Programok

2016.08.30. 11:16

Programok, rendezvények Veszprém megyében augusztus 29-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 29-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

SZEPTEMBER 24.

Falunap búcsúval

Kisberzseny - Búcsúval egybekötött falunapot rendeznek szeptember 24-én a településen. A programok között szerepel főzés, motoros bemutató, operett és egyéb szórakoztató műsorok.

SZEPTEMBER 10.

Maskarás felvonulás

Litér - Hull a szilva a fáról... címmel szeptember 10-én hatodik alkalommal szervezik meg a szilvaünnepet Litéren. A rendezvény a település egyik hagyományos programja, melyet nemcsak a helyiek várnak, de az erre az alkalomra Litérre érkező vendégek is. A szilvaünnep délután három órakor hagyományőrző táncos-maskarás felvonulással kezdődik. A litéri és környékbeli táncosok, énekesek, Németh Dénessel és zenekarával együtt a művelődési háztól indulva vonulnak végig a falun. Több helyszínen megállnak - Kovács Kikiék, Kiss Lászlóék portájánál, a református templom előtti téren, a termelői piacnál -, ahol gyermek és felnőtt táncegyüttesek adnak műsort. Délután fél hatkor játékos vetélkedő lesz a betakarítás és a szüret jegyében, este hét órakor pedig táncmulatság kezdődik tánctanítással. A programban szilvás gombócot és szilvás süteményeket lehet kóstolni.

Kiscsillag a kompon

Tihany - Szeptember 10-én az autentikus hazai alterrock legfényesebb csillaga, a Kiscsillag ragyog majd a balatoni éjszakában - Tihanytól Szántódig.

SZEPTEMBER 9.

Háromnapos ünnepi program

Berhida - Huszonnegyedik alkalommal szervezik meg a Berhidai napokat szeptember 9-11. között. A rendezvényt Pergő Margit polgármester nyitja meg szeptember 9-én 17 órakor a Bezerédi téren. A kultúrházban Tóth Zoltán Berhida a drón szemével című kiállítása nyílik szeptember 9-én 19.15 órakor, Pászti György fotóművész mond megnyitót.

A szűzanyát ünneplik

Veszprémfajsz - Mária-napi áhítatot tartanak szeptember 9-én, pénteken 18 órától a helyi római katolikus templomban. A tizennegyedszer megszervezett ünnepségen fellép a veszprémi Cholnoky Nyugdíjasklub, a Veszprémi Kolping Család Egyesület, a tótvázsonyi és nagyvázsonyi kórusok mellett a helyi német nemzetiségi dalkör. A programot szeretetvendségség zárja a helyi kultúrházban

SZEPTEMBER 3.

Vigad a falu

Kemeneshőgyész  - Gazdag programok várják szeptember harmadikán, szombaton a Kemeneshőgyészre látogatókat a falunap alkalmával. Az eseménynek a Radó-kastély udvara ad otthont, ahol reggel főzőversennyel indul a nap. Délután helyi amatőr fellépők mutatkoznak be, és további színpadi produkciókat láthat a közönség. A legkisebbeket pedig arcfestés, interaktív foglalkozás és légvár is várja majd.

SZEPTEMBER 2.

Játszóház

Csesznek - Tanévkezdő játszóház lesz szeptember 2-án, pénteken 16 órától a faluházban az önkormányzat és a Vámhegy Egyesület szervezésében.

AUGUSZTUS 30.

Kreatív írókör

Várpalota - A Krúdy Gyula Kreatív Írókör következő foglalkozását augusztus 30-án, délután öt órakor tartja a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban. A havi rendszerességgel szervezett műhelyfoglalkozás nyitott mindazok számára, akiket érdekel a rímfaragás, az elbeszélés művészete, akik szeretnék életre kelteni a szavakat, és belekóstolnának a szépírás mesterségébe.

AUGUSZTUS 29.

Jubiláló galéria

Salföld - A Pajta galéria fennállásának 25. évfordulóját a Magyar Művészeti Akadémia kiállításával ünnepli. A fővárosi fotóművészek tárlata szeptember közepéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!