A Rozé, Rizling és Jazz Napok fellépői

2018.06.01. 11:34

Meghatározó zenei élmények, napfény-ízű dalok és különleges hangszerek

Július 11-én latin dallamokkal, RnB/Soul/Funk hangzásvilággal, tradicionális blues-zal, a hatvanas évekbeli beattel, country, juggal, illetve a későbbi korok pop stílusaival élvezhetjük a Rozé, Rizling és Jazz Napokat.

veol.hu

JÚLIUS 11.

 

18.00-19.30 | Gyöngyhalász Latin Zenekar

Az együttes tradicionális alapokra épülő latin zenét játszik akusztikus hangszerelésben. Repertoárjukon napfény-ízű dalok szerepelnek Közép- és Dél-Amerika szinte valamennyi országából, Kubából, Spanyolországból és a Kanári-szigetekről. Fellépéseiken sorra kerülnek a karibi világ kedvelt és ismert dalai, de egzotikus színfoltként játszanak „saját gyűjtéseket” is pl. a Kanári-szigetekről, Peruból vagy Bolíviából. Az autentikus előadásmód, a spanyol nyelvű ének, az eredeti hangszerek, a színes táncos viseletek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy napfényes egzotikus világba repítse a hallgatóságot. Akit mélyebben érdekel a téma, az látogasson el a Gyöngyhalász Latin Zenekar honlapjára, (www.gyongyhalasz.com) ahol megtalálhatják a zenekarvezető, Búzás Csaba tanulmányát, melyből sok érdekességet megtudhatnak a különböző latin-amerikai országok jellemző hangszereiről, zenéjéről. Az együttes idén 17 éves. Két évvel ezelőtt táncossal bővítették a produkciót, Niquita autentikus karibi, standard latin, spanyol és andoki táncokat mutat be. Minden adott egy izgalmas, forró estéhez, pergő, latin ritmusokkal!

A zenekar tagjai:

Búzás Csaba: ének, spanyolgitár, cuatro, szájharmonika és pánsíp

Buzás-Jáger Anikó: fuvola, quena, maracas, és tánc

Glück Balázs: timbales, djembé, és tánc

Nyakas Krisztián: nagybőgő

Rauscher Géza: spanyolgitár, tizenkét húros és elektromos gitár

Szakáll Béla: konga, cajón, kasztanyetta, pánsíp, quena és vokál

Németh Nikolett: spanyol, karibi, andoki és egyéb latin táncok

Közreműködő:

Marton Zoltán: trombita

 

20.00-21.30 | Jar of Soul

A Jar Of Soul formáció három egészen más zenei közegből érkező zenész találkozásából született, RnB/Soul/Funk hangzásvilágú saját szerzeményekből és igényes átdolgozásokból épül fel koncertműsorunk. Tagjaink a hazai zenei világban több produkcióban is közreműködnek, célunk, hogy a saját stílusunkat becsempésszük az alkotás folyamatába, ezáltal eredeti, igényes – de mégis befogadható, kellően populáris – íz és hangulatvilágot varázsolva a hallgatóság elé. Zenekarunk stílusát a soul, hip-hop, funk és r&b műfajok határozzák meg, saját számaink mellett nemzetközi zenei életben „Húrok királynőjeként” is emlegetett, szemtelenül fiatal basszusgitárosnőnk, Muck Éva Bassology c. lemezéről dolgozunk át számokat a lehengerlő hangú Kovács Réka énekesnőnkkel és a “wakachuka-mester” Géczy Viktorunkkal.

Küldetésünk: A legmeghatározóbb élményeket felidézni a zenén keresztül.

  • Kovács Réka – ének
  • Muck Éva – basszusgitár
  • Géczy Viktor – gitár
  • Sánta Dániel – dobok
  • 22.00-23.30 | Mojo Workings

    2011-ben Budapesten alakult magyar blues együttes, zenéjében a tradicionális blues, a hatvanas évek beat, country, jug, illetve a későbbi korok pop dallamainak világát ötvözi, esetenként jazzes, sajátos hangvétellel.

    Alapító tagjai: Honfi Imre Olivér, Horváth János és Szabó Tamás.

    A zenekar trió és kvintet formában működik. Gyakran használnak Magyarországon még kevéssé ismert, de másutt tradicionálisnak számító hangszereket: diddley bow-t, stompboxot, extra harmonikákat (pl. harmonettát és polyphoniát), ukulele-t, washbord-t, hangzásvilágukban mégis a háromszólamú ének a legjellegzetesebb.

    A zenekar vezető: Szabó Tamás már több, mint 30 éve jelentős szerepet játszik a blues zene, illetve a szájharmonika hazai elismertetésében. Művészetét jellemzik a kapott elismerések, mint a Hohner World Championship, outstanding megosztott 5. hely 1993-ban, az Emerton-díj a Palermo Boogie Gang-el szintén 1993-ban és az Artisjus-díj 2009-ben.

    Számos alkalommal lépett fel hazai és nemzetközi pop és blues sztárokkal koncerteken és lemezeken egyaránt, mint pl. Presser Gábor, Zorán, Lerch István, Balázs Fecó, Szentpéteri Csilla, Balkan Fanatic, Quimby, Hobo Blues Band, Bon-Bon, Rúzsa Magdolna és Charlie. Ripoff Raskolnikov, Larry Garner, Tim Lothar, Chester Washington.

    A Mojo WorKings eddig megjelent lemezei:

  • „Back in the Day” 2012.
  • „Long Step” 2015.
  • „Just Another Button” 2016.
  • „Travelling Blues Nights„ 2017.

  • (A Mojo WorKings közös lemeze a dán Tim Lothar énekes gitárossal.)

    Külföldi fellépéseik közül említésre méltó Finnország, Németország, Olaszország. Szerbia és Szlovákia, Franciaország. 2016 áprilisban 21 európai fellépő között ők képviselték Magyarországot a European Blues Union által szervezett, 6. European Blues Challenge-n. A helyszín Torrita di Siena volt, Olaszországban.

    Tagok:

  • Honfi Imre Olivér
  • Horváth János
  • Szabó Tamás
  • Állandó vendégek:

  • Mezőfi István
  • Pengő Csaba
  •  

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!