Spritzwein és Risi Bisi

2018.07.17. 15:01

Wiener Blond (A) – Mindennapi élet Bécsben

A Wiener Blond fiatal zenészei, Sebastian Radon és Verena Doublier 2015 tavaszán debütáltak első, „Der Letzt Kaiser“ című albumukkal.

„Neue Wienerlied“ című daluk nagy hatással volt a közönségre, így felkérték őket, hogy énekeljenek Karl Hodina 80. születésnapján, bejutotak az FM4 Rádióádió Protest Song Contest elnevezésű versenyének döntőjébe, és számos koncertet adtak egész Ausztriában.

2016 őszén a Wiener Blond két teltházas koncertet adott a Wiener Musikvereinben. Második albumukat ismét a bécsi mindennapi élet jól ismert jelenségeinek szentelték („Spritzwein“, „Risi Bisi“). A duónak ehhez nincs is másra szüksége, mint egy Loop Stationre, egy gitárra és egy cajonra. A Wiener Blond tagjai „Wienerlied-Beatbox-Pop“ zenéjükkel éppúgy otthon érzik magukat a zenei klubokban, mint a kisebb vagy koncerttermi színpadokon. Üde színfoltot jelentenek a tradicionális bécsi zenei életben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!