programajánló

2020.02.27. 17:30

Túra és télűzés: ezek a programok várnak ránk a hétvégén Veszprém megyében

A tél utolsó hétvégéjén sem fogunk unatkozni.

Fotó: pixabay.com/

Szombat

Bakonybél Bakonyi bakancsos túra: Idén szökőév van és a február 29-e éppen szombatra esik, azaz minden adott, hogy egy ilyen ritka napon búcsúztassuk el az idei telet, ami valójában még meg sem jött. Hogy még érdekesebb legyen, jelzetlen szakaszon, a Parajos felől megyünk fel szeretett Bakonyunk legmagasabb pontjára.

Találkozó : 2020.02.29. szombat 10.00 Bakonybél, Pikoló vendéglő (Kossuth u.1. ) Indulás 10.15-kor.

Útvonal : Bakonybél – Száraz-Gerence – Bakonybéli Szarvad-árok – Tönkölös – Parajos nyerge – Parajos-tető – Eleven-förtés, Futómacskás barlang – Kőris-hegy – Lipka-út – Bakonybél.Táv : 13 km, szintemelkedés 470 m .Várható visszaérkezés a vendéglőbe : 15.30-16.00 óra között.

Hétvégén is hamvazkodhatnak

Pápa A Szent Benedek-plébánia hívei hamvazószerdát követően a szombati (17 óra) és vasárnapi (8 és 10 óra) szentmiséken is részt vehetnek a hamvazkodási szertartásban.

Elűzik a telet

Alsóörs A telet jelképező kiszebáb elégetésével, a Mardi Gras Jazz Band muzsikájával, néptánccal, eszem-iszommal űzik el a telet Alsóörsön a Sirály parkban február 29-én 14 órától, az Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében.

Batyus farsangi buli

Aszófő A község könyvtára Aszófő Község Önkormányzatának támogatásával február 29-én, szombaton 15 órától családi farsangolásra hívja az érdeklődőket a helyi Kultúrházba. Már 14 órától arcfestésre jelentkezhetnek a farsangolók, 18 órától a Dallamvilág Egyesület szervezésében tombolasorsolás veszi kezdetét. 19 órától kezdődő batyus bulin Dj Arpey szórakoztatja a közönséget. A farsangi mulatságra a belépő tombolatárgy mellett, produkciókat is várnak a szervezők.

Képpontok cseppenként

Pápa Mesteri Balázs és Véber Erika alkotásaiból nyílik kamarakiállítás Cseppképpont címmel február 29-én, szombaton 14 órakor a Kékfestő Múzeumban. A tárlat április 15-ig tekinthető meg.

Kiszámolós könyvbemutató

Pápa Mészáros Dorka író, kriminológus Kiszámolós című könyvét mutatják be február 29-én, szombaton 16 órakor a Jókai Mór városi Könyvtárban. A vendég Zsidró Dominik, a házigazda Németh Anna lesz, közreműködik Nagy Bogi.

Vasárnap

Az Orlando Énekegyüttes koncertje

Tihany A Tihanyi Bencés Apátság 2020. évi hangversenyei: Március 1. 10:00

Nagyböjt I. vasárnapján, a 10 órakor kezdődő szentmisében az Orlando Énekegyüttes szolgál, majd utána koncertet adnak a templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!