megkoronázzák az ünnepet

2018.08.17. 07:00

Tűzijátékok várnak ránk megyeszerte

Megyénk több településén hosszú évek óta hagyomány, hogy az augusztus 20-ai ünnepi műsort tűzijáték koronázza.

Veszprémben az idei, közel negyedórás, zenei aláfestéssel kísért látványosság este kilenc órakor kezdődik a tűztorony udvarából, a tűzijátékot a veszprémiek az Óváros térről kísérhetik figyelemmel. Sümegen, a Hét vezér téren lesz a tűzijáték Varga Miklós koncertjét követően, 21 órakor. Tapolcán hagyományosan az ünnepi napok és borhét eseményeit színesíti a tűzijáték 20-án.

A Palmetta együttes koncertje után, 21 órakor kezdődik a légi látványosság. Azt követően Sajcz Gábor zenél majd tangóharmonikán. Révfülöpön lézershow és fényjáték lesz a sétányon 21 órától. Badacsonytomajon augusztus 19- én Fényvarázs címmel rendeznek parádés vízi ünnepet, annak keretében idén is feldíszített vitorlások vonulnak ki a vízre 21 órától a kikötőből. A tűzijáték 22 órakor lesz, majd a vitorlások visszatérnek a kikötőbe. Az ajkai művelődési központ igazgatója, Bábics Valéria lapunknak elmondta, a katasztrófavédelemmel előre egyeztetve, a biztonsági előírásoknak megfelelően a Fekete István–Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium udvaráról lövik fel a tűzijátékot várhatóan 21 óra 40 perc körül, a Zséda-koncertet követően. A látványos esemény tervezett időtartama 15 perc.

Balatonkenesén idén közel tíz-tizenkét perces tűzijátékkal készülnek, melyet a strandról lőnek fel, így közvetlenül emellett, a Széchenyi parkból nézve lesz a leglátványosabb. A város kizárólag augusztus 20-a alkalmából ünnepel tűzijátékkal, az idei látványosság nettó 190 ezer forintból valósul meg. A eseményt zenei aláfestés kíséri, de a muzsikaszó a tűzijáték végén sem hal el, hiszen közvetlenül utána az Ismerős Arcok zenekar koncertje következik a parkban. Pápán és Devecserben ez évben nem rendeznek tűzijátékot augusztus 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!