indie-folk

2018.07.17. 14:57

Worry Dolls (UK) – Ez a két lány összetöri a szíved

A Worry Dolls egy angol folk duo, amelynek tagjai egyre népszerűbbek a londoni indie-folk szcénában, de nagy sikerrel szerepeltek például a Glastonbury, a Cambridge Folk és a The Great Escape fesztiválon is.

Jellemzően akusztikus gitáron, ukulelén, bendzsón és csodálatosan tiszta hangon megszólaló dalaik elragadóak, olykor humorosak, örömteliek és szívhez szólóak.

Egy kritikus azt írta róluk: „Ez a két lány összetöri a szíved, aztán összevarrja, és utána még napokig mosolyogsz.” Zoe Nicol és Rosie Jones Liverpoolban ismerkedtek meg egymással, ahol zenét tanultak. Mindketten szóló előadónak készültek, de miután egyik tanáruk egy közös dal szerzésével bízta meg őket, rádöbbentek, hogy együtt sokkal jobb lesz nekik. Londonba költöztek, írni és koncertezni kezdtek, fesztiválokon léptek fel, elkészítettek két EP-t, majd úgy döntöttek, hogy otthagyják az állásukat, és Nashville-be utaztak, hogy felvegyék debütáló albumukat, ami Go Get Gone címmel jelent meg tavaly év elején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!