Változatos kulturális kínálat

2019.03.12. 07:00

Nagy nevek is feltűnnek az idei pápai városi programokon

Idén is számos kulturális és szórakoztató program szerepel a város rendezvénynaptárában. 2019-ben többek között fellép Pápán a Kowalsky meg a Vega, a Budapest Bár és a Balkan Fanatik zenekar, miközben például játékfesztivál és agrárexpó is várja majd a közönséget.

Polgár Tibor

A Pápai Játékfesztivál programjai évről évre mindig vidámságot hoznak a nyárba Fotó: Polgár Tibor

A részletekről Áldozó Tamás polgármester, Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője és Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) igazgatója a közös egyeztetésük alkalmával tájékoztatta a sajtó képviselőit. A városvezető hangsúlyozta, 2019-ben az önkormányzat 500 millió forintot fordít kultúrára, vagyis minden ötödik helyi adóforintot erre a célra költenek. A város (és a JMSZK) által szervezett programok száma meghaladja a félszázat, mindezen felül pedig helyi civil egyesületek, szervezetek, közösségek rendezvényei ugyancsak színesítik a bőséges kínálatot.

A hagyományos, nagy múltú és népszerű pápai események idén is várják majd az érdeklődőket, a kikapcsolódni vágyókat: egyebek mellett megrendezik az elmaradhatatlan játék- és borfesztivált, az agrár­expót, a Pegazus Parádét, A hegy napját, az újbor ünnepét, valamint a Gyertyafényes adventet. Lesz kórustalálkozó, ökumenikus nap, Scherzo (Zenés Ifjúsági Színpadok Országos Fesztiválja), Múzeumok Éjszakája, illetve számos városrészi nap. Önálló programokat szerveznek a helyi holokauszt-emlékév köré, míg a Pannonia Reformata komolyzenei hangversenysorozattal örvendezteti meg a muzsika kedvelőit, továbbá hosszú szünet után idén újra megrendezik a Pápai Barokk Napokat.

A Pápai Játékfesztivál programjai évről évre mindig vidámságot hoznak a nyárba Fotó: Polgár Tibor

Az esztendő során zenél Pápán többek között a Kowalsky meg a Vega, a Budapest Bár, a Balkan Fanatik, a Margaret Island, a Party One, Boban Markovic trombitaművész és együttese, valamint ismét fellép a városban Demjén Ferenc. Szabadkai Verita megjegyezte, a JMSZK ügyel rá, hogy a helyi és a környékbeli zenekarok, művészeti csoportok számára szintén biztosítsanak fellépési lehetőséget, így a különféle rendezvényeket az ő műsoraik is rendre színesítik majd. Áldozó Tamás elmondta, kiemelt céljuk, hogy a város által fenntartott intézmények programjai ne egy időpontban legyenek, hiszen így a közönség a lehető legtöbb eseményen részt tud venni. Az előre megjelölt dátumokhoz pedig az önkormányzattól független programszervezők is tudnak alkalmazkodni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!