jazz/funk/ska/indie

2018.07.17. 13:49

Holy Moly & The Crackers (UK) – Végleges, de folyton változó

Az angol Holy Moly két énekese, Conrad Bird és Ruth Patterson 2008-ban, még tinédzserként találkoztak először, amikor Ruth még hegedülni tanult, de nagyzenekaros karrierjének sajnos véget vetett egy krónikus ízületi gyulladás.

veol.hu

Ruth azonban nem adta fel, énekelni tanult, aztán a duó találkozott a harmonikás Rosie Bristow-val, és tradicionális ír, amerikai és balkáni népzenét kezdtek el együtt játszani. Aztán 2015-ben Newcastle-be költöztek, ahol csatlakozott hozzájuk a jazz/funk basszista Jamie Shields és a dobos Tommy Evans. Velük vált véglegessé, illetve változik azóta is az együttes zenéje, ami lazán át tud csúszni skába vagy rockabillybe, úgy, hogy közben a tradicionális elemek végig hangsúlyosak maradnak.

A Holy Moly & The Crackers azóta megtett több ezer kilométert, bejárta Európát, fellépett hatvan fesztiválon, adott háromszáz koncertet, elkészített egy bemutatkozó albumot (Salem), alapított egy saját lemezkiadót, és bevett még egy gitárost, akinek köszönhetően élőben végképp megállíthatatlanok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!