örökbefogadás

2021.06.11. 21:00

Az állatvédelem jegyében telik a hétvége

Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztos és Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat (NÁSZ) Egyesület elnöke nyitja meg az örökbefogadó és családi napot a budapesti Népligetben, június 12-én 10 órakor.

Kovács Erika

Egész napos örökbefogadó és családi nappal várja az állatbarátokat a NÁSZ a Népligetben, a Planetárium melletti zöld területen, ahol szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések és színes gyermekprogramok is várják az érdeklődőket. Az eseményen egy asztalhoz ülnek a hazai állatvédelem szereplői, így az állam, a tudomány és a civil szervezetek. Jelen lesz mások mellett Vetter Szilvia az Állatorvos-tudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője és Tornóczky Anita az Állatvédőrség szóvivője, Miklósi Ádám professzor előadása az örökbefogadott állatok pszichológiájáról beszél.

A gyerekfoglalkoztató sarok mellett lesz terápiáskutya-simogató, bemutatóval készül a Forte kutyaiskola, látványos agility-show mellett pedig Jack Spenót interaktív előadással segíti a gyerekek felelős állattartásra történő nevelését, és kihirdetik a felelős állattartásról szóló rajzpályázat eredményét is. Egész nap lehetőség nyílik a kutyák és macskák örökbefogadására, amire külön felhívják a figyelmet az állatvédő szervezetek. Az előadók, köztük több civil szervezet az örökbefogadás előnyeiről, a gyermekek és az állatok kapcsolatáról, a sajtó szerepéről is beszélnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!