program

2021.06.03. 19:00

Az összetartozás napi rendezvényt tartanak Királyszálláson

A trianoni békediktátum 101. évfordulóján Összetartozás napi rendezvényt tartanak a Nagy-Magyarország Parkban június 4-én, pénteken 11 órai kezdettel.

Napló

A rendezvény megemlékező műsorral kezdődik, majd a park új közösségi terének, a Világnak Virága Kárpát-medencei illat- és virágúttal övezett Millenniumi szoborkert avatásával folytatódik. Megemlékező beszédet mond és az új létesítményt felavatja Törő Gábor országgyűlési képviselő. A Trianon Múzeum 10 könyv Trianon 100. évében az 1000 éves Magyarországon sorozatcímmel történelmi témájú könyveket jelentetett meg. A könyvbemutatón közreműködik Hamerli Petra, a pécsi egyetem adjunktusa, Juhász Balázs, az ELTE adjunktusa és Holczer Gábor, a Trianon Múzeum vezető történésze. Délután Erdély, Partium, Felvidék, Délvidék, Kárpátalja, Őrvidék, valamint Belső-Magyarország legjobb magyar borait külhoni borászok mutatják be, este 20 óra 21 perckor pedig fellobban az összetartozásunk tüze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!