A HELYZET

2018.02.20. 06:30

Hűhógolyó!

Pilhál György

 

Bár Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjét már alaposan kitárgyalták a médiumok, az esemény járulékos részletei mellett se menjünk el szótlanul. Itt volt például az Együtt-aktivisták esete. Miniszterelnök-jelöltjüktől, Szigetvári Viktortól tudjuk, hogy a Várkert Bazárnál (itt tartották az évértékelőt) tüntető maroknyi csapatukat súlyos atrocitás érte; miközben a harcosok transzparenseikkel hadonászva Orbán Viktort leszóló megjegyzéseket skandáltak, ismeretlenek hógolyókat dobtak feléjük. Úgy ám! Szám szerint kettő darab feléjük hajított hógolyóról tett említést Szigetvári, aki egyébként maga is a megtámadott méltatlankodók közt volt.

Az ellenzéki médiumok természetesen kiemelt helyen számoltak be a felháborító esetről. Simicska Lajos Indexe öles betűkkel, három felkiáltójellel a Példátlan atrocitás!!! címet adta tudósításának, amelyből azt is megtudhattuk, hogy a kormányfőjelölt rendőrségi feljelentést tett az őket ért hallatlan agresszió miatt. (Kormányra kerülése esetén Szigetvári nyilván betiltja a hógolyózást.)

Hogy a kriminalisztika történetében

tettek-e már valaha feljelentést hógolyózás miatt,

nem tudom. Az viszont biztosan párját ritkítja, hogy most éppen az a párt teszi ezt, amelyik nemzeti ünnepeken, állami eseményeken síppal, dobbal, kereplővel szokott randalírozni, anarchiát gerjeszteni. Hogy cifrát ne mondjak, gyorsan kiteszem a pontot. Pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!