Programok

2014.01.12. 16:53

Programok, rendezvények Veszprém megyében január 13-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 13-tól. Böngésszen, és válogasson!

FEBRUÁR 1.

II.Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál

Helyszín: Sportcsarnok és környéke

A rendezvény zárásának várható időpontja: 21.00 óra

˗         „Korok viseletei” című kiállításKísérő programok:

˗         Ételkóstoló helyi tájjellegű tésztaételekből, melyeket a településünkön működő civil szerveződések készítenek. Kelt tészták (fánk, bukta, kalács) lepények, pogácsák, prósza
˗         kézműves foglalkozás gyermekeknek
˗         népi kismesterségek bemutatkozása
˗         vásártér (helyi termelők)
˗         lovaskocsikázás

A nap házigazdája Hajdu Péter Sáti

Báloznak a horgászok

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület a Pannónia Kulturális Központban rendezi meg horgászbálját. A hagyományos rendezvényt idén február 1-én tartják, a bál fővédnöke Keszey János, Balatonalmádi polgármestere. A jó hangulatról a vendégek, a talp alá valóról a Dinamit zenekar gondoskodik.

 

JANUÁR 28.

Kupameccsel kezd a bakonyi csapat

Veszprém - Január 28-án, kedden lép pályára először hivatalos mérkőzésen ebben az esztendőben az MKB–MVM Veszprém KC. Eldőlt ugyanis, hogy a csapat a kézilabda Magyar Kupában aznap (18 órai kezdettel) szerepel Cegléden. A negyeddöntő visszavágóját majd csak március 11-én játsszák a Veszprém Arénában. A magyar bajnok és kupacímvédő egyébként január 9-én kezdi a felkészülést, Carlos Ortega szakvezető aznap délután vezeti az első edzést az Európa–bajnokság miatt ebben a hónapban hiányos keretnek.

 

JANUÁR 25.

Bajor bál

Veszprém - A Veszprém-Passau Baráti Társaság Egyesület január 25-én a veszprémi Egyetem Étteremben tartja meg Bajor bálját. Az est folyamán meglepetés programok, és jelmezverseny várja a résztvevőket. A zenét a Bakonyvári Duó szolgáltatja.

Újra hallhatók a régi Apostol-slágerek

Veszprém – A legendás Apostol együttes koncertezik január 25-én a Veszprém Arénában. A rendezvényre a Napló megyekártyás előfizetői öt százalékkal olcsóbban válthatnak belépőjegyet.

 

JANUÁR 23.

Gazdasági fórum

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara január 23-án gazdasági fórumot szervez, amelyen Csepreghy Nándor, a fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár tart előadást a 2014-2020 közötti európai uniós fejlesztési források tervezéséről, prioritásairól és felhasználási lehetőségeiről.

A kamara e fórummal lehetőséget kíván teremteni azon megyei nagyvállalati és középvállalati kör részére, akik eddigi fejlesztéseikkel is meghatározták a megye gazdasági arculatát, növekedését, fejlődési irányát, igazítani tudják középtávú terveiket az EU középtávú tervéhez és forrásaihoz.

JANUÁR 22.

Várostörténet és honismeret

Pápa - A Várostörténeti Honismereti Kör ez évi első foglalkozását január 22-én, szerdán délután öt órakor tartja a Pedagógus Művelődési Házban. Várják az iskolák alsó tagozatos nevelőit és a történelemtanárokat is. A rendezvényen Huszár János, a kör eddigi vezetője értékeli az elmúlt évek munkáját, az új vezető, Somfai Balázs pedig ismerteti az előttük álló programot, majd új tagok felvételére is sort kerítenek.

Kiállítás és műsor

Ajka - A Magyar Kultúra Napja alkalmából kiállítást és ünnepi műsort rendeznek a művelődési központban január 22-én 17 órakor. A kiállítóteremben dr. Horváth József alpolgármester mond ünnepi köszöntőt és egyben megnyitja a kiálíltást. Az ünnepi beszédet követően „Legyek élet s halál határa ” címmel zenés-irodalmi összeállítás lesz. A műsorben szerepel Németh Noémi, Németh László,Szélessy Balázs, Cserményi Zsolt, Szücs Tamás, Tulok Mátyás, Briga Péter, Szabó-Kovács Krisztina, Horváth Tibor, Bábics Valéria.

Amnesztia az ünnepen

Devecser - A Magyar Kultúra Napja alkalmából a könyvtárban január 22-én az olvasókat meghosszabbított nyitvatartással és idegenvezetéssel várják reggel kilenctől 19 óráig. Bárki bepillanthat olyan helyiségekbe, amelyek egyébként zárva vannak a kastélylátogatók előtt. Az emnesztianapon elengedika késedelmi díjtartozásokat, nem büntetik meg azokat, akik könyvvel tartoznak az intézménynek, kedvezményesen lehet beiratkozni és vásárolni a saját kiadványokból.

Januárban indul a Mendelssohn Kamarazenekar új koncertsorozata

A Mendelssohn Kamarazenekar öt hangversenyből álló új koncertsorozata január 23-án, illetve 24-én indul Veszprém új hangversenytermében, a Hangvillában, és havonta egy-egy koncertet tartalmaz.

A sorozat első hangversenyének műsorán két örökérvényű remekmű szerepel. Az első részben Vivaldi A négy évszak című kompozícióját adja elő az együttes Kováts Péter hegedűművész szólójával, szünet után  Csajkovszkij Vonósszerenádja csendül fel. A Hangvilla megnyitásával lehetőség nyílik új bérletesek fogadására is, ezért minden programot két estén ad elő a kamarazenekar.

A további koncertek meghívott vendégei között köszönthetjük Snétberger Ferenc Liszt-díjas gitárművészt, akivel már New Yorkban és Washingtonban is fellépett az együttes,  nagy sikerrel mutatták be közösen a most is felcsendülő gyönyörű gitárversenyét. Itt lesz Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész, aki káprázatosan virtuóz műveket játszik majd a kamarazenekarral. Nem maradhat el a farsangi hangverseny sem, melyre az idén a Kossuth-díjas Muzsikás együttes érkezik, hogy egy féktelen, közös farsangi mulatozást tartson a Mendelssohn Kamarazenekar tagjaival.

JANUÁR 21.

Elektronikus napló

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) a Veszprém Megyei  Mérnöki Kamarával (VMMK) közösen oktatást szervez az elektronikus építési napló használatával kapcsolatban. A VKIK székházában tartandó képzések időpontjai: január 21-e 9.00-12.00; január 21-e 13.00-16.00; január 22-e 9.00-12.00; január 22-e 13.00-16.00; január 23-a 9.00-12.00 és január 23-a 13.00-16.00. Az oktatáson való részvételhez szüksége van minden résztvevőnek egy laptopra és a személyes ügyfélkapus belépésre. A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges.

Ünnepi programok

Veszprém – A Városi Művelődési Központ gazdag programsorozattal készül a magyar kultúra napjára. Az ünnepi programok január 21-én, kedden délután négy órakor kezdődnek a VMK-ban. Délután négy órakor a Kis-Bakony Táncegyüttes, a Veszprém–Bakony Táncegyüttes és a Veszprém Senior Táncegyüttes ad műsort, fél ötkor Sebő Ferenc tart előadást a táncház módszerről a Világraszóló hungarikumaink előadás-sorozat keretében, fél hatkor klubvezetők és csoportvezetők találkozóját szervezik. A Himnuszt Felföldi Gábor adja elő, majd a Sebő együttes Weöres Sándor-estje következik, közreműködik Sebő Ferenc, Barvich Iván, Perger László, Soós Réka és Tímár Sára. Este hét órakorkezdődik a táncház a székesfehérvári Barátok zenekarral, vezeti Varga István.

Magyar kultúra napi rendezvények Veszprém megyében - itt

 

JANUÁR 20.

Szerb alkotás a filmklubban

Veszprém – A Templom a dombon című feliratos szerb filmet láthatják a nézők január 20-án, hétfőn este hatkor a VMK színháztermében. A Szerbia idei Oscar-nomináltjaként beharangozott filmdráma egy profán ima a békéért. A film rendezője Sredan Golubovic.

Munkáltatói fórumok

Megyei körkép - A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, valamint Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve ismét rendezvénysorozatot szervez. A munkáltatói fórumok célja, hogy személyes konzultáció keretében nyújtsanak tájékoztatást a megye munkáltatói részére a vállalkozásaikat érintő fontos jogszabályi változásokról, támogatási és pályázati lehetőségekről, programokról.A rendezvényeket Veszprém megye tíz járási székhelyén tartják meg.

Január 20-án Pápán és Zircen; 21-én Devecserben és Veszprémben; 22-én Ajkán és Balatonalmádiban; 23-án Várpalotán és Balatonfüreden; 24-én Sümegen és 27-én Tapolcán lesznek a tájékoztatók.

 

JANUÁR 19.

Új évet köszöntő operettgála

Herend - A város művelődési háza Bécs nyomdokain haladva operettgálával köszönti az új évet januárban. A január 19-én Húzzad csak kivilágos virradatig... címmel megrendezésre kerülő műsorban Horváth Melinda magánénekes, Kamenik Klaudia magánénekes, Mohácsi Attila színművész, a Győri Nemzeti Színház tagja, valamint a Maya trió tánckara lép fel. Az első részben Kálmán Imre és Lehár Ferenc klasszikus nagyoperettjeinek részleteiből, a Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből, a Víg özvegyből állítottak össze egy csokrot, a második részben a két világháború közötti Budapest éjszakáiban kalandoznak Ábrahám Pál, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Lajtai Lajos, Márkus Alfréd és Zerkovitz Béla dalaival.

Kórusok koncertje a Bazilikában

Veszprém – Lengyel karácsonyi énekeket ad elő január 19-én, vasárnap 18 órakor két vendég kórus.A vasárnap este hatkor kezdődő mise után a Szent Mihály Bazilikában a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Kulturális Egyesülete és a Kőbányai Lengyel Templom Szent Kinga énekkara lép majd fel, vezényel Rostetter Szilveszter. A templomi koncerten közreműködik a Szilágyi iskola Csengettyűzenekara Albertné Balogh Márta vezetésével, valamint a Szent Mihály Székesegyház Vegyeskara, melyet Zsilinszky Cecília dedikál.

Óz, a nagy varázsló - A Kabóca-premier előtt rajzkiállítás nyílik

Veszprém – A Kabóca Bábszínház január 19-én, vasárnap 11 órakor mutatja be legújabb előadását Óz, a nagy varázsló címmel a Városi Művelődési Központban (Veszprém, Táborállás park 1.).

A Schwajda György adaptációjából születő Óz, a nagy varázsló című gyerekelőadást Székely Andrea rendezi, Sőregi Melinda alkalmazza bábszínpadra. A bemutató előtt fél 11-kor tartják a Milyen házikóban laknak a mesehősök? című rajzpályázat eredményhirdetését és a beérkezett alkotásokból válogatott kiállítás megnyitóját. A felhívás úgy szólt, hogy a gyerekek tervezzék meg, vagy készítsék el a Kabóca Bábszínház bábszereplőinek házát. A rajzpályázathoz választható figurák: Csipkerózsika, Holdkirály, Hófehérke, Hüvelyk Matyi, kukac a Kukackaland című előadásból, oroszlán az Állatok farsangja című elő-adásból, strucc a Gomboló című előadásból, süni a Volt egyszer egy... című előadásból, Toda mester az Autósmese című előadásból. A legöt-letesebb művekből rendezik meg a kiállítást.

 

JANUÁR 18.

Előtérben az egészség

Tapolca  – Ingyenes egészségnapot rendeznek a Dobó lakótelepi közösségi házban január 18-án kilenc órától. Az érdeklődőket szív és érrendszeri szűrővizsgálat, vércukor, koleszterin szint és testzsírszázalék mérés várja, valamint közös torna lesz mozgáskoordinációt, helyes tartást elősegítő fitnesz eszközökkel.

Ferencsik-emléknap

Balatonfüred – A város zeneiskolája emléknappal tiszteleg az intézmény névadója, Ferencsik János előtt születésének 107. évfordulóján.

Az 1984-ben elhunyt neves karmester, az Operaház és a Magyar Állami Hangversenyzenekar egykori főzeneigazgatója egykor fontos szerepet játszott a zeneiskola létrejöttében. A január 18-án, szombaton 16 órakor a zeneiskola épületében megrendezésre kerülő ünnepségen Csincsi Ferenc igazgató emlékezik meg a névadóról, majd a nyaranta Füreden élő, dolgozó festőművész, zenész, zeneszerző, Medgyessy-Kovács Gyula adja át ajándékát az iskolának. A rendezvény koncerttel zárul, melyen Medgyessy-Kovács Gyula zongorán előadja több füredi ihletésű darabját.

Galambiállítás a tornateremben

Csabrendeki - A helyi Galamb-és Kisállattenyésztő Egyesület január 18-19-dikén rendezi meg kiállítását a csabrendek általános iskola tornatermében. A kiállítást szombaton 8-18 óráig, vasárnap 8-15 óráig látogathatják az érdeklődők.

Koncertek

Mennyország utca

Veszprém – A kilencvenes évek közepén alakult Heaven Street Seven a honi alternatív szcéna egyik meghatározó bandája, melyet Szűcs Krisztián énekes/gitáros, Orbán Gyula dobos és Németh Róbert basszusgitáros alapított még az esztergomi főiskolai évek alatt. Eleinte angol nyelven íródtak a különleges hangulatú dalok szövegei, majd a kilencvenes évek végétől fokozatosan magyarul. A siker pedig nem maradt el. A Hip hop mjúzik, a Sajnálom, a Hol van az a krézi srác, a Mozdulj vagy épp a Dél-Amerika mind-mind generációs slágerek, s egyben bizonyítékai a zenekar folyamatos fejlődésének. A 2005-ben Fonogram-díjjal is elismert brigád január 18-án 22 órától muzsikála megújult veszprémi Expresszóban.

A VOLTREX zenekar ad koncertet január 18-án 22 órától a pápai Ördög Pincében. Vendég a Resurr(A/e)ction.

FUEGO LATIN GITÁRESTET tartanak január 18-án 20 órától a balatonfüredi Karolina kávézóban.

FIESTA élő koncert a balatonfüredi M Club pótszilveszterén január 18-án 21 órától.

A METALLOPHILIA, az ALT és a Behind The Smile zenekarok lépnek színpadra január 18-án 20 órától a veszprémi Metró sörözőben.

RÉVÉSZ SÁNDOR ad koncertet január 18-án 20 órától a veszprémi Hangvillában.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Farsangi családi hétvégi játszóház 18-án 15 órakor a Március 15. úti könyvtárban.
Révész 60 – pop, rock, könnyűzene 18-án 20 órakor a Hangvilla nagytermében.
Heaven Street Seven, Konyha 18-án 21 órakor az Expresszóban.
Ökumenikus imahét 19-én 17 órakor az evangélikus templomban.
Lengyel karácsonyi énekek 19-én 18 órakor a Szent Mihály-bazilikában.

Alsóörs: Tamási Áron: Énekes madár, az Endrődi Sándor Református Általános Iskola színjátszó csoportjának előadása 18-án 17-kor az Eötvös Károly Művelődési Házban.

Balatonalmádi: 11 éves a Pannónia, születésnapi műsor 18-án 18 órakor a Pannóniában.

Balatonfüred: Ferencsik János-emléknap 18-án 16 órakor a Ferencsik János Zeneiskolában.
Mindszentkálla: Disznóvágás 18-án a Faluház előtti téren: 7.30-kor pörzsölés, 18 órakor vacsora.

Pápa: Íjászverseny 19-én 10–16 óráig a városi sportcsarnokban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Varázsfuvola: 18-án 16 órakor bérletszünet. Éjjeli menedékhely: 19-én 18 órakor Déryné-bérlet.
Latinovits–Bujtor Játékszín: Drága Gizám!: 18-án 19 órakor 5. Pedagógus-bérlet.
Kabóca Bábszínház: Óz, a nagy varázsló 19-én 11 órakor.

MOZI

Veszprém: Cinema City, szombaton: JACK RYAN: ÁRNYÉK-ÜGYNÖK (premier): 13.15, 15.30, 17.45, 20.00, 22.15 órakor. szo–v: 11.00 órakor is. A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00 órakor. szo–v: 20.20 órakor is. PULYKALAND 3D: 16.00 órakor. szo–v: 12.00 órakor is. 47 RONIN 3D: 17.20 órakor. szo–v: 19.40 órakor is. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: szo–v: 11.30 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. szo–v: 10.00 órakor is. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 20.10 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.10 órakor. JÉGVARÁZS: szo–v: 10.45 órakor. COMING OUT: 22.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: 12 ÉV RABSZOLGASÁG: 18-án 18 órakor, 19-én 17.30 órakor. MOCSOK: 18-án 20.30 órakor, 19-én 20.00 órakor.

JANUÁR 17.

Vándorkiállítás bélyegekkel

Zánka – A budapesti Bélyegmúzeum vándorkiállítása a Balatonról január 17-éig látható a faluházban.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Varázserő: játékos sportfoglalkozás 16 órakor a dózsavárosi könyvtárban.
Ovisuli 16.30–18 óráig a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában. 
Tóth Mónika amatőr festőművésznő kiállításának megnyitója 16.30 órakor a Március 15. úti könyvtárban.
Szlovákiai, lengyelországi világörökségi helyszínek, Szegedi József előadása 17 órakor a VMK-ban.
Tesco Disco 22 órakor az Expresszóban.

Ajka: Szűcs Lilla fuvolakoncertje 18 órakor a szabad-időközpontban.

Tihany: Tetőtéri esték: Nyiredy Maurus OSB: Mit hozott a II. vatikáni zsinat? – előadás 17 órakor a bencés apátságban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: A víg özvegy ma 19 órakor Brusznyai bérlet. 

MOZI

Veszprém: Cinema City: JACK RYAN: ÁRNYÉKÜGYNÖK (premier): 13.15, 15.30, 17.45, 20.00, 22.15 órakor. A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00, 20.20 órakor. PULYKALAND 3D: 16.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.20, 19.40 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 20.10 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.10 órakor. COMING OUT: 22.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: 12 ÉV RABSZOLGASÁG: 17.30 órakor. MOCSOK: 20.00 órakor. 

JANUÁR 16.

Születésnap és kultúraünnep

Alsóörs – A helyi református iskola színjátszó csoportja az idén is új bemutatóval tisz-teleg a magyar kultúra napja előtt. Tamási Áron Énekes madár című székely népi játékát adják elő január 18-án 17 órakor a művelődési házban. A program keretében kerül az idén is át-adásra a Csipkeműhely által alapított Örökség- díj. Az iskola diákjai január 16-án az intézmény névadójának, Endrődi Sándornak az emléke előtt tisztelegnek a születésnapja alkalmából 10.45 órakor a faluközpontban lévő szobránál, majd az iskolai emléktáblánál.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Emlékezés Endrődi Sándorra 17 órakor az Endrődi-lakótelepen álló szobornál.
Morimoto Miho, Mori Kyoko és Mukeda Narihito zongoraestje 18 órakor a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola kamaratermében.

Veszprém-Gyulafirátót: Az idők jelei, kiállításmegnyitó 17 órakor a művelődési házban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Légy jó mindhalálig: 16-án 14 órakor Padányi bérlet, 22-én 17 órakor ifjúsági bérlet.
A víg özvegy: 17-én 19 órakor Brusznyai bérlet. Varázsfuvola: 18-án 16 órakor bérletszünet. Éjjeli menedékhely: 19-én 18 órakor Déryné bérlet, 21-én 19 órakor Kolontár bérlet.
Latinovits–Bujtor Játékszín: Grace és Gloria: 16-án 19 órakor 3. bérlet. Drága Gizám!: 18-án 19 órakor 5. pedagógus bérlet. Tábori piknik: 21-én 14 órakor Padányi bérlet. Bor, zene, vers: 22-én 19 órakor bérletszünet. 
Kabóca Bábszínház: Óz, a nagy varázsló 19-én 11 órakor, 22-én 10 órakor.

Balatonfűzfő, Művelődési Ház: Óz, a nagy varázsló: 21-én 10 órakor, a Kabóca Bábszínház előadása.

MOZI

Veszprém: Cinema City, január 16–22.: JACK RYAN: ÁRNYÉKÜGYNÖK (premier): 13.15, 15.30, 17.45, 20.00 órakor. csak p–szo: 22.15 órakor. csak szo–v: 11.00 órakor. A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00 órakor. kivéve p–v: 19.40 órakor. csak p–v: 20.20 órakor. PULYKALAND 3D: 16.00 órakor. csak szo–v: 12.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.20 órakor. kivéve p–v: 20.30 órakor. csak p–v: 19.40 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: csak szo–v: 11.30 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. csak szo–v: 10.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 20.10 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.10 órakor. JÉGVARÁZS: csak szo–v: 10.45 órakor. COMING OUT: csak p–szo: 22.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi, január 16–22-ig: 12 ÉV RABSZOLGASÁG: 16–17-én 17.30 órakor, 18-án 18 órakor, 19–22-én 17.30 órakor. MOCSOK: 16–17-én 20.00 órakor, 18-án 20.30 órakor, 19–22-én 20.00 órakor.

JANUÁR 15.

Ovi-suli a Deákban

Veszprém - A Deák iskola várja az intézmény iránt érdeklődőket első ovi-suli foglalkozására január 15-én 17 órakor a Deák Ferenc Általános Iskolába.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Mit ettünk és mik lettünk, avagy mi változott a táplálkozásunkban, hogyan lettünk betegek – előadás 16.30 órakor a VMK-ban.
Veszprém-Kádárta: Lépésről lépésre, kiállításmegnyitó 18 órakor a Faluházban.
Pápa: II. Pápai Filmfesztivál a Petőfi moziban: 14.30-kor Dinoszauruszok – A föld urai 3D, 16.15-kor Khumba 3D, 18 órakor Last Vegas, 20 órakor Az éhezők viadala: Futótűz.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Latinovits–Bujtor Játékszín: Grace és Gloria 19 órakor, 2. bérlet. Hangvilla: L’art pour l’art Társulat: Piroska, a farkas 19 órakor.

MOZI

Veszprém: Cinema City: A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00, 19.45 órakor. PULYKALAND 3D: 13.00, 16.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.30, 20.20 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 18.15 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00, 20.30 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 15.00, 20.00 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.15 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: VÁGYAK SZERELMESEI: 18 órakor. COMING OUT: 20 órakor. 

JANUÁR 14.

A tej élet, erő, egészség

Veszprém - A tej élet, erő, egészség, Nagy Szaffina életmód- és táplálkozási tanácsadó tart előadással egybekötött kóstolót január 14-én, kedden este hat órakor a Mandorla kávézóban.

Adófórum a kamaránál

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adóigazgatósága munkatársainak közreműködésével január 14-én 8.00 órakor adófórumot szervez. A kamara konferenciatermében tartandó fórum témái: a személyi jövedelemadó és a KATA 2014. évi változásai, családi járulékkedvezmény; az áfa és a társasági adó 2014. évi változásai; az adózás rendjéről szóló törvény 2014. évi változásai. A fórumon való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Múzeumi Szabadegyetem: Muzeológusként Veszprémtől Pápáig, dr. László Péter előadása 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.
Az írástudók árulása – önmegvalósítás?, dr. Osztie Zoltán előadása 17 órakor a Padányi katolikus gyakorlóiskolában.
Szegedi József Tapolca című előadása 17.30 órakor a Hriszto Botev iskolában.
A tej élet, erő, egészség! – Nagy Szaffina előadása 18 órakor a Mandorla kávézóban.
A vegetáriánus étel összeállításának szempontjai címmel dr. Sziebertné Egyed Gabriella előadása 18 órakor a Szigethy J. u. 14-ben.

Pápa: II. Pápai Filmfesztivál a Petőfi moziban: 14.30-kor Jégvarázs 3D, 16.30-kor Turbó 3D, 18.15-kor Hajsza a győzelemért, 20.30-kor Insidious – A gonosz háza.

Tapolca: Csend varázsa meditáció Kónya Sándorral 17 órakor a Berzsenyi u. 13-ban.

SZÍNHÁZ
Veszprém: Petőfi Színház, Nagyszínház: Éjjeli menedékhely: 10-én 19 órakor Latinovits bérlet. Kései találkozás: 11-én 19 órakor Vendégjáték bérlet. Adáshiba 13-án 19 órakor bérletszünet. Légy jó mindhalálig: 14-én 17 órakor Ujhelyi Olga bérlet.Latinovits-Bujtor Játékszín: Agónia: 11-én 19 órakor Pávics bérlet. Grace és Gloria: 15-én 19 órakor 2. bérlet.Pannon Várszínház (Hangvilla): Sose halunk meg: 14-én 15 órakor ifjúsági előadás. Hangvilla: L’art pour l’art Társulat: Piroska, a farkas 15-én 19 órakor.
Kabóca Bábszínház: Napra nap: 12-én 11 órakor babaszínházi előadás.Nagyvázsony: Cse’mese – Kisvakond mesejáték eredeti cseh bábokkal 11-én 11 órakor az IKSZT-ben.

Pápa, Jókai Mór Szabadidőközpont: Család ellen nincs orvosság: 11-én 19 órakor Vajda bérlet.

MOZI

Veszprém: Cinema City, január 9–15.: A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00 órakor. kivéve p–szo: 19.45 órakor. csak p–szo: 20.20 órakor. PULYKALAND 3D: 13.00, 16.00 órakor. PULYKALAND: csak szo–v: 11.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.30 órakor. kivéve p–szo: 20.20 órakor. csak p–szo: 19.45 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 18.15 órakor. p–szo: 22.15 órakor. csak szo–v: 11.30 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00 órakor. kivéve p–szo: 20.30 órakor. csak p–szo: 20.00 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. csak szo–v: 10.00 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI: csak szo–v: 12.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 15.00 órakor. kivéve p–szo: 20.00 órakor. csak p–szo: 20.30 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.15 órakor. JÉGVARÁZS: csak szo–v: 10.45 órakor. COMING OUT: csak p–szo: 22.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi, január 9–15-ig: VÁGYAK SZERELMESEI: 18 órakor. COMING OUT: 20 órakor. 

JANUÁR 13.

Adáshiba közkívánatra

Veszprém – A nézők kérésére bérletszünetes előadásként újból látható az Adáshiba című komédia a Veszprémi Petőfi Színházban január 13-án, hétfőn este hét órakor. Szakonyi Károly művét Tordy Géza állította színpadra az elmúlt évadban, a főbb szerepeket Eperjes Károly, Esztergályos Cecília, Oberfrank Pál, Reviczky Gábor, Trokán Anna, Chajnóczki Balázs és Darabont Mikold alakítja.

Folytatódik a futsalbajnokság

Veszprém - Hétfőn folytatja szereplését a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata, amely idegenben lép pályára.Első idei mérkőzését a fővárosi MAFC otthonában játssza az 1. Futsal Club Veszprém. A két együttes január 13-án, hétfőn 20.30-as kezdettel találkozik egymással.Érdekesség, hogy a hatodik bakonyiakat a MAFC csupán egy ponttal és hellyel előzi meg, igaz, a budapestiek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A két együttes ősszel Veszprémben nagy csatában 3:3-as döntetlenre végzett egymással.

RENDEZVÉNY

Veszprém: IV. Veszprémi városi szudokubujnokság 16 órakor a VMK-ban. 
Filmklub: A sziget 13-án 18 órakor a VMK-ban. 

Berhida: Doni megemlékezés 16 órakor a polgármesteri hivatalban. 

Pápa: II. Pápai Filmfesztivál a Petőfi moziban: 14.45-kor Khumba 3D, 16.30-kor Pinokkió, 18 órakor Családi üzelmek, 20 órakor Szupercella. 

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Adáshiba ma 19 órakor bérletszünet.MOZIVeszprém: Cinema City: A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00, 19.45 órakor. PULYKALAND 3D: 13.00, 16.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.30, 20.20 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 18.15 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00, 20.30 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 15.00, 20.00 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.15 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: VÁGYAK SZERELMESEI: 18 órakor. COMING OUT: 20 órakor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!