Vigasság öt napon át

2019.08.16. 16:00

Szentmise, kenyérszentelés, rockopera és kézművesek Herenden

A Kákics együttes produkciójával kezdődik ma, és augusztus 20-án, kedden este az István, a király legismertebb slágereivel zárul az V. Herendi Kézműves Fesztivál.

Napló

Herend központja megtelik élettel a hosszú hétvégére

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A porcelánmanufaktúra parkolójában felállított színpadon 30 produkció, a vásártéren pedig 35 kézműves kiállító várja a város lakóit és a környező településeken élőket a hosszú hétvégén. A változatos programkínálatban a helyi művészeti csoportok, énekesek éppúgy helyet kaptak, mint a megyében működő tánccsoportok, valamint a környéken zenélő zene­karok.

Herend központja megtelik élettel a hosszú hétvégére
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az országosan ismert előadók sem hiányozhatnak a kínálatból. A szombat este sztárvendége Szekeres Adrien lesz, őt a Dr. Grog zenekar követi Gazdag Tibor énekes-színművésszel. Sokan készülnek a herendi kötődésű The Bluesberry Band vasárnapi koncertjére, s a lassan ötven éve zenélő Viktóriára is rengeteg rajongó vár. Igazi zenei csemegének ígérkezik az oroszlányi Kale Lulugyi, a várpalotai Láshó Lecsó zenekar és a devecseri Fláre Beás együttes bemutatója.

A korábbi kézműves fesztiválokhoz hasonlóan az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó esemény idén is a főzőverseny lesz. A rendezvény színpadi produkciói mellett a legnagyobb vonzerő a fesztiváltéren kiállító kézművesek kínálata. Az ország különböző területeiről érkező árusok minőségi termékekkel jönnek Herendre.

Érdemes lesz ellátogatni a fesztiválhoz kapcsolódó kézműves kiállításra is, amely a Pesovár Ernő Művelődési Ház termeiben mutatja be a herendi kézművesek alkotásait.

Augusztus 20-án reggel 9 órától szabadtéri szentmisére várják a szervezők a város lakóit. A Sabjanics Miklós plébános által celebrált mise után az államalapításra emlékeznek a jelenlévők. Jánszky Lajos László polgármester ünnepi köszöntője és a Pesti Zenés Színház műsora után az új megszentelt kenyeret is megkóstolhatja mindenki.

Este a fesztivál zárásaként az István, a király rockopera zenés táncshow változatát állítja színpadra Király Béla koreográfus. Az ismert betétdalok szinte keretbe foglalják a kézműves fesztivál műsorát, hiszen ma este az Illés Emlékzenekar is ezekkel a számokkal hozza tűzbe a közönséget.

Az ingyenes fesztivál prog­ramjaira ellátogatók között utazásokat és kerékpárt is kisorsolnak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!