Programok

2013.05.21. 12:55

Programok, rendezvények Veszprém megyében május 21-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 21-től. Böngésszen, és válogasson!

Szlalomverseny az arénánál

Tuningtalálkozó és gyermekjátszóház is várja az érdeklődőket a megyeszékhely szlalomverseny-sorozatának következő állomásán, június 2-án a Veszprém Aréna parkolójában.

 

Falunapok Dudaron

Dudaron május 31-én és június 1-én rendezi meg az önkormányzat a Dudari napokat, melyet összekötnek a gyermeknappal. Az első napon kiállításokat nyitnak meg, és fellép a Dudari Énekkar, valamint az eplényi színjátszók. Június 1-én a pünkösdi gyülekezet és a Hemo Winner Táncklub ad műsort.

Hősök napja

Vasárnap, május 26-án 11.15 órakor kerül sor a hősök napi rendezvényre Zircen. A megemlékezés a kistemplomban szentmisével kezdődik, majd emlékezés, új emléktáblák avatása és koszorúzás lesz a hősi emlékműnél. Beszédet Talabér Márta országgyűlési képviselő mond. Az eseményt a zirci egyházközség és a Zirci Országzászló Alapítvány rendezi.

Kemény rock, ezúttal szelídítve 

Keresztes Ildikó ad koncertet május 28-án, kedden 19 órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. Zenekarával sok meglepetésre készül, saját dalai mellett számára meghatározó előadók - Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, az LGT, Tina Turner és az AC/DC - slágereit is hallhatja a közönség.

Húsz évre emlékeznek

Húsz esztendővel ezelőtt alakult meg a Bakony Judo Klub. A kerek évszám okán az egyesület megrendezi az I. Bakony kupa elnevezésű versenyét. Az elmúlt években a pápai cselgáncsozók számtalan sikert értek el, közülük többen is a fővárosba igazoltak és a nemzetközi mezőnyben is rendszeresen megállták a helyüket. Május 26-án hazai és külföldi csapatok részvételével emlékeznek az elmúlt húsz évre. Négy tatamin bonyolítják le majd a mérkőzéseket a városi sportcsarnokban. Fiúk és leányok több korosztályban és súlycsoportban versenghetnek a jobb helyezések reményében. A legfiatalabbak a 9 év alattiak lesznek, de a felnőtt férfiak földharcban is számot adhatnak felkészültségükről. Az események 11 órakor kezdődnek.

Páncélosok a határban

Tapolca -  Izgalmas hadi bemutatót szervez az idei Hősök napi megemlékezéssel együtt a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület, korhű módon berendezett második világháborús közegben, akkori fegyverekkel. Vasárnap reggel 9 órakor kegyeleti megemlékezéssel kezdődik a program a régi temetőben, majd haditechnikai és hadtörténeti bemutatókkal, kirakodóvásárral, főzőversennyel folytatódik a tapolcai laktanyákban. A második világháború vérzivataros napjait felidéző hadijátékot 15 órától láthatja a közönség.

ÚJ IDŐK koncert lesz május 26-án 17 órától a tapolcai I. Országos Hadi Kulturális Fesztiválon a volt katonai laktanyában.

 

MÁJUS 25.

Szomszédolás

Zircen szombaton, május 25-én rendezik meg ötödször a városban a Három-hegyen a Szomszédolás című hagyományőrző rendezvényt. A helyszínen felállított hangosított színpadon lesz lehetősége arra a résztvevő településeknek, hogy bemutassák műsoraikat. Idén először lesz Mesterségek utcája, ahol az értékeket őrző, ügyes emberek megmutatkozhatnak.

Paprika rummal

Ősi - Édesapjának állít emléket Zsuffa Tünde írónő Paprika rummal – Egy kalandos élet című életrajzi könyvével, amelynek bemutatójára május 25-én 15 órától kerül sor az Ősi Művelődési Házban. A könyvet Szalay-Bobrovinzky Vince, Magyarország ausztriai nagykövete mutatja, míg az érdeklődők az ősi származású Kubik Anna Kossuth-díjas színművész tolmácsolásában hallhatnak részleteket a kötetből.

Vadászkamarai Nagydíj

A Veszprém Megyei Vadászkamara immár 16. alkalommal tartja meg a Vadászkamarai Nagydíj lőversenyét a balatonfűzfői lőtéren. A május 25-i versenyre háromfős csapatok jelentkezését várják. A verseny nyúl, elő fogoly, keresztbehúzó fácán, röptetett kacsa és toronykakas mozgását utánzó lövészetből áll, amelyen csapatonként száz korong használható fel. Nevezni a vadászkamaránál, illetve a lőtéren lehet.

Zámbó István emléknap

Veszprém Város Vegyeskara Zámbó István karnagy, Veszprém város díszpolgára tiszteletére emléknapot rendez május 25-én, szombaton.

Az emléknapot szombaton délután fél négykor térkoncert nyitja a Hungária étterem teraszán, közel ahhoz az egykori helyszínhez, ahol 1956-ban Zámbó tanár úr hívására megalakult Veszprém Város Ének- és Zenekara. Ezt követően, délután négy órakor a Csermák Antal Zeneiskola nagytermében a Zámbó István emlékkiállítást Lechner László nyitja meg, a tárlat június 20-ig tekinthető meg.

Az emléknap zárásaként Veszprém Város Vegyeskara kóruscsaládjának tagjai, a felnőtt oratóriumkórus, a VVV Vokál és a VVV Csermák Gyermekkórus ad hangversenyt a Megyeháza Szent István termében délután öt órakor. Vezényel Erdélyi Ágnes. Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósuló rendezvényekre hívják, várják Zámbó István és kórusa barátait, tisztelőit, a veszprémi zeneszerető közönséget. A belépés díjtalan.

Jótékony rózsaünnep

Az idén is megrendezi a veszprémi Zonta hölgyklub a nyári jótékonysági Rózsa ünnepet, a nemzetközi szervezetet jelképező sárga rózsa nyilásának idején.

A klub alaptevékenysége  a jótékonykodás, a fiatal tehetségek támogatása. Ennek jegyében zajlik a május 25-én, szombaton 17 órakor kezdődő Rózsa ünnep, a veszprémi várban, a Dubniczay-palota kávézójában és a Moholy-Nagy teremben. Ezúttal Sárdi Krisztina fotóművész Még mindig itt vagyok című kamara-kiállításának megnyitójával indul a rendezvény. A fotók a női szerepek, identitások témakörét dolgozzák fel. A kiállításmegnyitót követően fiatal veszprém megyei művészek koncertje követi, a Kövi testvérek és barátaik fellépésével. A Cosmos Trioban Kövi Szabolcs, Kövi Arthúr Bálint, Soós Arnold és Franczia Dániel ad műsort, majd a Vandálok együttes és a táncprodukciót bemutató Török Anna következik.

A rendezvény teljes bevételét a klub ezúttal is jótékonysági célra ajánlja fel, az adományt a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kapja.

Újra túráznak Somlóvásárhelyen

A hagyományos Nagy László emléktúrát 25-én rendezik, a nevezőket reggel hét órától várják a vasútállomáson. A túra a Somló-hegyen át vezet a költő iszkázi szülőházig.

VOKSÁN VIRÁG, azaz művésznevén DJ Flower keveri a zenéket május 25-én 22 órától a veszprémi Club VIP-ben

JAMIE WINCHESTER szezonnyitó szólókoncertje május 25-én 19 órakor kezdődik a veszprémi Olívia Kertben

DEEP INSIDE koncert lesz május 25-én 20 órától a várpalotai Alagsor Sörözőben. Vendég a Dirty Dogs zenekar

BIG MO pakolja a zenéket május 25-én 22 órától az ajkai Mokambo Music House hip-hop & funky buliján

 

MÁJUS 24.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Harmincéves a Veszprémi MagyarFinn Egyesület, ünnepség 9 órakor a városházán.
Családi játszóházi délután 15 órakor a Március 15. úti könyvtárban.
Nejem, nőm, csajom  filmvetítés 17 órakor a Lovassy gimnáziumban.
Egypercesek  irodalmi est Örkény novelláiból 18 órakor a VMK-ban.

Ajka: Dumaszínház Litkai Gergellyel és Kiss Ádámmal 19 órakor a szabadidőkközpontban.

Balatonfüred: Fejes Sándor és Huszár Tamás kiállításának megnyitója 17 órakor az Arácsi Népházban. 

Berhida: Gyereknap egész nap a Bezerédi téren.

Nagyalásony: II. Országos linedance találkozó 24-25-én.

Pápa: Oldalvonalon  kiállításmegnyitó 16 órakor a sportcsarnok konferenciatermében.

SZÍNHÁZ
Veszprém, Petőfi Színház: A Tündérlaki lányok: 24-én 19 órakor Kossuth-bérlet. 

MOZI

Veszprém, Cinema City: HALÁLOS IRAMBAN 6.: 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 órakor. A ZÖLD URAI 3D: 16.00, 18.15, 20.15 órakor. A ZÖLD URAI: 14.00 órakor. A NAGY GATSBY 3D: 17.45, 20.30, 22.30 órakor. A NAGY GATSBY: 14.45 órakor. SÖTÉTSÉGBEN  STAR TREK 3D: 19.40 órakor. SÖTÉTSÉGBEN  STAR TREK: 22.20 órakor. A NAGY NAP: 13.00 órakor. VASEMBER 3 3D: 17.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi: május 23-29-ig: SÖTÉTSÉGBEN  STAR TREK: 16.00 órakor. A NAGY GATSBY: 18.00 órakor. 

Nejem, nőm, csajom - ingyenes filmvetítés 17 órakor a veszprémi Lovassy Gimnáziumban. A film után a vendégek Szajki Péter rendezővel és Vörös Adél forgatókönyvíróval beszélgethetnek.

Veszprémi termelői piac

A Csalán Egyesület a Historia Kerttel együttműködve útjára indítja a helyi termelői piacot. Az egészséges, megbízható élelmiszerek tárháza május 24-én nyílik. Ezt követően péntekenként 16-19 óra között várják a helyi termelők a vásárlókat Veszprémben a Historia Kertben.

Dalí a Thuri-várban

A világhírű katalán-spanyol művész, Salvador Dalí műveiből nyílik kiállítás pénteken a várpalotai Thuri-várban.

A tengerentúlról, egészen pontosan New Yorkból érkeznek Várpalotára a szürrealista festészet kiemelkedő alakjának irodalmi alkotásokhoz készült illusztrációi és egyedi művei, amelyeket a Manhattan Art and Antique Center tulajdonosa, Csikós-Nagy Zsuzsa műgyűjtő, képzőművész kölcsönöz az egész nyáron látogatható kiállításra. A minden bizonnyal komoly érdeklődésre számot tartó tárlaton bemutatott 24 alkotást Dante Isteni színjátéka és Lewis Carrol Alice Csodaországban című meséje ihlette, de a mester egyedi műveiből többek között a híres Don Quijote című alkotása is látható lesz.

Dalí rézkarcokból és litográfiákból álló anyaga egy sorozat folytatása, tavaly Vasarely, jövőre Picasso, majd Chagall műveiből terveznek kiállítást a várpalotai Thuri-várban a szervezők, tájékoztatta lapunkat S. Rieder Zsuzsanna, a kiállítás kurátora.

Szeretik a magyart

Szeresd a magyart - Térségi tavaszi fesztivált rendeznek a kislődi művelődési házban 24-én 17 órakor. Bánhelyi József néptáncosfotóiból, kellékeiből rendezett kiállításának megnyitóját követően Somogyi Anna polgármester és dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő mond köszöntőt.A Fláre Beás együttes koncertje előtt helyi és vidéki néptánccsoportok lépnek fel.

A PIGS MIGHT FLY ad koncertet május 24-én 19 órától a veszprémi Metró sörözőben. Vendégek a Behind the Smile és a Downfall zenekarok

 

MÁJUS 23.

RENDEZVÉNY 
Veszprém: A magyar nép művészete a Kárpát-medencében, Ex libris pályázat megnyitója 14 órakor a Báthory általános iskolában.
A leghűségesebb barát: a kutya, ifjúsági program 16 órakor a Cholnoky könyvtárban.
Gomolyasajt készítése kóstolóval 17 órakor a dózsavárosi könyvtárban.Versenygyőztesek hangversenye 17 órakor a Csermák zeneiskolában.
Rózsa majális 17.30 órakor a Rózsa úti iskolában.

Sümeg: A Sümegi Néptáncegyüttes gálaműsora 18 órakor a Kisfaludy művelődési központban.

Tapolca: Honvéd Férfikar hangversenye 19 órakor a Hotel Pelionban.

Várpalota: Tavaszi tárlat megnyitója 17 órakor a városi könyvtárban.  

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Mirr-Murr, a kandúr 15 órakor, Babszem bérlet.
Kabóca Bábszínház: Hófehérke 10 órakor, bérletes előadás. A Holdkirály palotája  14 órakor, bérletes előadás.  

MOZI

Veszprém: Cinema City: HALÁLOS IRAMBAN 6. (premier): 15.00, 17.30, 20.00 órakor. A ZÖLD URAI 3D (premier): 16.00, 18.15, 20.15 órakor. A ZÖLD URAI (premier): 14.00 órakor. A NAGY GATSBY 3D: 17.45, 20.30 órakor. A NAGY GATSBY: 14.45 órakor. SÖTÉTSÉGBEN  STAR TREK 3D: 14.20, 19.40 órakor. A NAGY NAP: 13.00 órakor. VASEMBER 3 3D: 17.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi: SÖTÉTSÉGBEN  STAR TREK: 16.00 órakor. ROLLING STONES LIVE IN TEXAS 1978: 18.00 órakor. A NAGY GATSBY: 20.00 órakor.

 

MÁJUS 22.

Tudomány és társadalom

Veszprém - A kárpát-pannon térség változó etnikai arculata az elmúlt évezredben címmel tart előadást dr. Kocsis Károly akadémikus, egyetemi tanár május 22-én, szerdán délután fél hatkor a Veab székházban, az MTA Veszprémi Területi Bizottság meghívja Tudomány és társadalom című sorozatának keretében.

Esterházy udvarában

Kőszeg - Irodalom, művészet, barokk reprezentáció Esterházy Pál udvarában címmel tudományos konferenciát rendez a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja május 22-e és 25-e között Kőszegen, az Írottkőben. A megnyitó szerdán lesz.

Rendezvények

Veszprém: Sárospatak úrnői: Lorántffy Zsuzsanna és Báthory Zsófia  Balogh Judit előadása ma 17 órakor a Szaléziánumban.

A Kárpát-Pannon térség változó etnikai arculata az elmúlt évezredben, prof. dr. Kocsis Károly előadása ma 17.30 órakor a VEAB-székházban.

Ajka: Éneklő ifjúság dalostalálkozó ma 15 órakor a szabadidőközpontban.

Szentkirályszabadja: Vadászkürthangverseny ma 16.30 órakor a katolikus templomban.

Színház

Veszprém, Petőfi Színház: A Tündérlaki lányok ma 15 órakor Vetési bérlet, 19 órakor Dobák bérlet.Kabóca Bábszínház: Hófehérke ma 9.30 órakor.

Mozi

Veszprém: Cinema City: A NAGY GATSBY 3D (premier): 14.45, 17.30, 20.15 órakor. SÖTÉTSÉGBEN  STAR TREK 3D (premier): 17.00, 19.40 órakor. SÖTÉTSÉGBEN  STAR TREK (premier): 14.20 órakor. MELLÉKHATÁSOK: 15.45 órakor. A NAGY NAP: 13.30, 18.00, 20.00 órakor. VASEMBER 3 3D: 16.45, 19.30 órakor. FELEDÉS: 14.00 órakor. Tapolca, városi mozi: CROODÉK 2D: 16.00 órakor. KOLIBRI KÓD: 18.00 órakor. A KIRÁLY LÁTOGATÁSA: 20.00 órakor.

 

MÁJUS 21.

Keletkezés  vagy teremtés?

Egy biokémikus professzor tudományos módszertannal bizonyítja Isten létezését. Baumann Miklós egyetemi tanár Keletkezés vagy teremtés? címmel tart előadást a veszprémi Davidikumban, május 21-én, kedden 17.30 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!