Programok

2016.03.06. 19:32

Programok, rendezvények Veszprém megyében március 7-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 7-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 9.

AJKA

Versmondók találkozója – Himnusz minden időben címmel szervez Nagy László vers- és prózamondó-találkozót az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont, valamint a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány április 9-én és 10-én. Nevezni március 31-éig lehet, amelyhez két Nagy László-vers, -próza vagy -műfordítás szükséges, valamint egy szabadon választott magyar mű. Általános iskola felső tagozatosait, középiskolásokat és felnőtt versmondókat várnak a találkozóra.

MÁRCIUS 21.

AJKA

Előadás nyugdíjasoknak – Az embert érintő környezeti hatásokról tart előadást Ferencz Pálné dietetikus március 21-én délután három a nyugdíjas-szabadegyetem programjaként a művelődési központ színháztermében.

MÁRCIUS 19.

AJKA

Koncert és kiállítás – A Jubilate Női Énekkar tavaszköszöntő koncertet ad, valamint az Öltögetők kézimunkaklub kiállítást rendez a padragkúti művelődési házban március 19-én, szombaton délután négy órakor.

Húsvétvárás – Tojásfestés, pingálás, húsvéti ajándékok és díszek készítése, valamint élő kisállat-simogatás várja a gyerekeket a civil házban március 19-én délelőtt tíz és tizenkét óra között.

VESZPRÉM

Operabarátok rendezvénye

Veszprém - Az Operabarátok köre következő rendezvényét március 19-én, szombaton 16 órakor tartják a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A nagyhét és húsvét közeledtével a programon rendhagyó módon Bach Máté- és János passiójából, illetve h-moll miséjéből hangzanak el részletek, válogatások. A vokális zene műfajában ezek a darabok kiemelkedők.

MÁRCIUS 18.

AJKA

Kiállítás – Tamaskovics György intarziaművész kiállítása március 18-áig tekinthető meg a művelődési központ kiállítótermében.

MÁRCIUS 17.

VESZPRÉM

Könyvbemutató – Március 17-én, csütörtökön 17 órától az Eötvös Károly Megyei Könyvtár 3. emeleti közösségi terében A svábok bejövetele (Der großen Schwabenzug) című könyv bemutatóján a kötetet ismerteti Lóczy István, az Imedias Kiadó vezetője.

Észt hét jön

Veszprém - A Finnugor kulturális főváros rendezvénysorozatba illeszkedve március 17. és 24. között Veszprémben is megrendezik az Észt hetet. A március 17-i nyitórendezvényen Marina Kaljurand észt külügyminiszter mond köszöntőt, az ösküi és egy észt iskola közös projektjének bemutatóján a Szaléziánumban. Pénteken délután fél ötkor kiállítás nyílik a városháza aulájában, este hat órakor dokumentumfilmet vetítenek a megyei könyvtárban.

BALATONFÜRED

Mozaikok a borászatból – Folytatódik az előadássorozat az Arácsi Seniorok Társasága és a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület szervezésében, a következő vendég Tihanyi László kardiológiai főorvos. Egészség és a bor című előadását március 17-én, az Arácsi népházban hallhatják az érdeklődők délután öttől.

DEVECSER

A csokról tart tájékoztatót a családsegítő március 17-én délután négy órakor a művelődési házban.

MÁRCIUS 16.

VESZPRÉM

Mindszenty emlékezete

Veszprém - Mindszenty József bíborossá kreálásának 70. évfordulóján Kovács Gergely történész, a Mindszenty Alapítvány képviselője, okleveles posztulátor tart előadást, Mindszenty 1946-2016 - Erre emlékeztet a bíbor címmel március 16-án, szerdán 17 órakor az érseki palota díszebédlőjében.

AJKA

Nyugdíjastorna – Egészségmegőrző tornát tartanak nyugdíjasoknak a civil házban március 16-án negyed kilenckor.

Egészségünkre! – Ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést biztosít Mező Jánosné március 16-án délelőtt kilenc órakor a civil házban.

MÁRCIUS 15.

VESZPRÉM

Ünnepi múzeumi program – Március 15-én, kedden 9.30-tól térzenével, kézműves játszóházzal, tárlatvezetéssel, huszárviselet- és életmód-bemutatóval várja az érdeklődőket a Laczkó Dezső Múzeum.

AJKA

Ünnepi műsor - Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi műsort szervez a város önkormányzata és a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont. A rendezvény március 15-én délelőtt kilenc órakor kézműves foglalkozással kezdődik a Kossuth-szobornál, majd negyed tízkor a régi temetőben megkoszorúzzák a honvéd sírokat. Tíz órakor a Kossuth-szobornál köszöntőt mond Kovácsné Győri Zsuzsanna, a Városi Intézmények Működtető Szervezete igazgatója, majd a Pannon Várszínház mutatja be ünnepi műsorát az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar közreműködésével.

MÁRCIUS 13.

VESZPRÉM

Márciusban indul a szezon! - A Veszprém Aréna parkolójában március 13-án indul „kanyargós" útjára a szlalomszezon, mely - ahogy már megszokhattuk - baleset-megelőzési nyílt nap is lesz egyben. A rendezők a tizenegy kategóriában kiírt szinkronpályás szlalomshow mellett egy sor érdekes programmal, többek között gokart- és kerékpárospályával, biztonságiöv-, illetve motoros szimulátorral, roncsvágási bemutatóval várják a benzingőzőrült családokat.

Nyílt pingpong-megmérettetés – Harmadik alkalommal rendezi meg a Veszprémi Asztalitenisz SE a nyílt felnőtt női és férfi amatőr, valamint igazolt egyéni versenyt. A március 13-i, 9.30-kor rajtoló esemény helyszíne Medgyaszay iskola tornaterme lesz.

AJKA

Lövészverseny

Ajka - Lövészfarsang néven szervez párbajlövész-versenyt az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület általános és középiskolás tanulók, illetve felnőttek részére légpuska és kispuska kategóriákban március 13-án a Sport utcai lőtéren. A versenyhez szükséges technikai eszközöket az ATTE biztosítja.

MÁRCIUS 12.

SÜMEG

Egészségvédelem és meridiántorna – Az Egészségkör szervezésében Eőry Ajándok háziorvos-természetgyógyász, a biológiai tudományok kandidátusa és az Európai 3-1-2 Meridián Központ vezetője tart ingyenes előadást március 12-én délután négy órakor a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban, Egészségvédelem a több évezredes kínai tapasztalatok alapján címmel. V. Böröndy Erzsébet klubvezető ingyenes 3-1-2 meridiántornára várja az érdeklődőket hétfőnként délután öt órakor a művelődési központ könyvtárában.

MÁRCIUS 11.

AJKA

Amatőr csillagászok – Az űrkorszak a bélyegek tükrében címmel tart előadást Ivanics Ferenc amatőr csillagász március 11-én, pénteken délután öt órakor a Csók utcai Babucsa civil házban. Az előadás után Békési Zoltán a Jupiter észlelési képzéséről beszél, majd Farkas Ajsa Anna és Andor Ádám kiselőadásai következnek a választott csillagképes feladat feldolgozásaként. Az időjárástól függően közös távcsövezéssel zárják a programot.

BALATONALMÁDI

Rózsafüzérek tárlata - Kuncsik Katalin rózsafüzér-gyűjteményének darabjaiból nyílik kiállítás Rosa Mystica - Titkosértelmű rózsa címmel március 11-én, pénteken 17 órakor a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban. A kiállítást Szabó János plébános nyitja meg, közreműködik Balatonalmádi Város Vegyeskara.

MÁRCIUS 10.

VESZPRÉM

Filmklub – Március 10-én, csütörtökön 17 órakor Francia klub lesz az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében. A Két nap, egy éjszaka (Deux jours, une nuit), című, színes, belga filmdráma francia nyelven, magyar felirattal látható.

Puskás Ferenc életműve

Veszprém - Puskás Ferenc világszerte ismert és elismert életműve címmel tart előadást Szöllősi György sportújságíró, a Puskás Intézet igazgatója csütörtök este hat órakor az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ kamaratermében. Puskás Ferenc minden idők egyik legnagyobb futballjátékosa volt; az előadó beszél ellentmondásos hazai és egységes külföldi megítéléséről.

AJKA

Húsvéti alkotások - Húsvéti ötletekkel ismerkedhetnek meg kreatív pedagógusok március 10-én délután két órakor a művelődési központ József Attila úti épületében.

MÁRCIUS 9.

VESZPRÉM

A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad és az Egyetemi Versmondó Műhely előadása A nagy háború címmel 9-én 9.15, 11.00 és 13.45 órakor a VMK színháztermében.

A Petőfi-emléktába koszorúzása 9-én 16 órakor a Megyeház téren.

Dr. Sziklay János Veszprém város az irodalomban és a művészetben című könyve reprint kiadásának bemutatója 9-én 16.30 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy-termében.

Iskolabemutató és tájékoztatás a leendő első osztályosok szüleinek az iskola programjáról, az indítandó első osztályok kínálatáról 9-én 16.30 órakor a Cholnoky Jenő Általános Iskolában.

Emléktáblát koszorúznak – A nemzeti ünnephez kapcsolódva március 9-én, szerdán 16 órakor megkoszorúzzák a Megyeház téren, a régi Korona Szálló falán lévő emléktáblát. Beszédet mond Némedi Lajos alpolgármester, közreműködik Farkasné Molnár Csilla, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém Megyei Tagozatának titkára és Marosvölgyi Gergő versmondó.

BALATONFÜRED

Tüdőszűrés a városban - Márciusban több napon keresztül zajlanak az egészségügyi szűrések a Szociális Alapszolgáltatási Központban. A Kéki utci intézményben március 9-11., 16-18., 21-22., 24-25., illetve 29-én tartják a szűrővizsgálatokat 8.15-12.00 és 12.30-17.30 óra között. A vizsgálaton a TAJ-kártyát, a személyi igazolványt és a lakcímkártyát kérik. A minden 40 év feletti lakos számára javasolt vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más mellkasi betegség időben történő felismerésére.

HEREND

A Képzőművészek Liszt életében című kiállítás ünnepélyes megnyitója 9-én 14.30 órakor a Herendi Porcelánmúzeumban.

LOVAS

Lovasi esték - dr. Bálint György kertészmérnök előadása 9-én 18 órakor a faluház nagytermében.

VÁRPALOTA

Zeneiskolai hangverseny 9-én 17 órakor a Thury várban.

MÁRCIUS 8.

BADACSONYTOMAJ

Nőnapi köszöntő - Pintér Zoltán Ma önről álmodtam megint című előadása 18 órakor az Egry József Művelődési Házban.

BALATONFÜRED

„Könyves keddek” - Bojár Iván András és Darabos György Nagy Káli Könyv című album bemutatása 17 órakor a Lipták Gábor Városi Könyvtárban.

BALATONFŰZFŐ

Városi nőnap 17 órakor a Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

VESZPRÉM

Különleges órák – A Laczkó Dezső Múzeum 2015/2016-os Múzeumi Szabadegyetemének hetedik előadása március 8-án, kedden 16.30-kor kezdődik múzeumban. Az előadás témája: Különleges órák a Laczkó Dezső Múzeum gyűjteményeiben. Előadó Dohnál Szonja művészettörténész muzeológus. Az előadáson megismerkedhetünk a veszprémi lakatos, órás és puskaműves céh tárgyi emlékeivel, egy-egy Veszprémben készült óraremekkel is.

DEVECSER

Nőnapi koncert - Soltész Rezső fellépésével köszönti az önkormányzat a hölgyeket nőnapon. A műsor délután öt órakor kezdőik a művelődési házban.

SÜMEG

Nőnapi zenekosár – Nőnapi zenekosár című programmal köszönti a zenekedvelő hölgyeket Monostori István és Aigner Barbara a március 8-án este hat órakor kezdődő hangversenyen a Kisfaludy gimnázium hangversenytermében.

MÁRCIUS 7.

VESZPRÉM

Válogatás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban készült fotókból című kiállítás megnyitója 7-én 15 órakor az EKMK Március 15. úti Könyvtárában.

BERHIDA

Ősi Kovács Alkotóműhely kiállításának megnyitója 7-én 17 órakor a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárban.

PÁPA

Adam Müller-Gutterbrunn A svábok bejövetele című könyvének bemutatója 7-én 17 órakor a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!