jazz, r'n'b, indiesoul

2019.07.06. 11:00

Szombaton este női ének tölti be az Óváros teret

Szombaton 18 órától folytatódnak a koncertek az Óváros téren a Rozé, Rizling és Jazz Napok keretein belül.

veol.hu

Az estét 18 órakor a Lilienn & Kónyai Tibor Quartet spanyol és brazil dallamai nyitják, egy csipetnyit keverve az amerikai huszas évek pörgősebb jazz ritmusaival.

A zenekar alapjául szolgáló duó formációt 2013-ban alapították. Gyakran lépnek fel országszerte a legjelentősebb jazz klubokban, és egyre több koncert-meghívásnak tesznek eleget külföldön is. Játszottak Koppenhágában, Amszterdamban, Bécsben, Pozsonyban, legutóbb pedig Los Angelesben. Kónyai Tibor zongorista-zeneszerző fúvósokból és vonósokból álló zenekarával, az Art Classic-kal hét szerzői lemezt jelentetett meg eddig.

20 órától Gereben Zita és az R'n'B, a blues, a pop és természetesen a jazz stílusjegyeit is magukon hordozó dalok érkeznek. A műfajokat tekintve az énekesnő álláspontja világos: ''Azt hiszem, a jövőben is megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e.''

Az est utolsó fellépője este 10-kor a Ruby Harlem, az egyik legintenzívebben fejlődő hazai indiesoul-pop zenekar lesz. A 2017 márciusában alakult, budapesti székhelyű banda aktívan koncertezik és sorra jelenteti meg friss és energikus dalait. A 2019-es Fonogram Magyar Zenei Díj nyertesei és a Hangfoglaló program 2018/19 évadának támogatottjai.

A nyolcfős (!), professzionális zenészekből álló zenekar dalai vokál centrikusak, ezt színesíti a rézfúvósok hangzásvilága, és mindez kerek egységet alkot a húzós ritmusszekcióval.

Nyitóképünkön a Ruby Harlem zenekar látható Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!