mozdulj ki

2019.02.21. 19:14

Télűzés és geotúra – Progamtippek a hétvégére

Ezen a hétvégén a téltemetés lesz a legnépszerűbb program Veszprém megyében

Szombat

Alsóörs

Maszkos téltemető mulatság 23-án 16.15 órától a faluközpontban. 16.15 – gyülekező a faluközpontban – lehetőleg jelmezben, 16.30 – gólyalábasok és dobosok vezetésével levonulás a Sirály-parkba, majd ott kiszebáb égetés, és tűzzsonglőr-bemutató. 20 órától batyus farsangi bál felnőtteknek a művelődési házban.

Balatonudvari

Hagyományos fiú nap 23-án 18 órától a Kultúrházban.

Herend

Jótékonysági Óvodabál 23-án 19 órakor a Művelődési Házban.

Zánka

Télűző farsangi mulatság 23-án 15 órakor a Faluház udvarán. Fánksütéssel, forralt borral várnak mindenkit a Kiszebáb égetésre.

Örvényes és Tihany

Február 23-án, szombaton maskarás télűzést rendeznek és elégetik a kiszebábot is. Örvényesen disznóvágással kötik össze a mulatságot, és bemutatják a helyi borokat is. Tihanyban lakodalmi vigasság mellett égetik el a kiszebábot a Visszhang-dombon.

Vasárnap

Szentbékkálla

Földtani és kultúrtörténeti kincsei geotúra

A Geotúra Szentbékkálla és környékének földtani, építészeti és kulturális gyöngyszemeit fűzi fel. Találkozó időpontja: 2019.02.24. 10:00, Találkozó helye: Szentbékkálla, Öreghegy Fogadó Dózsa György u.

Hétfő

Ajka

A Nyugdíjas szabadegyetemi sorozat előadása a művelődési központ színháztermében 25-én 15 órakor. Dukán József előadását hallhatják Családi kalandok Vietnamban címmel.

Balatonfüred

Művészi Balaton – Dr. Kovács Emőke történész Elfeledett műalkotások, alkotók a Balaton környékéről –című előadása 25-én 17 órakor az Arácsi Népházban.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából koszorúzás 25-én 16 órakora Köztemetőben. Megemlékezés 25-én 17.30 órakor az Arácsi Népházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!