Modern gyárak éjszakája Veszprém megyében

Az Innová­ciós és Technológiai Minisztérium megbízásából idén ötödik alkalommal rendezik meg a népszerű programsorozatot, a Modern gyárak éjszakáját.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A programhoz csatlakozó gyárak közül többen élőben megnyitják kapuikat november 12-én, pénteken, és bővült a virtuális gyárlátogatások száma is. Veszprém megyében négy helyen várják majd előzetes regisztráció alapján a látogatókat. A herendi VFP Systemsnél, a nemesvámosi Vesz-Mont 2000 Kft.-nél, és Veszprémben a Pan Corp Reorg Kft.-nél, illetve az Alap Inspektor Méréstechnikai és Minőségügyi Kft.-nél.

A herendi VFP Systems az ipari célgépépítésben alapvető, alumíniumprofil és leancső-rendszerek gyártása és kereskedelme mellett gyártó munkahelyek, automatizált szállítópályák, intralogisztikai megoldások, ipari célgépek, kollaboratív robotokkal támogatott ipari alkalmazások tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A Modern gyárak éjszakáján egy saját fejlesztésű, működő Smart Mini Factory segítségével bemutatják, hogy intelligens technológiákkal milyen könnyen lehet egy Ipar 4.0-s rendszert létrehozni. Az egyes rendszerelemekre és azok alkalmazási lehetőségeire is kitérnek.

A Vesz-Mont 2000 Kft. a hazai célgépgyártás meghatározó vállalata. A cég november 12-én kinyitja kapuit, és személyesen várja az érdeklődőket. A bemutatón részt vevők megismerkedhetnek a társaságnál zajló 3D-tervezéssel, az alkatrészgyártó üzemmel, a náluk épülő célgépekkel, automata gyártósorokkal, kollaboratív és ipari robotokkal.

A Pan Corp Reorg Kft. iparbiztonsági automatizálással foglalkozik, és most vezeti piacra saját fejlesztésű biztonságirányítási platformját. Céljuk, hogy az ipari terület résztvevői megkapjanak minden releváns információt, tudás­anyagot, és átessenek biztonsági szűréseken, ellenőrzéseken, amelyek alapján a készülék megállapítja, hogy alkalmasak és jogosultak a belépésre, munkaképes állapotban vannak és lojálisak a vállalathoz.

A gyárlátogatás során a vendégek megismerkedhetnek a biztonságirányítási rendszer képességeivel.

Az Alap Inspektor 3D-mérésre, visszamodellezésre és 3D-nyomtatásra specializálódott. A vállalkozás több, modern technológiát alkalmazó berendezéssel teszi lehetővé a rendkívül komplex geometriájú termékek igen nagy pontosságú mérését. Foglalkoznak még bonyolult, szabad formájú felületek szkennelésével. Az általuk használt 3D-rendszerek erőssége a különösen összetett, szabad formájú felületek mérésében rejlik. Ezek széles mérési tartományban alkalmazhatók.

A Modern gyárak éjszakája az ország egyik legsikeresebb, vállalati tevékenységet bemutató programsorozata. Az érdeklődők képet kaphatnak a részt vevő gyárak egyedi megoldásairól, megtekinthetik a digitalizált és automatizált termelési folyamatokat, innovatív technológiákat. A személyes gyárlátogatások mellett a rendezvény honlapján virtuális séták, gyárbemutató videók, riportfilmek és miniportrék is elérhetők lesznek november 12-én.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!