Programok

2017.06.07. 14:18

Nagykorú lett a Harley-Davidson Open Road Fest

ALSÓÖRS - 18. alkalommal gyűlnek össze a motorosok a Pelso kempingben, hogy részt vegyenek az ország legnagyobb motoros zenei fesztiválján.

Sági Ági

Szerda kora délután óta érkeztek a motorosok, a programok is délután indultak. Idén négy helyszínen nem csak koncertekkel várják a fesztiválozókat.

- A 90-es években sokat túráztunk a világban és több fesztiválon is részt vettünk. Elhatároztuk, hogy mi is szervezünk egy ilyet-mondta el Dobai Attila szervező.

Nagyon színes társaság jön a rendezvényre, nem csak harleykkal, más motorokkal, vagy motor nélkül is érkeznek. A résztvevők szervezett túrákon is megnézhetik a környék szépségeit, a szombati felvonulás pedig népünnepély, aminek a motoros fesztiválokon hagyománya van.

A négy nap alatt negyven koncertet lehet meghallgatni, köztük olyan világsztárokat, mint az Alphaville, vagy a Ten years after, de eljön a Tankcsapda és Deák Bill Gyula is. A zenei programok mellett rengeteg előadás és más program várja az érdeklődőket. A sátrak között járkálva a motorosok szívesen szóba állnak az érdeklődővel. Szuroczki Alajos például már hetedjére jött el a fesztiválra, a baráti körben már hagyomány, hogy itt kezdik a motoros-szezont.

Egy 450 köbcentis, 355 kilogrammos Harley Davidson softail motorral érkezett. Találkozom egy fiatal párral, akik Szlovákiából, Léváról érkeztek, és már egy évtizede járnak ide. Ez az alkalom mégis különleges számukra, mert múlt szombati esküvőjük után itt tartják nászútjukat. Találkozom egy hírességgel is: Rakusz Éva olimpiai bronzérmes, világbajnok kajakos, egy éve testvére hatására kezdett komolyabban motorozni.

Egy gyönyörű 650-es drag starral érkezett. A tiszaújvárosi olimpikon a négy nap alatt szeretne vitorlázni is, mert motorozni minden nap tud, a Balatonon vitorlázni viszont csak most van alkalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!