Bor és szürke marha

2019.08.09. 11:00

Háromnapos vigadalomra várják az érdeklődőket Badacsonytördemicen

A XVI. badacsonyi szürkebarát- és szürkemarha-fesztivál augusztus 9-étől három napon át várja vendégeit.

Tóth B. Zsuzsa

A környék és a távolabbi vidék hagyományőrzői minden évben neveznek a szürkemarhagulyás-főző versenyre

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az első napon, ma 17 órakor a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) szokásos szürkebarát-borversenye indítja az eseményeket. Kézművesek és a Borbély családi pincészet, a Málik pince, a Nyári pince, a Fata pince várja boraival a vendégeket, valamint kivonul a Lábdi piac. Másnap, szombaton a karcagi vendégek megfőzik a korábbi években már nagy sikert aratott hungarikum birkapörköltjüket.

A környék és a távolabbi vidék hagyományőrzői minden évben neveznek a szürkemarhagulyás-főző
versenyre Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepélyes megnyitó 13 órakor lesz, közreműködik Krizsik Alfonz színművész. Azt követően jó ebédhez szól a nóta Bódi Lajos és cigányzenekara közreműködésével, a kulturális műsorban pedig fellép a Tördemic néptáncegyüttes felnőtt- és utánpótláscsoportja, a Gencsapáti hagyományőrző néptáncegyüttes és a Sipőcz Band műsora előtt. A Midlife Crisis zenekar 19 órától játszik, 21 órától utcabál lesz DJ Radnaival.

Vasárnap 10.30-kor kezdődik a szürkemarhagulyás-főző verseny, 15.30-kor lesz eredményhirdetés, majd tombola és latin rock koncert zárja az eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!