Hétvégi programajánló

2020.02.21. 07:00

Maskarádé, toros fesztivál és pogácsavásár várja a hétvégén kikapcsolódni vágyókat

Összeszedtük a hétvége megyei programjait egy helyre, hogy Önnek ne kelljen kutatni, csak kiválasztania a legmegfelelőbbet.

Fotó: Pixabay

Kollár-Klemencz László a könyvtárban

Veszprém Február 21-én, pénteken 17 órától szeretettel várják az érdeklődőket az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termébe, ahol Kollár-Klemencz László mutatja be zenés irodalmi estjét. A művész szólólemezei (Ember a fán, Legesleges, Rengeteg) alapvetően zenéjével és szövegeivel a természetben mélyül el, és keresi a sokszor elfeledett tiszta, egyszerű kapcsolatot az ember és a teremtett természet között, valamint az ember és a saját természete között olyan hozzáállással, ami szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az ideákban. A próza kerek egészet alkot a zenével, hiszen a Miért távolodnak a dolgok? és A műanyag kerti székek élete novellái is „természetírások”. Főhősei a természet közelében élnek, gyönyörködnek a létben, hogy milyen sokfélék vagyunk, látják, milyen egyszerűen szép dolog a vágy, a hűség.

IV. Inotai Toros Fesztivál

Várpalota Negyedik alkalommal rendezik meg az Inotai Toros Fesztivált. A programmal a közösségépítésen túl a régi falusi hagyományokat is szeretnének népszerűsíteni. További információ hamarosan a rendezvény Facebook eseményénél.

Fotó: Archív

Veszprém séta az idegenvezetők világnapján

Veszprém A garantált gyalogos városnézés keretében szakavatott idegenvezető, Hasprai Katinka mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára február 22-én 10:30-kor. A látnivalók hagyományos bemutatása mellett a vendégek bepillantást nyerhetnek az idegenvezető szakma kulisszái mögé. A séta a Veszprémi Várba vezet. Előzetes jelentkezés nem szükséges, a séta minimum 5 fő részvételével indul, melyen csak egyéni vendégek vehetnek részt, csoportoknak a részvételi lehetőség nem biztosított.

Családi farsang Veszprémben

Szeretettel várjuk a gyerekeket, felnőtteket jelmezbe öltözve, kereplőkkel, kolompokkal, … a „csinnadrattás” felvonulásra és vidám családi délutánra az Agórában. Farsangi jelmezes felvonulás, jelmezverseny, tombola és játékos vetélkedők kerülnek a palettára. A vidám családi délután a Gyulafirátóti Római Katolikus Egyházközséggel közös szervezésben valósul meg. A belépés díjtalan, további információk az esemény Facebook oldalán.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Pogácsával űzik el a telet

Pétfürdő Immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a településen a Télűző Pogácsa Fesztivált, idén február 22-én, szombaton 15 órától várják az érdeklődőket a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár épületébe. A rendezvényen fellép a „Panelkuckó” Napköziotthonos Óvoda Micimackó csoportja, a Horváth István Általános Iskola tanulói, a Dance Action SE, az Eszterlánc Mazsorett Együttes, a Muskátli Táncegyüttes, a Péti Férfikar, valamint a Vadrózsa Citerazenekar. A műsorok után az emeleten pogácsák vására, a gyerekeket lufibohóc és arcfestés várja. A jó hangulatról Droppil Tibor gondoskodik harmónikájával. A Várpalota-Pétfürdői Kertbarát Kör idén is vendégül látja az érdeklődőket forralt és hideg borral és forró teával. A belépés díjtalan.

Új darabokkal készülnek

Pápa Az S. K. Társulat két új színdarabbal készül januártól, tudtuk meg. A Kész kabaré című vidám zenés összeállítást február 23-án, Agatha Christie Az ítélet című bűnügyi történetét pedig várhatóan márciusban mutatják be. Károlyi Szabina személyében új taggal bővült a csoport.

IX. TAPOLCAI TÉLTEMETŐ és Télbanya űző maskarádé

Tapolca A 9. tapolcai téltemető és télbanya űző maskarádé kerül megrendezésre 2020. február 23-án.

Program: 14:00 Töpörtyűsütő és forraltbor főző verseny; 14:30 Jelmezek regisztrációja: Hunguest Hotel Pelion; 15:00 Maskarák felvonulása; 17:30 Máglyagyújtás, Kiszebaba égetés

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!