Programok

2015.07.28. 10:51

A Városi Művelődési Központ nyári programjai

Színes, változatos programokkal, ingyenes rendezvényekkel várja a látogatókat a Veszprém Városi Művelődési Központ.

Balla Emőke

A  Városi Művelődési Központ nyári programsorozata június 28-án családi nappal kezdődött és azzal zárul augusztus 30-án. Sorrendben elsőként a Világjava esteket szervezik meg, melyek az elmúlt években is sikert arattak. Július 29-én, szerdán este kilenc órakor a Zombori (magyar népzene dzsesszes hangzásvilággal), július 30-án, csütörtökön este a Guca Partyzans Brass Band (balkáni szerb underground trombitazene), július 31-én, pénteken este pedig a Cabaret Medrano (balkáni és latin, tangó és népzene) ad koncertet az Óváros téren, tájékoztatott Neveda Amália, a városi művelődési központ igazgatója.

Augusztus 2-án, vasárnap a Veszprémi vigasságok és az egésznapos népi- és iparművészeti kirakodóvásár csábítja a veszprémieket az Óváros térre. A Zenélő udvar sorozatban augusztus 12-én este nyolc órakor Naményi Miklós ária- és dalestjét hallhatják az érdeklődők a Dubniczay-palota udvarán.

Augusztus 21-én és 22-én este hét órakor nemzetközi folklórestek lesznek az Óváros téren, a  Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, az Ifjú Szívek Táncszínház, a  Cirkalom Táncegyüttes, valamint lengyelországi, taiwani és chilei fellépőkkel. A Gyere a parkba! című sorozatot három éve rendezi meg a művelődési központ. A nyárbúcsúztató esték augusztus 27-én, 28-án és 29-én délután öt órakor kezdődnek  a művelődési központ előtti Táborállás parkban, tánccsoportok, zenekarok, együttesek bemutatkozásával, de lesz stand up műsor és érkezik bohóc, bűvész is.

A nyári rendezvénysorozat augusztus 30-án, vasárnap családi nappal zárul a Veszprémvölgyben. Gyerekeket és szüleiket játékos tudományos furfangos csudavilág, valamint a 100 Folk Celsius koncertje és Sub Bass Monster műsora várja.

Két kiállítást is rendeznek: augusztus 19-én megünneplik a magyar fotográfia napját, augusztus 27-én N. László Gizella festőművész kiállítása nyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!