hétvégi ajánlónk

2019.12.20. 11:00

Templomi egyházének, jubileumi koncert és vászontarisznya – Ezek a programok várnak

DECEMBER 20.

Veszprém A 20 éves Subscribe együttes utolsó idei, jubileumi koncertje az Expresszóban, vendég a Tiansen.

Adventi egyházzenei hangverseny

Veszprém A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény szeretettel vár minden érdeklődőt december 20-án, pénteken 19 órától az Érseki palota dísztermébe, ahol az Orlando Énekegyüttes adventi egyházzenei hangversenyét tekinthetik meg. Az énekegyüttes művészeti vezetője Vikman Pál, köszöntőt mond Udvardy György érsek.

Rockkarácsony

Pápa Harmadik alkalommal tartják meg a Rockkarácsony elnevezésű, rock koncerteket kínáló rendezvényt december 20-án, pénteken 20 órától az Aréna Music Pubban. A sort az ajkai Dogs n’ Roses nyitja, majd a budapesti Blues Company lép fel, végül a helyi ÉDÁSZ zenekar zúz AC/DC dalokkal.

Mindenki karácsonya

Balatonkenese December 20-án, pénteken fél ötkor várják az érdeklődőket a település karácsonyi ünnepségén. Balatonkenesén három helyszínen zajlanak majd az ünnepi programok, az ünnepi műsor a helyi értékek, művészek, fellépők bevonásával a református templomban, a vállalkozók, civil szervezetek vendéglátó egységei a Kálvin János téren lesznek, a Kultúra Házában pedig játszóház várja a gyermekeket.

Előadás és gyűjtés

Pápa Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet évzáró összejövetelét december 20-án, csütörtökön 15 órakor tartja a Belvárosi irodaházban. Az alkalmon Kerecsényi Zoltán ügyvivő, lokálpatrióta tart előadást a karácsony tükrében versekkel, dalokkal, környékbeli régi hagyományokról, illetve a látóterükben élő rászorulóknak gyűjtenek tartós élelmiszert.

DECEMBER 21.

Adventi koncert

Pápa Az Ex Trió zenekar ad adventi koncertet december 21-én, szombaton 17.45-kor a Szent Benedek-templomban.

Karácsonyi asztal újragondolva

Veszprém A Laczkó Dezső Múzeum december 21-én, szombaton 14-18 óráig várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt kézműves foglalkozásra és múzeumpedagógiai foglalkozásra a Hősök Kapuja kiállítótérbe. Utolsó alkalommal, három nappal karácsony előtt már a karácsonyi asztal lesz a főszerepben. A foglalkozás keretében szó lesz a hagyományos, népi asztaldíszekről, és a karácsonyi vászontarisznya készítést is kipróbálhatják a látogatók.

Hiphop buli az Ördögben

Pápa A helyi KalapKabát zenekar ad ingyenes koncertet december 21-én, szombaton 21 órától az évfordulóját ünneplő Ördög Pince Pubban. Előtte DJ Androméda hangol a koncertre egyórás szettjével.

Falusi karácsony

Béb Karácsonyi műsort adnak december 21-én, szombaton 17 órakor a községházán. Fellép a Mozaik Társulat, a Bébi Árvavirág néptánccsoport és a helyi gyerekek.

DECEMBER 22.

Arácsért-díj

Balatonarács Átadják az Arácsért-díjat az Arácsért Alapítvány karácsonyi rendezvényén Balatonarácson, a népházban december 22-én 15 óra 30 perctől. Később Miénk itt a tér címmel az épület előtt karácsonyi ünnepségre hívják a helyieket, érdeklődőket.

Tapolca Mindenki Karácsonya Tapolca Fő terén. 16 órától Daniel Speer Brass karácsonyi műsora, 17 órakor beszédet mond Dobó Zoltán, Tapolca város polgármestere. Műsort ad a Tapolcai Musical Színpad Karácsonyi csillagok címmel, majd ünnepi fényfestés lesz a Fő téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!