Programok

2017.06.08. 14:10

Minifesztivált szerveznek Kapolcson - A program fókuszában a gyerekek és a családok állnak

KAPOLCS Kapolcska címmel különleges Kárpát-medencei tehetségkutató/fejlesztő tábort és minifesztivált szervez a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet.

Balla Emőke

Kapolcs a Kárpát-medence egyik emblematikus kulturális és hagyományőrző/teremtő helyszíne. A rendszerváltás évében (spontán) kezdődött kulturális, falufejlesztési és közösségteremtő próbálkozás vezetett a Kapolcsi művészeti napok/Művészetek völgye máig tartó sikertörténetéhez.

A Kapolcska program érték- és minőségelvű gondolkodásra épül, középpontjában a gyerek és a család áll. Célkitűzése kettős: egyrészt a tehetségkutatás, tehetségnevelés, másrészt a családi egység erősítése és egy összművészeti fesztiválon a család minden generációjának magas színvonalú szórakozási, tanulási és kikapcsolódási lehetőség nyújtása Kapolcson és a környező területeken, tájékoztatott Márta István főszervező. Az új „kulturális és oktatási startup" olyan kezdeményezés, amely a következő években a völgyfalvak (Taliándörögd, Vigántpetend) nyári oktatási központjának kialakulásához is vezethet. A program a meglévő „Kapolcs brand" egyfajta továbbfejlesztése.

Márta István Fotó: archív

A június 17-én kezdődő hatnapos, 10-14 éves korosztálynak meghirdetett, a kreativitás és a készségek fejlesztését célul tűző összművészeti tábor egyediségét a műfajok közti átjárhatóság adja, a tábor utolsó napjára létrehozott művészeti produktumok egyben a fesztivál nyitó eseményei is lesznek.

A Kapolcska fesztivál mindenki számára nyitott, de elsősorban a családokra és a gyerekekre számít, a közösségi együttléten alapuló rendezvény. Intimebb, visszafogottabb, kevesebb programot kínál majd az új fesztivál, mint a hagyományos Művészetek völgye nagyrendezvény. Más időpontban, másfajta struktúrára épül, más lesz a célközönsége is, fellépői között kevés lesz az átfedés.

A minifesztivál ingyenes, de számítanak a közösségi részvételre, az önkéntes felajánlásokra is, mondta Márta István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!