hétvégén rengeteg program vár

2018.09.27. 07:00

Szent Mihály-napi vásár és búcsú Veszprémben

Kulturális program és pásztorkutya-bemutató is várja az érdeklődőket a veszprémi bazilika védőszentje, Szent Mihály tiszteletére rendezendő Mihály-napi búcsú alkalmából a hétvégén.

Marton Attila

A Duna–Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület terelési bemutatója a színházkertben Fotó: archív / Jávorszky Éva

A rendezvény felvezetéseként szeptember 28-án, pénteken 17 órától a Laczkó Dezső Múzeumban összművészeti alkotóműhelyt szerveznek a gyermekeknek Veszeli Lajos festőművész közreműködésével. A hétvége mindkét napján gazdag program várja az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap reggel hét órától 18 óráig a Vár utcában és a Szentháromság téren népművészeti kirakodóvásárt tartanak. A Szaléziánum udvarán szombaton és vasárnap délután kézműves-foglalkozások, arcfestés és mesterségbemutató is várja a családokat, valamint az intézményből mindkét napon 12, 14 és 16 órakor tárlatvezetés indul a bazilikába.

A Duna–Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület terelési bemutatója a színházkertben Fotó: archív / Jávorszky Éva

Vasárnap 10.30-tól Nagy Károly apátkanonok celebrál ünnepi búcsúi szentmisét a székesegyházban, majd körmenet indul a Szent Mihály-szoborhoz, ahol a hagyományoknak megfelelően megáldják a pásztorokat. A színházkertben vasárnap 13 és 15 órai kezdettel pásztorkutya-bemutatót tartanak, a bazilikában a törökbálinti Lendvai Károly férfikórus ad hangversenyt 14.30-tól, a Szaléziánum udvarában 16 órától A fán lakó gyermekek című darabot láthatják az érdeklődők a Kabóca Bábszínház előadásában.

A szabadtéri programok rossz idő esetén elmaradnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!