Púder Nélkül

2011.05.19. 10:37

Néha eljön a kegyelmi pillanat - Maya naplója

Hogy miért nem szól egy férfi, ha meggondolja magát, és mégsem akarja a kapcsolatot? Mert gyáva - erről beszélgettünk hazafelé, miután Klári nem kapott kielégítő választ a férfitól, akit kérdőre vont ez ügyben.

PLT

Csak nézett maga elé, hablatyolt valamit, még Klári sem tudta pontosan visszaidézni, milyen feleletet is kapott erre a kérdésre.
De nem is ez volt a lényeg az egész történetben, hanem az, hogy azon az estén, amikor hazaértünk, már nem nyomták a vállát hatalmas kövek, és elmondhatta magáról: ő mindent megtett. Sőt, többet is, de azért meg nem alázta magát. Szerencsére időnként adódik az életben olyan helyzet, amikor kívülről láthatjuk az eseményeket, motivációkat, összefonódásokat, és egy pillanatra értelmet nyer minden. A történéseket át- meg átszövő, láthatatlan, laza hálózatok néha láthatóvá válnak - kegyelmi pillanatok az ilyenek, amelyekből okulhatunk. Világossá válik, ki-mit-miért tesz, s talán még el is fogadjuk azt, hogy a világ valóban lehet olyan színes, abszurd, illogikus vagy éppen csodás, mint a filmeken.
De valószínűleg  még ilyenkor sem tudjuk a saját történetünket úgy alakítani, hogy abból egészen biztosan jó süljön ki. Én is így voltam ezzel, mert hiába láttam, hogyan veszi kézbe saját életét Klári, az enyém épp kezdett kicsúszni az irányításom alól. Rengeteg munkám volt, s még több tanulnivalóm, hiszen a főiskola befejező szakaszához érkeztem, mégsem volt erőm megtenni a legnagyobb lépést. Pedig a nehezén már túl voltam, de hátráltatott, visszahúzott valami. Talán nem jött még el az idő a vátlozásra? 

Üdv: Maya

Ezek is érdekelhetik