Programok

2016.10.30. 14:08

Programok, rendezvények Veszprém megyében október 31-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények október 31-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 13.

Mézeskalácsok versengenek

Tapolca - Az V. Mézeskalácssütő verseny kiállítását december 13-án 18 órakor rendezik a Hotel Pelionban. A mézeskalácsokat december ötödikéig várja a zsűri, amelynek tagja Boronyákné Papp Margit bioméhész, az Ambrózia mézlovagrend tagja, Gyevnár Kálmán fazekas-keramikus és Töreky Pélné, a Borostyán cukrászda vezetője. Külön zsűrizik az iskolai és óvodai csoportok mézeskalácsait, a háziasszonyokét és a közösség örömére alkotókét.

NOVEMBER 20.

Jótékonysági est

Pápa – November 20-án, vasárnap 16 órakor tartja a Szent Anna-plébánia a Szent Erzsébet-napi jótékonysági estjét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Az est fővédnökei Márfi Gyula érsek és Áldozó Tamás polgármester. A műsorban fellép Babos Tibor versmondó, Gosztola István versmondó, Keresztes János, a veszprémi Petőfi Színház művésze, Kossuth Gergő énekes, előadó, valamint a Szó és Kép Színpad művészei.

Idősek napja Döbröntén

Döbrönte – November 20-án tartja idősek napi rendezvényét Döbrönte önkormányzata. - Minden évben a Hasik Hotelben tartjuk ezt a rendezvényt, hetven és nyolcvan fő közötti a szépkorúak száma a faluban, őket várjuk idén is. Műsorral, zenésszel készülünk, valamint vacsorára vendégül látjuk a résztvevőket, akik délutántól estébe nyúlóan beszélgethetnek, táncolhatnak – adta hírül a település polgármestere, Cseh Lajos.

NOVEMBER 18.

Szörényiékkel

Sümeg - Szörényi Leventét és az Illés zenekart látja vendégül a művelődési ház november 18-án öt órakor. A beszélgetős-zenés rendezvény ingyenes.

NOVEMBER 9.

Kortárs-társas

Pápa – A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében november 9-én, szerdán 18 órakor a színházépület emeleti előterében tartják a „Kortárs-társas” elnevezésű irodalmi programsorozat következő rendezvényét, melynek vendégei ezúttal Grecsó Krisztián költő, író és Kollár-Klemencz László énekes, dalszerző, prózaíró lesznek. A belépés díjtalan.

NOVEMBER 5.

Költői est

2016. november 5-én 18:00 órától a Pannon Egyetemen Egri László költői estet rendeznek.

Egri László költő és író a modern magyar irodalom fiatal tehetsége. A Literatúra sorozat keretében költeményeinek értelmező elemzésére és felolvasásokra kerül sor 2016 őszétől. Egri László három szépirodalmi könyv (Pennamorzsák, Világmező, Közösségi kóter) szerzője, a Polikróm kulturális folyóirat alapító-főszerkesztője, a Cédrus-díj kurátora és a Kortárs Költő Liga irodalmi szervezet elnöke. 2013-ban Év Felfedezettje díjat kapott. 2014-ben beválasztották a Legbefolyásosabb Fiatal Írók Top 10-es listájára. Szervezett már jótékonysági könyvgyűjtést, művészeti kiállításokat. Írásai irodalmi sikerlistákat vezettek. 2016 óta Fiatal Költők Kulturális Követe cím birtokosa. Felolvasóestjei voltak már többek között Pécsett, Dunaújvárosban, Pakson és Tatabányán. Regényét 2016-ban színpadra vitték. Az írás mellett foglalkozik dedikált könyvritkaságok gyűjtésével is.

NOVEMBER 4.

Kiállítás tájképekből

Pápa – November 4-én, pénteken 17 órakor nyílik meg Baktai Mária festő kiállítása a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében a Huszár Közösségi Ház második emeleti nagytermében. A tárlatot Maksa Zoltán humorista, előadóművész nyitja meg, megtekinthető november 27-ig, munkanapokon 8-20 óráig, illetve rendezvényhez kötődően.

NOVEMBER 3.

Kaszinó az 1956-os forradalom jegyében

Pápa – A Pápai Művelődéstörténeti Társaság '56-os kaszinót szervez november 3-án, csütörtökön 17.30-kor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban. Az összejövetelen Kocsis Gyula, az 1956-os forradalom emlékére rendezett kiállítás rendezője mutatja be a kiállítást, majd Somfai Balázs vezetésével ki-ki elmesélheti 1956-os emlékeit. A szervezők kérik, hogy aki tud, vigyen olyan fotót, amin a város '56-os történései láthatók.

NOVEMBER 2.

Mozdulj, Igal-lakótelep!

Pápa – November 2-án, szerdán 13 óra és 16.30 között a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Mozdulj, Igal lakótelep! elnevezéssel sportnapot szervez a Kóter Turistaszálló melletti aszfaltos focipályán és környékén. Lesz kispályás labdarúgás, asztali biliárd, szkanderbajnokság, pingpong, lengő teke, trambulin, népi és ügyességi játékok, pónilovaglás, dekázó és büntető rúgó verseny. A résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A rendezvény eső esetén elmarad.

NOVEMBER 1.

A hősökért

Sümegprága - Az első és második világháborúban elesett hősökről is megemlékezik a község november elsején. A délután öt órakor kezdődő litánia után tartják a megemlékezést a templomkertben.

OKTÓBER 31.

Közös protestáns istentisztelet

Pápa – A reformáció évfordulóján, október 31-én, hétfőn 17 órakor az evangélikus, a református és a baptista gyülekezetek együtt tartják ünnepi istentiszteletüket a református templomban. Igét hirdet Boncz Zoltán baptista lelkész, a liturgiában Szakács Gergely református lelkész és Polgárdi Sándor evangélikus esperes szolgálnak. Az istentisztelet után, 18 órakor a Sztáray Mihály-Huszár Gál emlékműnél emlékeznek és koszorúznak. November 1-jén, 10 órakor az Alsóvárosi temetőben istentiszteletet tartanak, ahol Polgárdi Sándor evangélikus esperes hirdet igét és Szakács Gergely református lelkész szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!