veszprém megye

2019.09.13. 14:51

Ezeket a programokat ne hagyd ki a hétvégén

Családi nap és halfőző verseny is várja az érdeklődőket.

hétvége buli vidám illusztráció

Forrás: 123rf.com

Szombat

Koronája a felhőkig ér…

Veszprém Koncz Attila filmrendező, riporter Koronája a felhőkig ér… Utazás a cédrusok földjén című dokumentumfilm vetítése 14-én 16

órakor az érseki palota dísztermében.

Örmény Nemzetiségi Nap, családi nap és beszélgetés

Veszprém Örmény Nemzetiségi Nap 14-én 17 órától az Agórában. Völgyikút Családi Nap 15-én 10 órától a Völgyikút parkban. Beszélgetés Fenyvesi Ottó költővel: Fragementumok tükröződése címmel 17-én 17.30 órakor a Botev-iskolában.

Kultúrfürdő és egészségnap

Balatonfüred Köztársaság úti lakótelepi nap és egészségnap 14-én 10 órától a lakótelep központi részén a Füredhő és a Köztársaság 11. északi oldalán. Schleicher Vera: Kultúrfürdő – Kulturális kölcsönhatások a Balaton térségében 1821–1960 között című kötet bemutatója 14-én 17 órakoraVaszary Galériában.

Erzsébetvárosi Nap

Pápa Erzsébetvárosi Nap 14-én 8 órától az Erzsébet ligetben

Vasútgaléria nyílik

Pápa A. Tóth Sándor, képzőművész tanítványai és szellemei köre nemzetközi kontextusban címmel vasútgalériát adnak át szeptember 14-én, szombaton 16 órakor a pápai vasútállomás várótermében. Köszöntőt mond Csonka László állomásfőnök, a kiállítást megnyitja Dohnál Szonja művészettörténész, a Művészetek Háza Veszprém képzőművészeti referense. A tárlat kurátora Ézsiás István Pro Meritis-díjas szobrászművész.

Művészet a nyitott templomban

Pápa A Pannonia Reformata Múzeum idén is csatlakozik az országos Ars Sacra Fesztiválhoz. A Nyitott templomok napján, szeptember 14-én, szombaton ingyenes programokkal várja az érdeklődőket. 10 órától díjtalanul látogatható a Hajlék az örökkévalóságban című kiállítás, valamint Zoltai Bea: Hiány és jelenlét – A pápai zsinagóga című tárlata. 15 órakor Fráter Erzsébet tart interaktív bemutatót az ótemplomban A Libánón cédrusfájától az izsópig – A Biblia növényei címmel. 17 órakor Nyilas Édua és Vivianne Caragea adnak fuvolakoncertet Buti Zsanett zongorakíséretével.

Halfőző verseny

Alsóörs Bográcsban, grillen, tárcsán is el lehet készíteni a halat a halfőző versenyen, amit ötödik alkalommal rendez meg a helyi önkormányzat, és a Veszprém-vidéki Horgász Egyesület az alsóörsi strandon, szeptember 14-én.

A rendezett környezetért

Béb Társadalmi munkát szerveznek a községben szeptember 14-én, szombaton, mely keretében szemetet szednek, illetve átfestik a játszótéri kerítést. Gyülekező 11 órakor a közösségi háznál. Szemeteszsákot, gumikesztyűt és láthatósági mellényt biztosítanak. A munka végeztével meleg étel és ital vár a résztvevőkre. Eső esetén a program elmarad.

Tárlatvezetés a vízről

Balatonfüred Tárlatvezetést tart Winkler Nóra, rádiós és televíziós műsorvezető, művészeti újságíró, árverésvezető, és Topor Tünde művészettörténész a Vaszary Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria az Éltető víz című közös kiállításán, Balatonfüreden, a Vaszary Galériában szeptember 14-én, szombaton 12 órakor. A tárlaton látható egyebek mellett a realista festészet atyjaként számon tartott Gustave Courbet, vagy a barbizoni iskola meghatározó mesterei, Jules Dupré és Charles-François Daubigny. A hazai művészeket pedig mások mellett Benczúr Gyula, Csók István, Vaszary János, Mészöly Géza, Mednyánszky László, Munkácsy Mihály, Paál László és Szinyei Merse Pál neve fémjelzi.

Vasárnap

A Fájdalmas Anya napja

Pápa A 70 éves Kálvária Egyházközség szeptember 15-én, vasárnap tartja a Fájdalmas Anya-plébániatemplom búcsúünnepét. A program 9 órakor körmenettel, a fájdalmas rózsafüzérrel indul a Kálvária utcában, és a Golgotán ér véget a városrész megáldásával. A 10 órakor kezdődő szentmisét Szerenka Miklós általános érseki helynök celebrálja, egyúttal felszenteli a felújított templombelsőt is. A búcsú szeretetvendégséggel zárul.

Hittanos mise

Pápa A Szent Anna-plébánia szeptember 15-én, vasárnap 15 órakor tartja a hittanosok tanévnyitó szentmiséjét a Szent Anna-templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!