Advent

2017.12.10. 09:00

Érdekes programra vágyik? – Mutatjuk hová menjen a hétvégén

Közös gyertyagyújtás és családi programok advent második hétvégéjén.

Szauer Annamária

Szombati rendezvények:

Veszprém

Családi program a „Mosolygós katonákkal” 9-én 15 órától az agórában.

Adventi gyertyagyújtás 9-én 17 órakor a Szentháromság téren.

A swing és a klasszikus zene találkozására épül Szűcs Gabi dzsesszénekesnő és a Mendelssohn Kamarazenekar vonósnégyesének karácsonyi koncertje, melynek során az ünnep legszebb, legismertebb swing-és jazzslágerei csendülnek majd fel a Hangvilla nagytermében december 9-én, szombaton 19 órakor. Az est során megannyi ismert karácsonyi sláger hangzik el Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nat King Cole, Bing Crosby leghíresebb dalai közül a csodás hangú, Emerton- és Fonogram-díjas énekesnő és héttagú zenekara, valamint a Mendelssohn Kamarazenekar vonósnégyesének közös tolmácsolásában.

Veszprémben az arénában második alkalommal rendezik meg a Retoronic Fesztivált szombat este, ahol 20 órától színpadre lép az Ámokfutók, a TNT, a V-Tech, az UFO, a Happy Gang, a Desperado, a Splash, BanDJ és a német La Bouche.

A veszprémi Expresszóban a Hősök zenekar nagykoncerttel ünnepli 16. szülinapját szombaton 21 órától Dj Gozth és Tkyd társaságában.

Ajka

Adventi gyertyagyújtás 9-én 17.45 órakor az agórán.

Tapolca

Városi Mikulásnap Tapolca – 2017. december 9. 8300 Tapolca, Alkotmány u 7. A Csermák József Rendezvénycsarnokba 2017. december 9-én érkezik a Télapó. A Városi Mikulásnapra szeretettel várjuk a gyerekeket. Ízelítő a programokból: légvárak, csúszdák, kézműves foglalkozás, falmászás, arcfestés, „hancúrka”, családi játékok és játék show és természeten a Mikulás is ellátogat hozzánk!

Bakonybél

Adventi kóruskoncertet ad Bakonybélben a Szent Mauríciusz Kórus december 9-én szombaton 18 órakor a monostor felújítás alatt álló templomában, melynek szinte teljesen üres belső tere különleges akusztikájával járul hozzá egy egyedi hangzásvilágú, emlékezetes karácsonyi koncerthez.

Várpalota

A The Gain Music zenekar ad koncertet a várpalotai Thury Várban szombat este, ahol fél tíztől latin zene és a jelmezes táncosok idéznek igazi fesztiválhangulatot a színpadra még a koncert előtt. A 23 órakor kezdődő, rockot, blues-t és popzenét egyaránt játszó TGM zenekar koncertje után after partyra is számíthat a közönség.

Vasárnapi rendezvények:

Balatonalmádi

II. Gyertyagyújtás 10-én 16 órakor a betlehemnél.

Balatonszepezd

Adventi gyertyagyújtás 10-én 17 órakor a betlehemi jászolnál.

Pápa

Adventi várakozás 10-én 16.30 órakor és gyertyagyújtás 17.30 órakor a Fő téren.

Sümeg

Adventi gyertyagyújtás 10-én 15 órakor a Díszóránál. Műsort adnak a Kompanik Zsófia Óvoda Cirmi csoportjának óvodásai.

Illatos-Édes-Mézes: Mézeskalács-díszítés Illésné Pujszter Hajnalkával 10-én 15.30-kor a Kisfaludy Művelődési Központ könyvtártermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!