Programok

2017.06.07. 16:41

Jazz és bor a téren

Veszprém - Harminc koncerttel és színvonalas gasztronómiai programokkal várja a látogatókat a Rozé, Rizling és Jazz Napok júliusban.

Marton Attila

A hetedszer életre hívott, tíznapos fesztivált július 7. és 16. között rendezik meg, jelentette be Mészáros Zoltán fesztiváligazgató. A rendezvényen szinte kizárólag hazai fellépők lépnek színpadra, köztük Zséda, Malek Andrea, Falusi Mariann, Karácsony János és Tátrai Tibor. Az országosan ismert sztárok mellett a vokális jazz jeles képviselői, valamint a korábbi évekhez hasonlóan számos helyi és környékbeli együttes is bemutatkozik. Porga Gyula polgármester elmondta, a fesztivál a VeszprémFest kísérőrendezvényeként indult, ám egyre inkább önálló életet él, és hozzájárul a város mediterrán hangulatához is. Lakatos Antal, a rendezvényt támogató bank elnök-vezérigazgatója arról beszélt, a fesztiválnak komoly konkurenciát jelentenek a Balaton északi partjának rendezvényei, ám újra és újra sikerrel szólítja meg a látogatókat.

A tíz nap során több mint harminc pincészet mutatkozik be az Óváros téri borfaluban. A Balaton Borrégió képviselői mellett meghívottként idén a Móri Borvidék több termelőjének borait is meg lehet majd kóstolni.

A városháza előtti téren átadták a VeszprémFest által meghirdetett Én Házam – Én Tornyom – Én Városom rajzpályázat díjait, a húsz legjobb alkotásból a városháza épülete előtti téren nyílt kiállítás. A díjazott alkotásokat a tíznapos fesztivál idején a városháza homlokzatára és a tűztoronyra vetítik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!