Púder Nélkül

2011.05.21. 05:40

Pogácsás Zsuzsanna: dísznövénykertészből énekesnő

Pogácsás Zsuzsanna (23) a Művészeti Szakközépiskola végzős, magánének szakos diákja. Dísznövénykertész lett első körben, mint a családtagjai, aztán úgy gondolta, klasszikus hangképzést tanul.

PLT

- A családomban mindenki kertész, a szüleimnek díszfaiskolája van, a nővérem is kertészmérnök lett. Így először én is dísznövénykertésznek tanultam,  az éneklés sokáig csak hobbi volt. Későn döntöttem el, hogy komolyabban akarok foglalkozni az énekkel - tudjuk meg Pogácsás Zsuzsannától, akinek Magyar Szilvia lett a tanárnője, és viszi minden lehetséges tehetségkutató versenyre a tanítványait. Köztük Zsuzsit is, aki az áprilisban a  Dömsödön megrendezett országos operett- és nótaversenyen az operett kategóriában harmadik lett. A szintén dömsödi rendezésű, múlt hétvégén tartott 8. Europop Nemzetközi Pop- és Musical Énekversenyen felnőtt musical kategóriában indult, és Grand Prix díjat kapott, ezzel  a verseny kategóriákon kívüli abszolút nyertese lett, mellesleg pedig megkapta a zsűri elnökének különdíját is.  Az elődöntő dala az Operaház fantomjából a Gondolj rám! volt, ezért maximum pontot kapva jutott tovább a döntőbe, ahol pedig  az Elisabeth-ből az Az már nem én lennék kezdetű Sissi-dalt énekelte. A Grand Prix  díj egy óriási serleg, abból szeretne majd a barátaival pezsgőzni. 

- Tizenkét éves korom óta lépek fel dalokkal. A Katzler Hilda vezette Hórukk! Színpad szólistája voltam - Vépen, mert vépi vagyok  - musicaleket, slágereket énekeltünk. 2006-ban megcsináltuk a Padlás című musicalt, amivel sok helyre eljutottunk. A szerepléseken jó visszajelzéseket kaptam. Katzler Hilda elvitt a Bartók Béla Zeneiskolába, a középiskola idején oda jártam magánének szakra, Őriné Kamarásy Henriett volt a tanárom.

Zsuzsi húsz évesen került az új iskolájába, a Művészeti Szakközépiskolába. Azt mondja, mindig vannak szakmai képzésen idősebb diákok, nincs egyedül. Különben is olyan az iskola, mint egy nagy család, ott mindenkit befogadnak. Ausztirai és magyarországi zenei felőoktatási intézményekbe adta be a felvételi kérelmét, ezek a harcok a közeljövőben vívatnak meg. Szereplései, felkérései már most is vannak, bízik tanárnőjében, jó felkészültségében, reméli, hogy megtalálja az egyéniségének, adottságainak megfelelő utat.

- Szívesen elmegyek a tehetségkutatókra, de szeretnék még tanulni, hogy ne azért mondják, hogy énekesnő vagyok, mert valaki felkapott, hanem azért mert elérem azt az értékelhető szintet. A művészi pályán nincs semmire garancia  - mondja Zsuzsi. - Lehet, hogy hobbi énekes maradok, de mindent megteszek azért, hogy komolyzenei énekesnő legyek. Meglátjuk, mit hoz az élet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!