Programok

2016.09.11. 20:49

Programok, rendezvények Veszprém megyében szeptember 12-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 12-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

OKTÓBER 1.

A város legnagyobb kékfestő terítője

Pápa – A Pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum szervezésében októberben Családi napokat tartanak a Múzeumok őszi fesztiváljához kapcsolódva. Október 1-jén, szombaton 14 órától a múzeum kitelepül a Fő térre, ahol az intézmény profiljához kapcsolódó programokkal, foglalkozásokkal, kincskereséssel, játszóházakkal, tánccal és zenével várják az érdeklődőket, valamint megalkotják a város kék abroszát, a legnagyobb kékfestő terítőt.

Kórustalálkozó és emlékhangverseny

Pápa – A zene világnapja alkalmából október 1-én, szombaton 16 órakor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében kórustalálkozót és Bárdos Lajos-emlékhangversenyt rendeznek, amelyre szeretettel várnak mindenkit, a koncertre a belépés ingyenes. Ezt követi a fellépő kórusok közös éneklése 18 órától a Fő téren.

SZEPTEMBER 25.

Szüreti fesztivál Márióval

Sümeg - Szüreti fesztivált tart a város szeptember 25-én, vasárnap délután két órától. A program a Hétvezér téren kezdődik, ahol bemutatkoznak a helyi borászatok, valamint térzenét ad a városi fúvószenekar. A szüreti felvonulás fél háromkor indul Széchenyi utca, Deák utca, Kisfaludy tér, Palotakert útvonalon. A Palotakertben három órakor kezdődnek a programok. A szőlőharangot Nagy József kanonok áldja meg, majd a Zalaapáti harmonika zenekar, a Jurta népzenekar, a Sümeg, az Ajka-Padragkút és a Badacsony néptáncegyüttes műsorát a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek operett előadása követi. Márió ezen a napon mutatja be 15 éves jubileumi műsorát.

SZEPTEMBER 24.

Bakancsos túra az ugodi kilátóhoz

Pápa – Szeptember 24-én tartja a Bakancsos Természetjárók Köre a harmadik gyalogtúráját az ugodi kilátóhoz. A csoport 10.05-kor indul a buszpályaudvar 15-ös kocsiállásáról. Ugodon leszállnak, felsétálnak a Szár hegyi kilátóhoz, a kilátónál szalonnát sütnek, majd vissza Ugodra. Visszaindulás 16.47-kor Ugodból.

Karitász nap Homokbödögén

Homokbödöge – Szeptember 24-én Karitász napot tartanak Homokbödögén, a Katolikus Karitász jubileumi évében. Az eseményhez gyalogos zarándoklat is kapcsolódik, amelyen a résztvevők közösen adnak hálát a Karitász 85 évéért, alapítója Mihalovics Zsigmond életéért, és az elmúlt évtizedek minden kegyelméért. A zarándokút célpontja Homokbödöge, Mihalovics Zsigmond szülőfaluja, ahol 11 órakor ünnepi köszöntő, „Karitász élet és jó gyakorlatok a Veszprémi Főegyházmegyében" és „A 85 éves Karitász mérföldkövei" címmel előadások, ebéd, a gyalogos zarándokok fogadása, játékos vetélkedő a Karitászról, játszóbusz és kiállítás szerepel a programban.  A római katolikus templomban 14 órakor Mihalovics Zsigmond életműve, 14.30-kor Szent Erzsébet litánia, 15 órakor ünnepi szentmise lesz, amelyet Erdő Péter bíboros mutat be, majd megáldja Mihalovics Zsigmond emléktábláját.

Kulturális Piknik

Pápakovácsi – A Háromhatár Kulturális és Sportegyesület első ízben rendezi meg Kulturális piknikjét szeptember 24-én 14-20 óra között a pápakovácsi Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola udvarán. 14 órakor kezdődik a rendezvény az egyesület elnökének és a falu polgármesterének beszédeivel, majd homokbödögei, lovászpatonai, noszlopi, devecseri, somlóvásárhelyi, malomsoki, nagydémi, pápasalamoni, takácsi, pápai civil egyesületek kulturális, főleg zenés-táncos műsorait láthatjuk. A gyerekeket kézműves foglalkozások, gyöngyfűzés, képkeretkészítés, valamint a Pápai Vakok és Gyengénlátók, és a Pápai Csillagász Szakkör interaktív bemutatói várják. Este vacsora és retró diszkó zárja a rendezvényt. A fellépők sora még bővülhet a szeptember 16-i jelentkezési határidőig.

Falunap búcsúval

Kisberzseny - Búcsúval egybekötött falunapot rendeznek szeptember 24-én a településen. A programok között szerepel főzés, motoros bemutató, operett és egyéb szórakoztató műsorok.

Koncert pánsípra

Ajka - Steve Taylor Szabó pánsípművész tart hangversenyt szeptember 24-én, szombaton délután öt órakor a belvárosi katolikus temp-lomban.

Vajda Péter-lakótelepi nap

Pápa – Szeptember 24-én, szombaton rendezik a Vajda Péter-lakótelepi napot, amely 8 órakor főzőversennyel indul. 9 órától családi vetélkedő, ügyességi feladatok, 10 órától kézműves foglalkozások lesznek. A színpadi programban szerepel táncegyesületi bemutató, mesejáték, néptánc és énekes műsor. Sztárvendégként Oláh Gergő lép fel 19 órakor, utána nosztalgia buli DJ Bécivel. Kísérőprogramként trükkös bringák, portré rajzolás, trambulin, ugrálóvár, lovaskocsikázás várják az érdeklődőket.

SZEPTEMBER 23.

Toborzó nyílt nap a rendőrségen

Pápa – A Pápai Rendőrkapitányságon szeptember 23-án 9-12 óra között toborzó nyílt napot tartanak a rendőri hivatás és különösen a határvadász-képzés iránt érdeklődőknek. Az esemény lehetőséget nyújt a rendőrség működésének, a különböző szolgálati ágak és feladataik, illetve a felvételi követelményeinek megismerésére is.

SZEPTEMBER 22.

Gyalogos zarándoklat az irgalmas szeretet kibontakozásáért

Sümeg, Celldömölk, Pápa, Homokbödöge – Szeptember 22-24 között gyalogos zarándoklat szervez a Katolikus Karitász az irgalmas szeretet kibontakozásáért a Sümeg – Celldömölk – Pápa - Homokbödöge útvonalon. A résztvevők közösen adnak hálát a Karitász 85 évéért, alapítója Mihalovics Zsigmond életéért, és az elmúlt évtizedek minden kegyelméért. A zarándokút célpontja Homokbödöge, Mihalovics Zsigmond szülőfaluja. A három napos, 85 kilométeres zarándoklat 22-én, 8 órakor indul a sümegi plébániatemplomtól. Jelentkezni 19-ig lehet a [email protected] e-mail címen. A szállás minden nap megoldott zarándokszálláson, egyszerű körülmények között. A zarándokok 12.30 körül érkeznek Homokbödögére, ahol bekapcsolódnak a Karitász programjaiba. 15 órakor ünnepi hálaadó szentmise lesz Erdő Péter bíboros vezetésével. Lehetőség van egynapos, 14 kilométeres zarándoklatra is becsatlakozni Pápán, a fő téri plébániatemplomnál 24-én 8 órakor. Előzetes jelentkezés nem szükséges.

Az írófejedelemre emlékeznek

Badacsonytördemic - Herczeg Ferenc írófejedelemre emlékeznek születésnapja alkalmából szeptember 22-én, csütörtökön délután három órakor a Herczeg Ferenc strand előtt felállított szobornál, majd az író badacsonylábdihegyi nyaralójánál az emléktábla előtt.

Találkozó az edzővel

Tapolca   - Győrffy-Villám András agrármérnök, lovasedző lesz a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Találkozások a könyvtárban című sorozatának újabb vendége szeptember 22-én 17 órakor.

Autómentes nap

Pápa – Szeptember 22-én, csütörtökön a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében Autómentes napot rendeznek a Fő téren. 10 órától környezettudatos játékpark és nevelés, 10-12 óra és 15-18 óra között BMX bemutató, trükkös bringák, gokart, interaktív KRESZ-pálya, lovaskocsizás, játékos feladatok a Pápai Rendőrkapitányság közreműködésével, ingyenes kerékpár átvizsgálás szerepel a programban. 15 órakor közös torna a Pápai Nyugdíjas Egyesülettel, 15.30-tól templomtúra a Bakancsos Természetjárók Körével, 17 órakor kerékpár szépségverseny várja az érdeklődőket.

 

SZEPTEMBER 21.

Előadás a keresztény társas kapcsolatokról

Pápa – A nyári szünet után folytatódik a Nyitott szívvel Isten tenyerén előadássorozat. A következő alkalom szeptember 21-én, szerdán 18.30-kor lesz az Aradi utcai Szent Benedek-templomban. Az alkalmon Hodász András atya tart előadást „A keresztény társas kapcsolatok" címmel. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Lakossági fórum a népszavazásról

Pápa – A Fiatal Demokraták Szövetsége pápai csoportjának szervezésében szeptember 21-én, szerdán 18 órakor lakossági fórumot tartanak a kényszerbetelepítés elleni népszavazásról a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Az előadó Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár lesz.

SZEPTEMBER 19.

Bálint Ágnes munkássága

Veszprém - Bálint Ágnes írónő munkásságát és műveit bemutató kiállítás nyílik szeptember 19-én, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Március 15. úti könyvtárában. A tárlaton bábok, memóriakártyák és a szerző által készített diafilmek is szerepelnek.

SZEPTEMBER 18.

Felszentelik az őrtornyot

Vigántpetend - A falunap szeptember 18-án 12.30-kor a katolikus templomban szentmisével kezdődik, majd átadják a Vigántpetendért emlékérmet, és fúvószenét játszik a Brass in the Five rézfúvóskvintett. Az öreg iskola udvarán lesz egyebek mellett közös főzés, az egyházközség értékeiből pedig kiállítás nyílik. Délután átadják, felszentelik, birtokba veszik a római őrtornyot. Az ünnepi vacsora házigazdája a Vigántpetend Jövőjéért Alapítvány.

SZEPTEMBER 17.

Streetball bajnokság

Pápa – A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szeptember 17-én, szombaton a Béke téren rendezi az Erzsébetvárosi napot, aminek keretében streetball bajnokságot is tartanak 9-12 óra között. A betonpályán megrendezett bajnokságra, amelyet a JMSZK és a Pápai Kosárlabda Club közösen szervez, három-négy fős csapatok jelentkezését várják.

Erzsébetvárosi nap

Pápa – A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szeptember 17-én, szombaton a Béke téren rendezi az Erzsébetvárosi napot. 8 órától főzőverseny a Gönczöl utcai játszótér fejlesztésére, 9 órától streetball bajnokság, golgotalátogatás, 10 órától ugrálóvár, családi vetélkedő szerepel a programban. Délután pónilovaglás, aszfaltrajzverseny, kézműves játszóház, rendőrségi és tűzoltó autó bemutató lesz. A színpadi műsorban fellépnek az Erzsébetvárosi óvodások, a Takácsi Tündérkert Interaktív Bábszínház, a Takácsi Zenestúdió, a Gráciák, a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett Csoport, a Rebel Lion TSE, és Aradszky László, de lesz kis hercegnőválasztás is. A rendezvényt DJ Béci retro bulija zárja.

Állatvédők nyílt napja

Pápa - Nyílt napot tartanak a Pápai Humán Állatvédő Egyesület Szabó Dezső utca 49. szám alatti telephelyén szeptember 17-én, szombaton 12 és 16 óra között. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik megismerkedni a gazdára váró állatokkal is.

Lépcsőfutás

Veszprém - A Rovaniemi lépcsőhöz szervez futást és sétát szeptember 17-én 10 órától a Veszprémi Magyar- Finn Egyesület. A rendezvényen - amely a Finnugor kulturális főváros program része - a plakátrajzoló verseny szereplőit is díjazzák.

Méltón őrzik az író emlékét

Ukk - Rákosi Viktor-emléknapot tart a község szeptember 17-én, szombaton délelőtt 11 órától a művelődési házban, tudtuk meg Tötös Erzsébet szervezőtől. A község minden évben megemlékezik híres szülöttéről. Rákosi Viktor író, újságíró, humorista, országgyűlési képviselő Ukkon született 1860. szeptember 20-án. A helyiek emléktáblát állítottak a tiszteletére, emlékszobát rendeztek be, a községi könyvtár Rákosi Viktor nevét viseli. Az író emlékének ápolásába az iskolásokat is bevonják. Az irodalom iránt érdeklődő gyerekek színdarabbal készülnek a megemlékezésre. A település lakói az önkormányzat támogatásával utaznak Budapestre a Farkasréti temetőbe, ahol koszorút helyeznek el Rákosi Viktor sírján.

Kemence és napelemes kandeláberek

Nyárbúcsúztató kemenceavató partit tartanak a településen szeptember 17-én. Felállították a Széchenyi utca, művelődési ház és a Vackor Óvoda közötti szakaszon a napelemes kandelábereket, amelyek a gyalogátkelőhelyet világítják meg. Ezenkívül elkészült a belvárosi Piac- és rendezvény téren a város kemencéje. Id. Kurdi István, ifj. Kurdi István, Kurdi Tibor kőművesmesterek építették meg Sebestyén Géza építész tervei alapján. A kemence tartozékait Németh Péter kovácsmester készítette el. Valamennyien önzetlenül végezték munkájukat.  A kemence felavatását - Nyárbúcsúztató kemenceparti néven - rockfesztivál keretében tartják meg szeptember 17-én.

Komédiázók találkozója

Homokbödöge - A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét megrendezik a településen a Bödögei Komédiák Fesztivál elnevezésű ingyenes rendezvényt a Szó és Kép Színpad, valamint a helyi önkormányzat szervezésében. A színpadi produkciókban bővelkedő kétnapos programsorozat szeptember 17-én, szombaton délután kezdődik.

Újszerű Édes Anna

Ajka - A budapesti Showszínház szeptember 17-én, szombaton este hét órakor mutatja be az Édes Anna című musicalt a művelődési központban. Tóth Ádám szerző-rendező a Kosztolányi-regényt újszerűen vitte színre, amihez különös atmoszférát teremt a lendületes zene.

Nemzetiségi nap

Magyarpolány - Német nemzetiségi napot rendeznek a községben szeptember 17-én, szombaton. Délután fél háromkor a település üdvözlőtábláját avatják és áldják meg, majd német nyelvű szentmisét tartanak. A faluházban fél ötkor kezdődik a kulturális műsor. Fellép az edelsbachi férfikórus, az ajkarendeki dalkör, a városlődi táncegyüttes, a magyarpolányi gyerekek és a vegyeskar, a nemzetiségi tánckar és dalkör, valamint a városlődi Johann’s Kapelle, amely a nyolc órakor kezdődő svábbálban is zenél. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Elzárt helyekre kalauzolnak el

Balatonalmádi - A vörösberényi erődített református templomba és a településrész jezsuita kolostorába szerveznek vezetett sétát szeptember 17-én, szombaton. A séta 19.30-kor indul az erődített templomtól. A kulturális örökség napja alkalmából szervezett programban a templomok elrejtett értékeiről Kovács István beszél. A résztvevők olyan helyszínekre is eljuthatnak, ahova máskor nem. Faust Gyula református lelkész vezetésével a templom harangtornyába lehet felkapaszkodni, valamint a máskor zárva tartó jezsuita kolostort is felfedezhetik az érdeklődők. A szervezők azt ajánlják, a résztvevők vigyenek magukkal zseblámpát, hogy bevilágíthassanak az elzárt helyekre. A programban közreműködik Káplán György énekes és Tóth István József, a Szent Imre-templom kántora.

Szüretelő falunap

Szenkirályszabadja - Idén is megszervezik a hagyományos szüreti mulatságot a településen. A menet szeptember 17-én, szombaton 14 órakor indul a vásártérről. Az általános iskola udvarán fellépők adnak műsort 15.30-tól estig, valamint átadják a falu leggondozottabb portája címet is.

Skótdudás koncertje

Veszprém-Gyulafirátót - Skócia ege szabad címmel Kéri György skótdudás lép fel szeptember 17-én, szombaton 17 órától a premontrei kolostor romjainál. A kulturális örökség napja alkalmából rendezett program esőhelyszíne a művelődési ház nagyterme.

Bringázzunk együtt a túrán!

Veszprém - Szeptember 17-én, szombaton 10.30-tól az Óváros térről ingyenes kerékpáros túra indul a veszprémi várba, majd a veszprémvölgyi sétaútvonalra az Európai mobilitási hét alkalmából. Fülöp Júlia szakavatott idegenvezető és egy kerékpáros kísérő vezeti a bringázókat a gyönyörű helyeken. A túra 10.30-tól 12.30 óráig tart. A tervezett útvonal: Óváros tér, Vár utca, Szentháromság tér, Óváros tér, Buhim utca, veszprémvölgyi sétaútvonal, jezsuita templom. A bringatúra előtt 10 órától ingyenes kerékpárbérlésre nyílik lehetőség az Óváros téren, korlátozott számban a készlet erejéig. A szervezők felhívják a saját kerékpárral érkezők figyelmét, hogy a biciklis közlekedéshez kötelező kiegészítő/védő felszerelésről saját magának kell mindenkinek gondoskodnia.

A magyar dalokért több fellépővel

Ajka - A Bányász Kulturális Egyesület A magyar dal napja alkalmából szervez programot szeptember 17-én, szombaton délután négy órakor a padragkúti művelődési házban. A rendezvényt Puskás Károly önkormányzati képviselő nyitja meg, majd köszöntőt mond Utassy István, a művelődési, oktatási és sportbizottság elnöke. Az ajkai rendezvényen fellép a jánosházi Animató Énekegyüttes, az ösküi Forrás Népdalkör és a Hajnal Citera Együttes, a padragkúti Forrás Női Kar, valamint Kiss Virág és Tiborcz Erik.

SZEPTEMBER 16.

Mobilitási hét és autómentes nap

Veszprém - Futógála, sport- és ügyességi verseny mellett kerékpáros városnézés is színesíti az idei Mobilitási hét programjait a megyeszékhelyen. A rendezvénysorozat felvonásaként szeptember 16-án, pénteken 13 órakor kiállítás nyílik a városháza aulájában, másnap 10.30-kor idegenvezető irányításával indul városnéző kerékpártúra az Óváros térről. Vasárnap reggel futógálát rendeznek a Historia kertben, míg a Veszprém Aréna parkolójában 9 és 14 óra között szlalomverseny és baleset-megelőzési nyílt nap lesz, ahol motoros és autós szimulátort is kipróbálhatnak az érdeklődők. Az autómen-tes napon, szeptember 22-én, csütörtökön érvényes forgalmi engedéllyel ingyen használhatják a helyi járatú buszokat az autósok. A rendezvény zárása ezúttal is a kerékpárosok felvonulása, amely csütörtökön 17 órakor indul.

Magyar Grafika

VESZPRÉM: Magyar Grafika 60 éves jubileumi vándorkiállításának megnyitója 17 órakor a megyei könyvtárban.

A karnagyra emlékeznek

Veszprém - Zámbó István egykori karnagyra emlékezik Veszprém Város Vegyeskara szeptember 16-án, pénteken 17 órától a Vámosi úti temetőben.

A svábok bejövetele

AJKA: A svábok bejövetele címmel könyvbemutató 17 órakor a Városi Múzeumban.

Szűcs István Miklós előadása

ZIRC: Szűcs István Miklós művészettörténeti előadása 18 órakor a Művelődési Házban.

Hírességekre emlékeznek

Sümeg - Padányi- és Maulbertsch-emléknapot tart a Kulturális örökség napja és a Templomok éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Városvédő és -szépítő Egyesület szeptember 16-án, pénteken este fél hattól a plébániatemplomban.

SZEPTEMBER 15.

A hónap műtárgya

Pápa – A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ „A hónap műtárgya" elnevezésű programja keretében kiállítás nyílik Tirnován Tamás szobrászművész, kő-szobrász restaurátor válogatott alkotásaiból a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ földszinti előterében. A kiállítás szeptember 15-től október 14-ig lesz megtekinthető.

Cser Zoltán előadása

Veszprém - Cser Zoltán tanár Megelőzés, gyógyítás, rehabilitáció a rábaközi tudók gyógyászatában című előadása 17 órától a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag József előadótermében.

Zenészek klubja

Veszprém - RockYourself névvel indul új, a helyi zenészeket és zenekarokat összefogó klub. Az első összejövetelt szeptember 15-én, csütörtökön 20 órakor rendezik az Expresszóban, a találkozó vendégei Köteles Leander és Bodor Máté zenészek lesznek.

Kozma Imre előadása

Gyökerek és fények címmel Kozma Imre OH, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítójának előadása 15-én 17 órakor a Padányi iskolában.

Zenés esték

AJKA: Zenés esték magyar dalokkal 18 órakor a művelődési központ kiállítótermében. Az esten fellép Németh Csaba magánénekes és a Jubilate Női Kar.

Rendőrségi toborzó

Balatonalmádi - A Határvadász egységet és az oda történő jelentkezést népszerűsíti a rendőrség nyílt napja szeptember 15-én, csütörtökön 14 és 17 óra között a helyi rendőrkapitányságon.

SZEPTEMBER 14.

A száműzött Rákóczi

Pápa – Szeptember 14-én, szerdán a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében ingyenesen megtekinthető lesz a Nemzeti Kamara Színház „A száműzött Rákóczi" című előadása. A diák előadás 14.30-kor, a felnőtt előadás 18 órakor kezdődik. Információ és előzetes jelentkezés Baán Évánál a 20/211-7757-es telefonszámon.

A zeneszerzőre emlékeznek

Balatonfűzfő - Megemlékezést és koszorúzást tartanak Bozay Attila balatonfűzfői születésű, Kossuth-díjas zeneszerző szülőházánál (Fűzfőfürdő, Bartók Béla utca 25.) ma 15 órakor. Beszédet mond Kovács Zoltán zeneszerző, közreműködnek az Irinyi iskola diákjai.

Lakatos Orsolya szerzői estje

Lakatos Orsolya Tallinnban végzett zongoraművész szerzői estjét 18 órakor hallhatják a Veab-székházban. A műsorban észt és finn népzene-feldolgozások, valamint saját szerzemények szerepelnek.

Virágnyelven - az életünk

Virágnyelven - az életünk, S. Hatházi Sára selyemfestményekből álló kiállításának megnyitója 17 órakor az Agórában.

Író-olvasó találkozó

AJKA: Író-olvasó találkozó 17 órakor a művelődési központ kiállítótermében. Vendég: Szabó T. Anna és Dragomán György.

Múltunk képekben

HEREND: A Győri Balett Múltunk képekben című kiállításának megnyitója 14.30-kor a porcelánmúzeumben.

Rendezvények

Veszprém: Kész Zoltán országgyűlési képviselő Wittinghoff Tamással, Budaörs független polgármesterével beszélget a Függetlenek egymás között rendezvénysorozat következő eseményén 17 órakor a megyei könyvtár Kisfaludy-termében.

Preventív gerinctorna gyógytornász vezetésével, aktív korúak számára 17 és 18 órától a Padányi katolikus iskola tornatermében.

5. Egygitáros minifesztivál a Pannon Egyetemen 19.30 órától: Nagy Gergely, Petruska (közreműködik Temesvári Bence) a B és J épület közötti egyetemi parkban (esőhelyszín: E kamara).

Zirc: Nógrádi György biztonságpolitikai előadása 17 órakor a városháza nagytermében.

SZEPTEMBER 13.

Táplálkozás az őskorban

Múzeumi Szabadegyetem: Neolit diéta - Táplálkozás az őskorban címmel dr. Regenye Judit régész előadása 16.30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Test-lélek-szellem harmóniája

Dr. Papp Lajos szívsebész professzor előadása Test-lélek-szellem harmóniájának megőrzése címmel 17 órakor a Padányi iskolában.

Retrospektív tárlat

Veszprém - Fülöp Lajos festőművész alkotásaiból nyílik retrospektív kiállítás ma 17 órakor a Pannon Egyetem aulájában. A tárlatot id. Navracsics Tibor nyugalmazott középiskolai igazgató nyitja meg, közreműködik Sz. Csordás Éva és Berzevici Zoltán. A kiállítás szeptember 30-ig látható.

SZEPTEMBER 12.

Egygitáros Minifesztivál

Veszprém - Gitárosok adnak koncertet csütörtökig mindennap 19.30-kor a Pannon Egyetem B és J épülete közötti parkban. Hétfőn Berzevici Zoltán és Török-Zselenszky Tamás lép fel, kedden Lohonyai Zoltán és Hangácsi Márton, szerdán Nagy Gergely és Petruska András, csütörtökön pedig Pető Ádám és Illésfalvi Iván koncertezik. A gitárestek esőhelyszíne az egyetem E épületének kamaraterme.

1956-ban

Várpalota 1956-ban című előadássorozat a helyi forradalmi események emlékére 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!