szűrések, nyeremények, koncert

2018.10.30. 07:00

Egészségnap véradással a Pannon Egyetemen

Szűrések és előadások, nyeremények, családi programok és sztárénekesek fellépése várja a véradókat november 3-án, szombaton 10 órától kora estig a Pannon Egyetem B épületének aulájában.

Marton Attila

A Véradó- és egészségnapot 15. alkalommal rendezik meg, az eddigieken mintegy kétezren nyújtották karjukat segítségre, amivel közel hatezer életet mentettek meg a véradók, mondta Bati János, a rendezvényt szervező Regina Televízió főszerkesztője. Farkas Valéria, az Országos Vérellátó Szolgálat Veszprémi Területi Vérellátó igazgatóhelyettese kiemelte, az ünnepek miatti két hosszú hétvége után több véradóra van szükség, a szombati rendezvény ezért különösen fontos.

Hangsúlyozta, a biztonságos ellátáshoz országosan naponta 1600-1800 véradóra van szükség. Az igazgatóhelyettes azt kérte, a véradók vigyenek magukkal személyes iratot, bőségesen egyenek, igyanak, az alkalmasságról orvos dönt. Mészáros Gabriella főszervező kiemelte, a véradó napon számos egészségmegőrző szűrést és állapotfelmérést szerveznek, valamint előadások, kiállítók is várják a látogatókat, és jógaórán is részt lehet venni. Délután fellép a Desperado együttes, Szabó Ádám és Hevesi Tamás, napközben családi programok nyújtanak kikapcsolódást. A véradók között értékes nyereményeket sorsolnak ki, míg az első kétszáz látogató gyümölcscsomagot kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!