Zirc ékszerdoboza

2017.10.17. 12:59

A zirci kertek csodálatos világába vezet Géczi János

A múzeumok őszi éjszakáján, október 19-én dr. Géczi János, a Pannon Egyetem docense tart előadást, kultúr- és irodalomtudományi szempontból.

Tringli Alexa

Az előadásnak a Bakonyi Természettudományi Múzem ad helyet, amely már 1972 óta öregbíti a város hírnevét egyedülálló kutatásaival és leleteivel. Az előadás Az arborétum, azaz a szerzetesek kertjei és azok megjelenése az irodalomban címet viseli, amelyben körüljárja a keresztény kerteket.

A kert természeti és emberi alkotás – vallja Géczi János.

A Biblia adott útmutatást a zirci ciszterci szerzetesknek az arborétum felépítéséhez és elrendezéséhez, mely 1951 óta természetvédelmi jellegű angolkert. Hazánk legmagasabban fekvő arborétumán a Cuha-patak folyik át és híres hársfasort már 1803-ban telepítették, mely a Győrt Veszprémmel összekötő, ókori római utat köti össze. Az arborétum minden évszakban kellemes felüdülést nyújt, melyben az előadás után végigsétálhatunk, és az elhangzottakat is szemügyre vehetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában