Az aranyszőrű bárány és társai

2018.03.17. 08:30

Három verses mesét láthatnak a nézők a Kabóca Bábszínház premierjén

Az aranyszőrű bárány című bábelőadást mutatja be a Kabóca Bábszínház társulata március 18-án, vasárnap 10 órakor az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban.

Leitner Vera

Az aranyszőrű bárány című előadás a Kabóca Bábszínházban. Az első mese egy torkos farkasról, a második egy fondorlatos mackóról, a harmadik a táncoló, aranyszőrű bárányról szól Fotó: Balogh Ákos

Az aranyszőrű bárány című előadás három, versben megírt mesét foglal össze és mutat be kicsiknek és nagyoknak. A Vackor-mesék szerzőjeként vált igazán népszerűvé Kormos István költő, író, műfordító, dramaturg, aki fiatalon számos népmesét verses formában írt meg. Első könyve, az 1946-ban megjelent Az égigérő fa verses meséket tartalmaz, ebből a kötetből választottak ki most hármat a bábszínház alkotói. Az első mese egy torkos farkasról, a második egy fondorlatos mackóról, a harmadik pedig a csudamód táncoló, aranyszőrű bárányról szól.

Az aranyszőrű bárány című előadás a Kabóca Bábszínházban. Az első mese egy torkos farkasról, a második egy fondorlatos mackóról, a harmadik a táncoló, aranyszőrű bárányról szól Fotó: Balogh Ákos

A három történetet Kormos István csodálatos verses, élvezetes ritmusban hömpölygő szövegei, valamint Ágoston Béla változatos, markáns zenei világa fűzi össze az előadásban. A meséket Rumi László Blattner-díjas rendező, színész, bábos állította színpadra a Kabóca Bábszínház társulata segítségével. A három történetet a Balla Gábor, Makhult Gabriella és Bérces Katalin által tervezett bábok és a mesénként változó látványvilág varázsolja élővé, átélhetővé, szerethetővé. A történeteket Gombai-Nagy András, Miller Patrik, Nagy Krisztina, Szilvai Balázs és Szívós Réka elő-adásában tekinthetik meg a nézők. Az aranyszőrű bárány című bábelőadás megtekintése elsősorban 4-12 éves gyerekek számára javasolt. A vasárnap délelőtti bemutatót követően legközelebb március 20-án, kedden 10 órakor a megyei könyvtárban láthatja az előadást a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!