Francia zenei hatások, cigány jazz, rock

2018.07.17. 14:49

Karpatt (FR) – Zenéjükben nincsenek határok

Már húsz éve annak, hogy a Karpatt formációjának dalait bárokban és a koncerttermekben hallhatja a közönség Franciaországban, és szerte a világban.

veol.hu

Könnyedség és egyszerűség, érzelmek humorral vegyítve – ezek a Karpatt zenekar dalainak legfontosabb összetevői. Francia zenei hatások, cigány jazz, rock és mostanság a dél-amerikai ritmusok feltárása kis és nagy elektro hatások hozzáadásával – zenéjükben nincsenek határok. Az egyedi hangzásvilág Gaëtan Lerat gitáros, Hervé Jégousso basszusgitáros és Fred Rollat énekes közös munkájának köszönhető. A trió az évek során szoros kapcsolatot épített ki a közönséggel, így az kitartóan követte a zenekart számos zenei stíluson át tett utazása során. „L'ombre du ficus ” című albumuk album 2002-ben jelent meg.

Ezen a lemezen található a zenekar felejthetetlen slágere, a „Big Bossa”. A trió hatodik albuma az Angora címet kapta. A szimbolikus cím egy párizsi bár neve, ahol a dalok és maga a lemez is született. Legújabb lemezük azért is kapta ezt a címet, mert ez a dal a legnépszerűbb sláger ezen az albumon. Dalszövegeik legtöbbször megélt történeteket dolgoznak fel, az egyszerű szavak és a fülbemászó dallamok egyetemes jelentést hordoznak magukban, melyet 20 éve osztanak meg több ezer rajongóval. Megannyi koncerttel és hat albummal a hátuk mögött ez számukra a szabadság ünneplése, ahogy erről a Cordes című dalban is énekelnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!