a helyzet

2018.02.17. 06:30

Az új embertípus

Gajdics Ottó

 

Végre megértettem, mi a lényege a kornak, amiben élünk. Most váltja fel éppen a „homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján. Mindezt Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosának egy 2009-es közléséből tudhatjuk, aki többször is bírálta a magyar kormányt, legutóbb a Stop Soros törvénycsomag miatt.

A homo sovieticus kialakítását sajnos volt szerencsénk megismerni testközelből, ezért nincs mit csodálkozni azon, hogy a posztszovjet térségben némi fenntartással fogadjuk ezt az újabb emberkísérletet. Bár a „homo sorosensus” első látásra egész szimpatikus.

A Közép-európai Egyetemen (a CEU-n) vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben. Csakhogy, egy átmeneti időszakot követően megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót. És innen kezdve már semmiben nem különbözik attól, amit fel kíván váltani.

El akarják majd törölni végképp a múltat, nemzetközivé teszik a világot, és eltapossák a vallást, a gyalázatost. Legfeljebb a gaz imperialista kapitalistákat nem akarják majd legyőzni, hisz eleve nem mennének semmire névadójuk milliárdjai nélkül.

Nekik már új ellenségük van:

az önálló, erős nemzetállamok. A seregeket épp most toborozzák a végső harchoz Afrikából és a Közel-Keletről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!