Programok

2017.08.25. 21:45

Falunap Mindszentkállán: pörköltfőző versenyt is tartottak

MINDSZENTKÁLLA Falunapra hívta az önkormányzat a település lakóit és az ott nyaraló vendégeket Mindszentkállán.

Civil Tudósítónktól

Augusztus 18-án este a Tapolcai Musical Színpad régi slágerekkel, örökzöld operettdallamokkal szórakoztatta a közönséget a Faluházban. 19-én a sportpályán folytatódott a falunap. A pörköltfőzőversenyen hét csapat mérte össze szakácstudományát, a zsűri alapos kóstolgatás után döntötte el, melyik csapat főztje lett a legfinomabb. Az Őszülő Halánték Dalárda mindenkit lefőzött, második az Élmunkások csapata, harmadik a Magdi és Gyula páros lett. A focikupán négy csapat kergette a labdát. Elsők lettek Badacsonytomaj focistái, második a hazai mindszentkállai csapat, a harmadik helyet Szentbékkálla csapata szerezte meg. A gyerekeket kézműves foglalkozás, játszóház, légvár, arcfestés várta egész nap. Volt még rendőrségi kutyás bemutató, repülőgépmodell-bemutató. Az érdeklődők kipróbálhatták a motorozás élményét is. Délután jutalmazták Mindszentkálla legszebb virágos udvarait. Máté Józsefné, Komlós Attila, Egyed Józsefné tárgyjutalomban részesült, Sarkanti Attila, Mészáros Sándorné, Tóth Sándorné, Vékony István és Meilinger Lászlóné portáját pedig oklevél jutalomban részesítették. Vasárnap délelőtt Szent István-napi megemlékezés és kenyérszentelés volt a Faluház előtti Büszkeségpontnál.

Az Élmunkások csapata a második legfinomabb pörköltet főzte a mindszentkállai falunapon - Fotó: Kovács Gáborné

Kovács Gáborné

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!