Programok

2014.01.05. 14:47

Programok, rendezvények Veszprém megyében január 6-tól

Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 6-tól. Böngésszen, és válogasson!

FEBRUÁR 1.

II.Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál

Helyszín: Sportcsarnok és környéke

A rendezvény zárásának várható időpontja: 21.00 óra

˗         „Korok viseletei” című kiállításKísérő programok:

˗         Ételkóstoló helyi tájjellegű tésztaételekből, melyeket a településünkön működő civil szerveződések készítenek. Kelt tészták (fánk, bukta, kalács) lepények, pogácsák, prósza
˗         kézműves foglalkozás gyermekeknek
˗         népi kismesterségek bemutatkozása
˗         vásártér (helyi termelők)
˗         lovaskocsikázás

A nap házigazdája Hajdu Péter Sáti

Báloznak a horgászok

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület a Pannónia Kulturális Központban rendezi meg horgászbálját. A hagyományos rendezvényt idén február 1-én tartják, a bál fővédnöke Keszey János, Balatonalmádi polgármestere. A jó hangulatról a vendégek, a talp alá valóról a Dinamit zenekar gondoskodik.

 

JANUÁR 28.

Kupameccsel kezd a bakonyi csapat

Veszprém - Január 28-án, kedden lép pályára először hivatalos mérkőzésen ebben az esztendőben az MKB–MVM Veszprém KC. Eldőlt ugyanis, hogy a csapat a kézilabda Magyar Kupában aznap (18 órai kezdettel) szerepel Cegléden. A negyeddöntő visszavágóját majd csak március 11-én játsszák a Veszprém Arénában. A magyar bajnok és kupacímvédő egyébként január 9-én kezdi a felkészülést, Carlos Ortega szakvezető aznap délután vezeti az első edzést az Európa–bajnokság miatt ebben a hónapban hiányos keretnek.

 

JANUÁR 25.

Bajor bál

Veszprém - A Veszprém-Passau Baráti Társaság Egyesület január 25-én a veszprémi Egyetem Étteremben tartja meg Bajor bálját. Az est folyamán meglepetés programok, és jelmezverseny várja a résztvevőket. A zenét a Bakonyvári Duó szolgáltatja.

 

JANUÁR 22.

Várostörténet és honismeret

Pápa - A Várostörténeti Honismereti Kör ez évi első foglalkozását január 22-én, szerdán délután öt órakor tartja a Pedagógus Művelődési Házban. Várják az iskolák alsó tagozatos nevelőit és a történelemtanárokat is. A rendezvényen Huszár János, a kör eddigi vezetője értékeli az elmúlt évek munkáját, az új vezető, Somfai Balázs pedig ismerteti az előttük álló programot, majd új tagok felvételére is sort kerítenek.

 

JANUÁR 21.

Elektronikus napló

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) a Veszprém Megyei  Mérnöki Kamarával (VMMK) közösen oktatást szervez az elektronikus építési napló használatával kapcsolatban. A VKIK székházában tartandó képzések időpontjai: január 21-e 9.00-12.00; január 21-e 13.00-16.00; január 22-e 9.00-12.00; január 22-e 13.00-16.00; január 23-a 9.00-12.00 és január 23-a 13.00-16.00. Az oktatáson való részvételhez szüksége van minden résztvevőnek egy laptopra és a személyes ügyfélkapus belépésre. A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges.

Ünnepi programok

Veszprém – A Városi Művelődési Központ gazdag programsorozattal készül a magyar kultúra napjára. Az ünnepi programok január 21-én, kedden délután négy órakor kezdődnek a VMK-ban. Délután négy órakor a Kis-Bakony Táncegyüttes, a Veszprém–Bakony Táncegyüttes és a Veszprém Senior Táncegyüttes ad műsort, fél ötkor Sebő Ferenc tart előadást a táncház módszerről a Világraszóló hungarikumaink előadás-sorozat keretében, fél hatkor klubvezetők és csoportvezetők találkozóját szervezik. A Himnuszt Felföldi Gábor adja elő, majd a Sebő együttes Weöres Sándor-estje következik, közreműködik Sebő Ferenc, Barvich Iván, Perger László, Soós Réka és Tímár Sára. Este hét órakorkezdődik a táncház a székesfehérvári Barátok zenekarral, vezeti Varga István.

JANUÁR 19.

Új évet köszöntő operettgála

Herend - A város művelődési háza Bécs nyomdokain haladva operettgálával köszönti az új évet januárban. A január 19-én Húzzad csak kivilágos virradatig... címmel megrendezésre kerülő műsorban Horváth Melinda magánénekes, Kamenik Klaudia magánénekes, Mohácsi Attila színművész, a Győri Nemzeti Színház tagja, valamint a Maya trió tánckara lép fel. Az első részben Kálmán Imre és Lehár Ferenc klasszikus nagyoperettjeinek részleteiből, a Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből, a Víg özvegyből állítottak össze egy csokrot, a második részben a két világháború közötti Budapest éjszakáiban kalandoznak Ábrahám Pál, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Lajtai Lajos, Márkus Alfréd és Zerkovitz Béla dalaival.

 

JANUÁR 18.

Előtérben az egészség

Tapolca  – Ingyenes egészségnapot rendeznek a Dobó lakótelepi közösségi házban január 18-án kilenc órától. Az érdeklődőket szív és érrendszeri szűrővizsgálat, vércukor, koleszterin szint és testzsírszázalék mérés várja, valamint közös torna lesz mozgáskoordinációt, helyes tartást elősegítő fitnesz eszközökkel.

 

JANUÁR 15.

Ovi-suli a Deákban

Veszprém - A Deák iskola várja az intézmény iránt érdeklődőket első ovi-suli foglalkozására január 15-én 17 órakor a Deák Ferenc Általános Iskolába.

 

JANUÁR 14.

A tej élet, erő, egészség

Veszprém - A tej élet, erő, egészség, Nagy Szaffina életmód- és táplálkozási tanácsadó tart előadással egybekötött kóstolót január 14-én, kedden este hat órakor a Mandorla kávézóban.

Adófórum a kamaránál

Veszprém - A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adóigazgatósága munkatársainak közreműködésével január 14-én 8.00 órakor adófórumot szervez. A kamara konferenciatermében tartandó fórum témái: a személyi jövedelemadó és a KATA 2014. évi változásai, családi járulékkedvezmény; az áfa és a társasági adó 2014. évi változásai; az adózás rendjéről szóló törvény 2014. évi változásai. A fórumon való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

 

JANUÁR 13.

Adáshiba közkívánatra

Veszprém – A nézők kérésére bérletszünetes előadásként újból látható az Adáshiba című komédia a Veszprémi Petőfi Színházban január 13-án, hétfőn este hét órakor. Szakonyi Károly művét Tordy Géza állította színpadra az elmúlt évadban, a főbb szerepeket Eperjes Károly, Esztergályos Cecília, Oberfrank Pál, Reviczky Gábor, Trokán Anna, Chajnóczki Balázs és Darabont Mikold alakítja.

Folytatódik a futsalbajnokság

Veszprém - Hétfőn folytatja szereplését a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata, amely idegenben lép pályára.Első idei mérkőzését a fővárosi MAFC otthonában játssza az 1. Futsal Club Veszprém. A két együttes január 13-án, hétfőn 20.30-as kezdettel találkozik egymással.Érdekesség, hogy a hatodik bakonyiakat a MAFC csupán egy ponttal és hellyel előzi meg, igaz, a budapestiek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A két együttes ősszel Veszprémben nagy csatában 3:3-as döntetlenre végzett egymással.

RENDEZVÉNY

Veszprém: IV. Veszprémi városi szudokubujnokság 16 órakor a VMK-ban.
Filmklub: A sziget 13-án 18 órakor a VMK-ban.

Berhida: Doni megemlékezés 16 órakor a polgármesteri hivatalban.

Pápa: II. Pápai Filmfesztivál a Petőfi moziban: 14.45-kor Khumba 3D, 16.30-kor Pinokkió, 18 órakor Családi üzelmek, 20 órakor Szupercella.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Adáshiba ma 19 órakor bérletszünet.MOZIVeszprém: Cinema City: A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00, 19.45 órakor. PULYKALAND 3D: 13.00, 16.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.30, 20.20 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 18.15 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00, 20.30 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 15.00, 20.00 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.15 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: VÁGYAK SZERELMESEI: 18 órakor. COMING OUT: 20 órakor. 

JANUÁR 12.

Emléktúra Herendről Hárskútra

Herend - Emléktúrát szervez a Zöld Bakancs Túraklub január 12-én, vasárnap Herend és Hárskút között. A kirándulók Kauker Mártonra, a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola volt igazgatójára emlékeznek. A vasárnapi túra Herendről, az általános iskolától indul reggel nyolc és kilenc óra között. A célállomás Hárskút lesz, a táv nyolc kilométer, amely kényelmes tempóban két és fél óra alatt teljesíthető.

 

JANUÁR 11.

Huszti Péter és Piros Ildikó Kései találkozása

Veszprém - Huszti Péter és Piros Ildikó szereplésével a Kései találkozás című romantikus történetet mutatják be a Veszprémi Petőfi Színházban. Technikai okok miatt A kaktusz virága című zenés játék helyett Alekszej Arbuzov Kései találkozás című romantikus történetét láthatják a nézők január 11-én, szombaton este hét órakor a Veszprémi Petőfi Színházban, a Vendégjáték bérletben. A József Attila Színház produkcióját Kerényi Imre rendezte. Három Kossuth-díjas alkotó, két színész és egy rendező nyújt át egy kedves mesét a szerelemről.

Vérbő komédia a bérletben

Pápa - A Vajda bérlet következő előadása január 11-én este hét órakor a Család ellen nincs orvosság című komédia lesz a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában.

Községek téli tekebajnoksága

Pápa - Idén is megrendezik a pápai járás községeinek téli pontszerző tekebajnokságát. A hagyományos megmérettetés január 11-én, szombaton lesz, a viadal délelőtt kilenc órakor rajtol. Az Elmax Vasas tekecsarnokban női és férfi együttesek is összemérik tudásukat. Településenként több csapat (négy fő, egy cserével) is indítható. A győztesek elnyerik a Társulás-kupát. A dobogósok oklevél és éremdíjazásban részesülnek.. Az első hat-hat helyezett csapat, illetve egyéni helyezett pontot szerez községének az összesített versenyben.

Kétnapos túra a Bakonyban

Zirc - Kétnapos téli bakonyi túrát hirdetett meg a Bakony Bakancsos természetjáró egyesület. A kirándulás január 11-én, szombaton Zircről, a Rákóczi téri buszállomásról indul 10 órakor. Az első napon a résztvevők a Cuha-völgyet járják végig, célállomásuk Vinye, másnap pedig Vinye Fenyőfő Bakonykoppány lesz az útvonal.

A húszas évek zenéje

Balatonederics – A Happy Dixieland Band ad újévköszöntő koncertet január 11-én 18 órától a balatonedericsi tájházban. A zenekar a húszas, harmincas évek hangulatát kelti életre, repertoárjukban népszerű dixieland, charleston és boogie-woogie dallamok hallhatók. A profi zenészekből álló csapat azonban szívesen játszik közismert, nosztalgikus magyar, valamint külföldi örökzöld zenéket, régi film-slágereket is. A zenekar 2011 tavaszán alakult meg, egy koncertfelkérés nyomán. Azóta számos nagy sikerű koncertet adtak különböző fesztiválokon, ünnepségeken, önálló esteken hazai, illetve külföldi színpadokon egyaránt.

RENDEZVÉNY
Veszprém: I. Napló bemutatja: Mr. & Mrs. esküvői kiállítás 11-én és 12-én 10–18 óráig a Hangvillában.
Brusznyai Árpád-emlékhangverseny 11-én 18 órakor a Pannon Egyetem aulájában.
Szaxofon kávéház jazzkoncert 11-én 20 órakor a Hangvilla kávézóban.

Pápa: II. Pápai filmfesztivál a Petőfi moziban: 11-én 13.15-kor Pinokkió, 14.45-kor Khumba 3D, 16.30-kor Dinoszaruruszok – A föld urai 3D, 18.15-kor Exek és szeretők, 20 órakor A hobbit: Smaug pusztasága 3D.12-én 12.45-kor Rozsdalovag 3D, 14.30-kor Turbó 3D, 16.15-kor Jégvarázs 3D, 18.15-kor Gravitáció 3D, 20 órakor Last Vegas.

Zánka: A budapesti Bélyegmúzeum vándorkiállításának megnyitója 11-én 16 órakor a Faluházban.

Zirc: Retro-grátisz diszkó 11-én 21 órától a művelődési házban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Kései találkozás: 11-én 19 órakor, Vendégjáték bérlet. Latinovits–Bujtor Játékszín: Agónia: 11-én 19 órakor Pávics bérlet.
Kabóca Bábszínház: Napra nap: 12-én 11 órakor babaszínházi előadás.

Nagyvázsony, IKSZT: Cse’mese – Kisvakond mesejáték eredeti cseh bábokkal 11-én 11 órakor.

Pápa, Jókai Mór Szabadidőközpont: Család ellen nincs orvosság: 11-én 19 órakor Vajda bérlet.

MOZI

Veszprém: Cinema City, ma: A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00, 20.20 órakor. PULYKALAND 3D: 13.00, 16.00 órakor. PULYKALAND: szo–v: 11.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.30, 19.45 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 18.15, 22.15 órakor. szo–v: 11.30 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00, 20.00 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. szo–v: 10.00 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI: szo–v: 12.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 15.00, 20.30 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.15 órakor. JÉGVARÁZS: szo–v: 10.45 órakor. COMING OUT: 22.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: VÁGYAK SZERELMESEI: 18 órakor. COMING OUT: 20 órakor.

JANUÁR 10.

Brusznyaira emlékeznek

Veszprém - Brusznyai Árpád halálának 56. évfordulóján Veszprém város önkormányzata és a Védegylet Veszprémért Egyesület megemlékezést tart péntek este hat órakor a Megyeház téren. Ünnepi beszédet mond Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, országgyűlési képviselő, Brusznyai Árpádra Balogh Elemér író, egykori Brusznyai-tanítvány emlékezik.

Tetőfedők szakmai napja

Nagyvázsony - A Tető Építők Egyesülete január 10-12-ke között immár harmadik alkalommal rendezi meg szakmai napját, az úgynevezett Schifter Partyt. A nagyvázsonyi eseményen Kreinbacher Imre a zsinórpad számítás szögfüggvényekkel címmel tart előadást, amit dr. Hantos Zoltán követ: „egy kicsit másképpen, mint ahogy Magyarországon megszoktuk". Az elmélet mellett a gyakorlati munka is főszerepet kap, ilyen feladatok megoldására bő két nap áll rendelkezésükre.

RENDEZVÉNY

Veszprém:
I. Napló bemutatja: Mr. & Mrs. esküvői kiállítás 10-én, 11-én és 12-én 10–18 óráig a Hangvillában.

Balatonfűzfő:
Emlékezés a Don-kanyarban elesett katonákra 17 órakor a Jézus Szíve-plébániatemplomban.

Pápa: II. Pápai filmfesztivál a Petőfi moziban: 14.15-kor Rozsdalovag 3D, 16-kor Jégvarázs 3D, 18-kor Phillips kapitány, 20.30-kor Thor: Sötét világ 3D.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Éjjeli menedékhely 19 órakor Latinovits-bérlet. Helyesbítés: a Pannon Várszínház premier bérletes előadása, a következő premier bérlet várható időpontja február 22. Az érintettektől elnézést kérünk.  

MOZI

Veszprém:
Cinema City: A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00, 20.20 órakor. PULYKALAND 3D: 13.00, 16.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.30, 19.45 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 18.15, 22.15 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00, 20.00 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 15.00, 20.30 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.15 órakor. COMING OUT: 22.00 órakor. 

Tapolca, Városi mozi: VÁGYAK SZERELMESEI: 18 órakor. COMING OUT: 20 órakor.

JANUÁR 9.

RENDEZVÉNY
Veszprém: A nyers étkezés csodái, Nagy Szaffina előadása 17 órakor a Március 15. úti könyvtárban.
Emlékezés Brusznyai Árpádra 18 órakor a Megyeház téren. Ünnepi beszédet mond dr. Navracsics Tibor.
A Medgyaszay István Szakképző Iskola, gimnázium és Kollégium 14 órakor pályaválasztási nyílt napot tart az iskolában.

Pápa: Kortárs-Társas irodalmi rendezvénysorozat 15 órakor a Petőfi Sándor Gimnázium könyvtárában.
II. Pápai Filmfesztivál mától 15-ig.

SZÍNHÁZ
Veszprém: Petőfi Színház, Nagyszínház: Oscar: 9-én 19 órakor Csillagszóró bérlet. 
Pannon Várszínház: Száll az ének: 9-én 19 órakor premier bérlet.
Pannon Várszínház/Hangvilla: Az Óriás nyomában: 9-én 10 órakor gyermekbérlet.

MOZI
Veszprém: Cinema City: A WALL STREET FARKASA: 13.40, 17.00, 19.45 órakor. PULYKALAND 3D: 13.00, 16.00 órakor. 47 RONIN 3D: 17.30, 20.20 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 18.15 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.00, 20.30 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 14.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 15.00 órakor, 20.00 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.15 órakor. 

Tapolca, Városi Mozi: VÁGYAK SZERELMESEI: 18 órakor. COMING OUT: 20 órakor.


JANUÁR 8.

Területfejlesztésről a városházán

Balatonalmádi - Szakmai napot tartanak a területfejlesztésről a megyei önkormányzat szervezésében január 8-án, szerdán 13 órától a Városházán a kistérség polgármestereinek, a társadalmi szervezetei-, és a gazdasági élet ismert személyiségeinek, vállalkozóinak.

SZÍNHÁZ
Veszprém, Petőfi Színház: Andersen: 15 órakor ifjúsági bérlet.

MOZI
Veszprém, Cinema City: PULYKAKALAND 3D: 14.30, 16.30 órakor. 47 RONIN 3D: 15.10, 20.15 órakor is. 47 RONIN: 17.30 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 13.30, 18.00, 20.15 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.30, 20.30 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 13.15, 15.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 17.00, 19.45 órakor is. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.45 órakor. 

Tapolca, városi mozi: DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI: 16.00 órakor. A WALL STREET FARKASA: 17.30 órakor. PHILOMENA – HATÁRTALAN SZERETET: 20.30 órakor. 

JANUÁR 7.

RENDEZVÉNY
Balatonfüred: Takács Miklós naptárkiállításának megnyitója ma 16.30 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ
Veszprém, Petőfi Színház: Andersen ma 10.30 és 15 órakor ifjúsági bérlet.Latinovits–Bujtor Játékszín: Drága Gizám! ma 17 órakor Lovassy László-bérlet.Pannon Várszínház (Hangvilla): Az Óriás nyomában ma 10 és 15 órakor, gyermekbérlet.MOZIVeszprém, Cinema City: PULYKAKALAND 3D: 14.30, 16.30 órakor. 47 RONIN 3D: 15.10, 17.30, 20.15 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 13.30, 18.00, 20.15 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.30, 20.30 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 13.15, 15.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 17.00, 19.45 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.45 órakor. 
Tapolca, városi mozi: DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI: 16.00 órakor. A WALL STREET FARKASA: 17.30 órakor. PHILOMENA – HATÁRTALAN SZERETET: 20.30 órakor.


JANUÁR 6.

RENDEZVÉNY
Sümeg: Sümeg város napja ma 17 órától. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Ramassetter általános iskola tanulói, az Aktív Nagyik Klubja és a Sümegi Zeneiskola tanárai és növendékei. 

SZÍNHÁZ
Veszprém, Petőfi Színház: Andersen ma 15 órakor, ifjúsági bérlet.MOZIVeszprém, Cinema City: PULYKAKALAND 3D: 14.30, 16.30 órakor. 47 RONIN 3D: 15.10, 17.30, 20.15 órakor. WALTER MITTY TITKOS ÉLETE: 13.30, 18.00, 20.15 órakor. ELPUSKÁZVA: 18.30, 20.30 órakor. DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI 3D: 13.15, 15.00 órakor. A HOBBIT: SMAUG PUSZTASÁGA 3D: 17.00, 19.45 órakor. JÉGVARÁZS 3D: 13.00, 15.45 órakor. 

Tapolca, városi mozi:
DINOSZAURUSZOK – A FÖLD URAI: 16.00 órakor. A WALL STREET FARKASA: 17.30 órakor. PHILOMENA – HATÁRTALAN SZERETET: 20.30 órakor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!