Programok

2017.08.03. 19:50

Piknik jazzel és borokkal

PALOZNAK Megnyitotta kapuit a 6. Paloznaki jazzpiknik, melyen a jazz különböző árnyalatai mellett a régió borai jutnak főszerephez.

Leitner Vera

Csütörtökön vette kezdetét a háromnapos jazzfesztivál, melynek során Paloznak utcái élettel, zenével, finom illatokkal és borospoharak-
kal sétálgató emberekkel telnek meg.

A hatodik alkalommal megrendezett esemény immár kinőtte magát, s ezúttal négy helyszínen adnak koncertet a jazzvilág ismert alakjai, tehetségei a hétvége folyamán.

A tegnapi, nulladik napon egyelőre a falu határában álló nagyszínpadot vették birtokba a fesztiválozók, itt a Group 'n' Swing nevű hazai zenekar lépett fel, megnyitva az elkövetkező, hangulatos élményeket, finom borokat és minőségi zenét ígérő napokat.

 

A többek között harsonát, dobot, nagybőgőt és trombitát is felvonultató együttes zenéjét Magyar Bálint és Mihályi Réka éneke kísérte, bemutatva a közönség számára, miért örvend manapság is ekkora sikernek a swing és a boogie. A Group 'n' Swing zenekar saját slágerei mellett híres, egyéni stílusban előadott feldolgozásokat is hozott a paloznaki közönségnek.

Az örömzene a világhírű Kool & the Ganggel folytatódott az éjszaka, akik méltán híres funky, jazz és r'n'b- dalaikkal varázsolták el a közönséget. A könnyűzene történetének egyik legsikeresebb amerikai zenekarára rengetegen voltak kíváncsiak, a balatoni éjszaka jókedvvel, tánccal telt meg.

A nagyszínpad környéke azonban nemcsak a tömegeket vonzó jazzkoncertek, de fűben ülős, borozgatós nyári esték helyszíneként is kiváló, melynek területén kényelmes babzsákokat, gyermekeknek szóló játékokat és ínyencfalatokat is talál a jazzpiknikre érkező látogató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!