programok

2019.11.08. 11:00

Az újbort ünneplik Pápán

A Szent Márton-napi újbor ünnepének két napon át, november 9-én és 10-én ad otthont az Esterházy-kastély udvara.

Polgár Bettina

November 9-én, szombaton 17 órától a tókerti óvoda kisgyermekei adnak műsort a kastélyudvaron, akiket az Egyházaskeszői Néptánccsoport, valamint a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Dalköre követ. 18 órától a köszöntőket hallgathatják meg a résztvevők, majd újborszentelés, illetve bor- és pálinkalovag-avatás alkotja a programot.

18.30-tól a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület lép színpadra, 19 órától Bene Gabi énekes felel a hangulatért, 19.45-től pedig Márton-napi borozgatás kezdődik Mózes László tangóharmonikás zenéjére. Az est a Retroleum zenekar koncertjével zárul.

Vasárnap 16 órától a Bakonyjákói Nefelejcs Vegyeskar, a Tapolcafői Nyugdíjas Klub, illetve a pápai nyugdíjas egyesület művészeti csoportjai nyitják a színpadi programok sorát. 17 órakor fellép a Megafon Zenei Egyesület, 18 órakor a Kolompos együttes műsora, 19 órától pedig jó hangulatú muzsika vár a résztvevőkre a finom borok mellett.

Kísérőprogramként szombaton és vasárnap 17–19 óra között játszóházat szerveznek a legkisebbeknek az Esterházy-kastélyban, emellett megrendezik a LibaTour nevű játszóházat, a résztvevők nyereménysorsolását vasárnap 17.30-kor tartják. Az újbor ünnepéről nem hiányozhatnak a finom borok, pálinkák, illetve a libából készült ételek. A faházak szombaton 16, vasárnap pedig 15 órától tartanak nyitva a kastélyudvaron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!