országjáró

2020.03.06. 16:00

Ötórás élő műsorban mutatja be Ajkát a Kossuth rádió

Március 7-én ötórás élő műsorfolyammal jelentkezik a Kossuth rádió Országjáró magazinműsora Ajkáról.

Tisler Anna

Forrás: wikipédia

Az „Országjáró szombat délelőtt”-ben 10 és 12 óra között a város turisztikai látványosságaiból, természeti értékeiből és gasztronómiájából kaphatnak ízelítőt a hallgatók. A műsorból kiderül majd, hogyan kötődik Fekete István és Borsos Miklós a településhez, bekukkanthatunk a bányászmúzeumba, és szó esik a bányászhagyományokról is. A műsorból megtudható az is, mi kerül majd abba az űrbatyuba, amit hamarosan a felhők fölé küldenek. Az egykori ajkai kriptonüzem történetéről is szó esik, és a műsor készítői bekapcsolódnak az erdei iskolai foglalkozásba a Bakony vadregényes erdejében. Ellátogatnak egy bolgárkertészetbe, ahol vegyszermentes szezonra készülődnek a lelkes gazdálkodók. A műsor bemutatja a környék turisztikai érdekességeit, szó esik a Magyarpolányi passióról, a Kiscsőszi Pajtafesztiválról, de a hanghullámok segítségével megkóstolható lesz a somlójenői hegy leve és egy igazi bányászétel, a lisztes sterc is.

Az „Országjáró szombat délután” adásában 14.30 és 17.30 között bemutatkozik Ajka színes kulturális élete. A hallgatók táncra perdülhetnek az Ajka-Padragkút ifjú táncosaival, a műsor vendége lesz egy bányászból lett grafikus, és a képzőművészeti egyesület több művésze is beavat az alkotás rejtelmeibe. Tinédzser sakkbajnokkal, kerekesszékes táncosokkal is beszélgetnek, de a hegyideszkás íjászat mint újszerű sportág is bemutatkozik. Több kórus is énekel. Városi sétán mutatják be Ajka turisztikai látványosságait, és Bakonygyepesen is vendégeskednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!