latin, balkáni

2018.07.17. 14:35

Il Civetto (DE) – Olyan nyelveken is énekelnek, amiknek még nincs neve

Az il Civetto nevével ellentétben nem olasz, hanem egy Berlinben alakult zenekar, és történetük nem mindennapi: első „koncertjüket” spontán adták a berlini metróban, ami után az egyik utas meghívta őket, hogy zenéljenek a buliján.

veol.hu

Ezt újabb koncertek, videoklipek és EP-k követték, és azóta az együttes több, mint kétszáz ötven fellépésen van túl, és megjárták már többek közt Ausztriát, Dániát, Hollandiát és Törökországot. Orientális, latin, balkáni zenéjüket elég sok hangszeren szólaltatják meg, amiket természetesen az utcákat járva is magukkal visznek. Játszanak többek közt akusztikus és basszusgitáron, ukulelén, klarinéton, szaxofonon, és egy házilag eszkábált dobszerkón.

Több nyelven is énekelnek: németül, franciául, portugálul és olyan nyelveken is, amiknek még nincs neve, de a koncertjük alatt emelkedettebb hangulatban biztosan kitalálunk majd rájuk valamit. Ha erre nem táncoljuk laposra a cipőnk sarkát, akkor semmire!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!