Programok

2017.08.22. 09:23

Nyármarasztaló est Bakonybélben

BAKONYBÉL - Jó hangulatú volt a Nyármarasztaló est a kis bakonyi faluban, annak ellenére, hogy a tervezett szabadtéri helyszín helyett az eső miatt a faluházban tartották meg.

Müller Anikó Hanga

A programot kezdettől a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület rendezi. A vendégeket érkezéskor pogácsával, pálinkával kínálták. – Az idei a tizedik Nyármarasztaló, mely egy baráti összejövetel. Résztvevői a falu lakói, a helyi nyugdíjasklub tagjai, mindig jelen vannak a szállásadók, és az itt nyaralók, akik közül többen visszatérő vendégeink.

Tóth Tünde énekes visszatérő fellépő vendég a faluban Fotó: Müller Anikó Hanga

A rendezvénynek vannak immár hagyományos elemei, a harmonikaszó, a zene, a közös nótázás, a későesti csillagászati bemutató és falunéző Dorbi-vonatozás – e két utóbbi a vihar miatt most elmaradt – a kínálás, a hangulatjavító házi pálinka, fröccs, gyermekeknek málnaszörp, mondta Bakonyvári Andor egyesületi elnök. Az est zsíroskenyér- és pogácsapartival indult, közben a résztvevőket Attila, a harmonikás szórakoztatta.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A hangulatot Tóth Tünde énekes műsora fokozta, vele együtt énekeltek, táncoltak kicsik és nagyok egyaránt. A település jelentős turisztikai célpont, most is voltak családok az esten Budapestről, Tatabányáról, Nyáregyházáról, Zalaegerszegről, Kecskemétről. Szabó János és felesége visszatérő vendég a faluban. – Tavaly két hetet töltöttünk itt, az idén itt voltunk a téli falusi disznóvágáson is, most három hétre jöttünk.

Fotó: Müller Anikó Hanga

Szeretjük a falut, jó a hangulata, jó a levegő, kedvesek az emberek, sokat sétálunk, túrázunk, újra és újra megnézzük a nevezetességet, nagyon jó itt lenni, mondták. Az est a műsor után baráti beszélgetésekkel és közös nótázással folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!