Programok

2013.06.18. 11:44

Jótékony célú programok

Az egészséges életmódot, a sportot, a mozgást népszerűsíti a szombati Fitt-Family Day a Betekints völgyben.

Balla Emőke

A jótékony célú rendezvény ingyenes, a tombola jegyeket vásárlók a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületét támogatják. Egy regionális program, a Fitt-Family Day helyszíne lesz a veszprémi Betekints-völgy, a jezsuita templom előtti park június 22-én, szombaton. Az egész napos rendezvény az egészséges életmódra, a mozgás örömére hívja fel a figyelmet, a családokat délelőtt tíz órától este nyolcig fitness bemutatókkal, vetélkedőkkel, játékokkal várják.

Mátay Balázs, a Fitt-Family Day társszervezője a keddi sajtótájékoztatón elmondta: Veszprémben mindenki örömmel állt a kezdeményezés mögé, a fellépők díjtalanul vállalták a részvételt. A rendezvény jótékony célú, a tombola jegyek vásárlásával a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületét támogatják. Porga Gyula polgármester több szempontból is fontosnak tartja a támogatást: a program a családoknak kínál elfoglaltságot, a nagycsaládosokat segíti, helyi egyesületek mutatkoznak be, az edzésekre, bemutatókra a veszprémieket is bevonják.

Kupcsik László fekvenyomó és erőemelő világbajnok kiemelte, a sportot soha nem késő elkezdeni. Arra, hogy az izom fejlődhet idősebb korban is, dr. Keszthelyi Csaba és Sztanke József a jó példa. A veszprémi fitt napon a Top Gym SE négy versenyzője tart bemutatót. A HiFitness stúdió edzői, Kálmán Helga és Kálmán István örömmel vesznek részt a jótékonysági rendezvényen, szülőként is fontosnak érzik, hogy a gyerekek már kicsi koruktól kezdve mozogjanak, a sport életük részévé váljon. Sokféle edzéstípust oktatnak, szombaton közös bemelegítést, gymstick bemutatót és aero-kick-boksz speciális tréninget tartanak.

Kapot Ildikó, a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének elnöke elmondta: az egyesületnek 348 nagycsaládos köztük több négy, öt, hat gyermekes tagja van. Szeretnék, ha a programon minél többen megtapasztalnák a sport, a játék örömét, kipróbálnának néhány mozgásfajtát.

 

 

Az egész napos program megnyitója 10 órakor lesz. A HiFitness közös bemelegítésére várják a résztvevőket, Kálmán Helga gymstick bemutatót, Kálmán István aero-kick boksz speciális tréninget tart. Bemutatkozik a Bakony Kendo és Iaido Klub, az ajkai Forma Fitt Sportaerobic Egyesület, a V-Dance Cheerleaders, a Főnix Rock and Roll SE, a Kangoo Veszprém Kangoo Jumps Aerobic, a GrandUP Veszprémi csoportja, a Veszprémi Taekwon Do SE, lesz preventív gerinctréning Vida Szilvia gyógytornász és aerobic edzővel, könnyed esti zumba, fellép a Bipoláris Zavar zenekar. Vastag Csaba délután négy óra után áll színpadra, majd Top Gym SE erőemelő és fekvenyomó bemutatóját láthatja a közönség, este a The Company Live Band együttes ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!