Rock Palota a Thury-várban

2018.05.18. 07:00

Ingyenes zenei fesztivált rendeznek a pünkösdi hosszú hétvégén Várpalotán

Ugyan az Alfa fesztivált idén nem rendezik meg a Cseri- parkerdőben, ám így sem marad zenei esemény nélkül 2018-ban Várpalota.

Szabó Péter Dániel

A 2015-ben alakult Order Of Soulless zenekar is színpadra lép a Rock Palota fesztiválon Fotó: Facebook

A pünkösdi hosszú hétvégén Rock Palota néven ingyenes zenei fesztiválra várják a zenerajongókat a Thury-várba.

Az ingyenes dzsemborin május 20-án összesen hét várpalotai zenekar lép színpadra. Az első csapat a TwoFour zenekar, amelynek stílusa saját bevallásuk szerint lakossági metál, némi átdolgozásokkal fűszerezve.

A következő fellépő zenekar egy punktrió Várpalotáról. A Brigantik névre keresztelt csapat tagjai úgy tartják: egy büszke bányászváros munkáskölykei, akik a punkzene erejével fejtik ki véleményüket társadalomkritikai, politikai dolgokról, környezet- és állatvédelemről, és minden egyébről, amit fontosnak tartanak.

A Rock Palota fesztiválon a progresszív vonalat a Noctis zenekar képviseli majd. Európai ízű power metalt játszanak, helyenként komplex zenei megoldásokkal. Szintén színpadra lép a 6áreset zenekar. A hattagú formáció hobbizenekarnak indult 2016-ban megszűnő vagy épp alkotói szünetet tartó bandák tagjaiból. Stílusuk nehezen behatárolható, leginkább fel- és átdolgozásokat játszanak, főképp a rock világából, de máshová is kikacsintanak egy-két tétel erejéig.

A 2015-ben alakult Order Of Soulless zenekar is színpadra lép a Rock Palota fesztiválon Fotó: Facebook

A következő fellépő a szokatlan nevű AZE N zenekar, amely egy 2012 óta létező agilis hardcore/punk banda Várpalotáról. Ebből kifolyólag magukon viselik a műfaj jellegzetességeit: gyors és kellően erőszakos zene, őszinte és kritikus, de mégis bizakodó dalszövegek.

A punkzene kedvelőinek jó hír, hogy a várpalotai szinten legendásnak is bátran nevezhető, idén 20 éve alakult Végállomás is koncertet ad majd a Rock Palota fesztiválon. Sok más bandához hasonlóan a Végállomásnál sem ment minden zökkenőmentesen, az évek során több tagcserén is átesett a brigád, ám már az is elismerésre méltó, hogy két évtized elteltével még mindig nagy lendülettel nyomják a jófajta dallamos punkzenét. A hetedik fellépő a metalcore stílust képviselő Order Of Soulless, amelyet 2015 májusában alapítottak Várpalotán.

Fontos még megjegyezni, hogy a Rock Palota fesztiválra a belépés ugyan ingyenes lesz, ám a szervezők el fognak helyezni egy becsületkasszát a bejáratnál, melynek teljes bevételét a várpalotai zeneiskolának ajánlják majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!