Púder Nélkül

2010.11.26. 11:50

Megoldás cipőbajokra: védelem hó- és sólé ellen

A téli hónapok beköszöntével előkerülnek a hosszúszárú, meleg csizmák. Tisztításuk nagy kihívás, hiszen a zord idő, az eső, a hó igazi ellenségei a finom bőrnek, velúrnak.

PLT

– Mondhatnám úgy is, a cipőápolás egy sarkalatos kérdés. Rengeteget elárul egy emberről, ezért különösen oda kell figyelnünk, hogy mindig ápolt és tiszta legyen a lábbeli – mondja Födemes Zoltánné egy zalaegerszegi belvárosi cipőüzlet ügyvezető igazgatója. – A vásárlók keresik a jó minőségű cipőápolókat, hiszen a számukra kedves és értékes csizmát, magassarkút szeretnék eredeti szépségükben megőrizni.

Néha azonban nehéz eldönteni, melyik szert használjuk, hiszen a választék bőséges...

– Rengeteg féle és fajta krém létezik, ezek közül azokat ajánlom, amelyek hatóanyagai között szerepel a szilikon vagy a méhviasz. A tisztítás és fényezés hosszú, fáradtságos munka, de megéri. A hatás sokkal tovább tart és az úgynevezett gyorsfényekkel ellentétben, a cipőkrémek nem szárítják az anyagot. Hiszen a valódi bőr lábbeli leginkább az emberi bőrhöz hasonlítható. Pontosan ugyanúgy kell hidratálni. Ezért van szükség zsíros cipőkrémekre.

A csizmák ősi ellensége a hó- és a sólé. Csúnya fehér foltot hagy az anyagon és szinte levakarhatatlan.

– A megelőzésben az úgynevezett impregnáló spray segít, ami véd a por és kosz ellen, de vízhatlanná is teszi a cipőnket. Szinte bármilyen anyagra alkalmazhatjuk a velúrtól a bőrig. Ha már megvan a baj, van speciális hó- és sólé tisztító is, amely a legmakacsabb foltokat is leszedi.

Kevesen gondolják, de szinte mindenféle „cipőbajra” van megoldás valamilyen spray vagy krém formájában.

– Létezik cipőtágító spray, amely habformát képezve felpuhítja a bőrt és lábunk méretére formálja a lábbelit. A hölgyekkel gyakran előfordul, hogy a harisnyájuk foltos lesz a csizmától. Erre is van megoldás. A színfixáló ápoló. Ha a megfelelő szerekkel gondoskodunk cipőnkről, akár évekkel is meghosszabíthatjuk az élettartamát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!