hol találkozunk?

2018.08.10. 11:53

Rengeteg program közül válogathat a hétvégén Veszprém megyében!

Augusztus 10-13-ig, péntektől vasárnapig rengeteg programmal vár mindenkit Veszprém megye!

veol.hu

hétvége buli vidám illusztráció

Forrás: 123rf.com

AUGUSZTUS 12.

Koncert a strandon

Pápa A Kalapkabát zenekar ad koncertet augusztus 12-én, vasárnap 18 órától a Várkertfürdő strandján.

AUGUSZTUS 11.

Nemzetiségi fesztivál

Nagytevel A község Német Nemzetiségi Önkormányzata nemzetiségi fesztivált és találkozót szervez augusztus 11-én, szombaton. Reggel 8 órakor zenével ébresztik a helyieket. 16 órakor Bedy Imre plébános celebrál német nyelvű szentmisét a Szentháromság-templomban, majd megkoszorúzzák az I. és a II. világháborús, valamint az elűzetési emléktáblát. 17.30-tól, Babits Emil, a Nagyteveli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének köszöntőjét, illetve Ritter Imre, a Magyarországi Németek országgyűlési képviselőjének ünnepi beszédét követően több hagyományőrző csoport ad kulturális műsort. Zárszót Heilig Ferenc, a Veszprém Megyei Német Önkormányzat elnöke mond. 20 órától sváb bállal ér véget a program

VI. Énekmondók Emlékezete

Kezdés: 2018. 08. 11. 16:00

Bakonybél, Szentkút (Borostyán-kút)~1.1 km-re a település központjától

Idén a Szent Mauríciusz Monostor alapításának ezredik, és a művész születésének hetvenötödik évfordulója különleges alkalom. A program első része a Musica Historica régizenei együttes, Kátai Zoltán lantművész, valamint a Szent Mauríciusz Kórus közreműködésével a régmúltat idézi fel, a Bakonybéli Népdalkör fellépése a bakonyi népzenei hagyományokba vezet vissza. A Cseh Tamás Archívum által erre az alkalomra készült filmösszeállítás Cseh Tamás arcai – Keresztül kasul a histórián – Társak és barátok I. pedig az bizonyítja, hogy a művész mennyire otthon érezte magát ezekben a zenei műfajokban. A műsor második részében az Ad Libitum együttes, amely oly fontos szerepet töltött be pályafutásában, újra összeállt Novák János, Márta István, Bornai Szilveszter személyében, a születésnapot köszönteni. Végül Mülhauser Martina, a dalok avatott előadója meghitt tábortűz mellett énekli az életmű legnépszerűbb darabjait, amelybe hagyományosan a közönség is bekapcsolódik.

Minden Cseh Tamás tisztelőt vár Bakonybél 2018. augusztus 11-én 16 órától a Szent-kútnál a méltó megemlékezésre.

AUGUSZTUS 10.

Negyedszázados falunapi vigadalom Hajmáskéren

25. falunapi rendezvényét tartja Hajmáskér a Muzeális Kiállítóhelyen és a Közösségi házban, augusztus 10.-11.-én. Augusztus 10.-én, 18.30 órai kezdettel Papírcsodák címmel Lencséné Nagy Ida papírfonat munkáiból valamint Magó Petra képeiből nyílik kiállítás. 11.-én, szombaton egész napos rendezvények a kis és nagyszínpadokon, főzőverseny, gyermekműsorok, kézműves foglalkozások, lovaglás, íjászat, hadtörténeti akadályverseny, borra hangoló nótaest mellett a helyi művészeti csoportok is fellépnek. 20 órakor a Pa-Dö-Dő és a tánckar szórakoztatja a közönséget, ott lesz Gyurcsik Tibor X faktoros énekes is. A Retro-Party Koktél Band esti koncertje zárja az egész napos rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!