Három helyszínen szerveznek programokat a pápai nyárköszöntőn

Idén a Játékfesztivál helyett nyárköszöntő hétvégére várják az érdeklődőket pénteken, szombaton és vasárnap. A programoknak három helyszín ad otthont.

Polgár Bettina

A Lángoló Leguánok Tűzzsonglőr Társulat műsora pénteken 20.30 órától látható a Fő téren

A nyárköszöntő hétvége pénteken 14 órától a Fő téren indul, ahol egyebek mellett trükkös bringák, minigolfpályák, babakuckó és buborékjátszóház áll rendelkezésre. 18 órától extrém bringashow-t láthatnak az érdeklődők, 19 órától utcaszínház, 20.30-tól tűzzsonglőrjátszóház, 21 órától tűz­show vár a résztvevőkre.

Szombaton szintén délután két órától kezdődnek a programok a Fő téren: interaktív játékpark, csillagcirkusz, ökolabirintus és karikatúrarajzolás színesíti többek között a kínálatot, majd 17 órától a Kócos Artista Társulatnak tapsolhat a közönség.

Vasárnap 14 órától egyebek mellett tekergőtér és Paprika Jancsi Csúzlizdája költözik a Fő térre, 17 órától pedig ismét a Kócos Artista Társulat szórakoztatja a résztvevőket.

Mindezek mellett péntektől vasárnapig elérhető lesz a Fő téren mászófal, gigabike, Hintayo és padinták, felhővadászat, gólyalábas mutatványosok, valamint kézművesvásár. Szombaton és vasárnap a Kékfestő Múzeum is otthont ad a nyárköszöntő hétvége programjainak: mindkét napon 14 és 20 óra között játékos parasztudvar, kékfestő és népi játszóház biztosítja a kikapcsolódást.

A Lángoló Leguánok Tűzzsonglőr Társulat műsora pénteken 20.30 órától látható a Fő téren

A nyárköszöntő hétvége harmadik helyszíne a Jókai Mór Városi Könyvtár lesz, melynek udvarán szombaton és vasárnap népi játszótér, elfeledett játékok, óriáskifestő, nyomozójáték, illetve Fekete István-vándorkiállítás egyaránt elérhető lesz. Mindezek mellett 14 és 20 óra között a szervezők mindkét napon játékos programokkal kedveskednek, 15 órától a gyermekkönyvtárban tartanak mesefeldolgozást, illetve mesefoglalkozást. Továbbá 15, 16 és 17 órai kezdettel diavetítést szerveznek a számítógépes teremben, a színpadi programok pedig ugyancsak 15 órától kezdődnek. Szombaton 17 órától a Kolompos együttes, vasárnap 17 órától pedig a Kiskalász zenekar ad koncertet a közönségnek.

Fontos, hogy a zárt térben tartott programokon a 18 éven felüliek védettségi igazolvány és személyi okmány felmutatásával vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!