Púder Nélkül

2011.05.23. 12:54

Kökény Attila sokat fogyott, lötyögnek rajta a nadrágjai

Elégedett ember Kökény Attila: fellépésein körülrajongják a hölgyek, a napokban elkészítette első szólóalbumát, s még 15 felesleges kilótól is megszabadult. Egyetlen dolog bántja, kisfia bánatos tekintete, amikor azt látja, apának megint el kell mennie hazulról.

Matolcsi Renáta

Szerényen „borzalmasan jónak” nevezte Nincs semmi másom című debütáló albumát Kökény Attila, a Megasztár 5 legnépszerűbb férfi előadója. Egy sajtónap keretében elmondta, a lemezre három saját szerzeményt írt, a többi dalt Rakonczai Viktor, Dobrády Ákos, Dandó Zoltán, Czomba Imre, Csiszár Ferenc és Kassai Róbert jegyzi. Szerepel rajta egy duett is, amelyet a világhírű operaénekesnővel, Miklósa Erikával énekel, emellett két feldolgozással Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emléke előtt tiszteleg.

– Úgy érzem, attól, hogy többen írták, nagyon színes lett, s jó érzés, hogy a szerzők próbálták rám formálni a dalokat. A szerzemények többsége lírai, olyan, amilyen én vagyok – mondja Attila, aki a lemez megjelenésének napján Tolvai Renátát lepte meg elsőként egy dedikált példánynyal. – Korán reggel keltettem egy szerenáddal, igencsak meglepődött. A családomnak is nagyon tetszik, aminek azért örülök, mert ők a legnagyobb kritikusaim, az ő véleményük sokat számít.


Mint mondja, felesége mindenben támogatja, ő jól tudja, hogy most ezeket az időket élik, ám kisfia nehezen viseli, ha azt látja, apa megint készülődik és megy el otthonról.
– A picinek nagyon rossz, értetlenül áll az előtt, hogy miért nem vagyok otthon, miért kell megint elmennem hazulról. Ő még nem érti, mi az a stúdiómunka, interjú vagy fellépés, ami miatt nekem dolgom van. Látom a kis arcán, hogy el van keseredve, de amikor tudom, én viszem oviba vagy hozom haza. Még akkor is igyekszem helytállni, amikor hajnali négy-öt óra körül érek haza. Naptárja tele fellépésekkel, egyedül vagy zenekarával lép fel. Előfordul, hogy csak egy napra előre látja a feladatait, mert valami mindig közbejön, ami átírja a programját.

– Egyre zsúfoltabb az életem, jó előre minden hétre be vagyok táblázva. Sokat járok fellépni szerte az országban, a határon túlra is, s a fesztiválszezon még csak most kezdődik – mondja. A temérdek elfoglaltság miatt valószínűleg enni sincs túl sok ideje, ám kedvencét, a pörkölt-nokedlit amúgy is már csak ünnepnapokon engedélyezi magának.

– Nemrég belefogtunk egy komoly fogyókúrába a feleségemmel, én 15 kilót, ő 10 kilogrammot adott már le. Odafigyelünk az étkezésre, kiiktattuk a nehéz, zsíros ételeket, és egy akupunktúrás módszert is alkalmazunk. A zakóimat el kellett hogy vigyem a szabóhoz, hogy bevegyen belőlük, a nejem pedig belefér a lányunk farmerjába, amitől nagyon lelkes. Ami engem illet, sokkal jobban érzem magam, nem vagyok annyira fáradékony, sőt, még a cipőfűzőmet is könnyebben bekötöm.

Attila elmondta azt is, élete legjobb döntése volt jelentkezni a Megasztárba.
– Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, ha úgy érzi, induljon el egy tehetségkutatón, ami arra mindenképp jó, hogy valaki vagy valakik őszintén megmondják neki, egyáltalán van-e tehetsége a dologhoz, érdemes-e ezzel foglalkoznia. Ha igen, onnan kezdődik minden: sok kitartás, szorgalom, fegyelem kell ahhoz, hogy valakiből sikeres zenész, énekes legyen. Nem titkolom, reménykedtem egy lemezben, amikor jelentkeztem a Megasztárba, most mégis hihetetlenül nagy dolog, hogy sikerült megvalósítanom ezt az álmomat – tette hozzá 2010 legjobb férfihangja.   

Kökény Attila nemrég hangszálgyulladással kórházba került. Ám nem kell megijedni, csak az egyik napi sorozatban kapott egy kis szerepet. A Jóban Rosszban néhány epizódjában saját magát, vagyis az ismert énekest kellett alakítania. A nővérkék – ahogy a való életben a hölgyrajongók – nagy érdeklődéssel vették körül. Attila, bár a kamerákat már megszokta, jelezte, a színészkedést inkább meghagyná másoknak, az ő igazi pályája az éneklés marad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!